Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ (video)

Το Επιμελητήριο Έβρου διοργάνωσε στην Αλεξανδρούπολη ημερίδα σχετικά με την εξόρυξη χρυσού. 

Το πολύ ενδιαφέρον σημείο αυτής της εκδήλωσης ήταν η παρουσία του κ. Γιώργου Κρεμλή σε ρόλο κεντρικού εισηγητή, ο οποίος είναι υπεύθυνος για θέματα περιβάλλοντος της ευρωπαϊκής επιτροπής, με εξειδίκευση το νομοθετικό πλαίσιο που εφαρμόζεται για τις εξορυκτικές βιομηχανίες σ΄όλη την Ευρώπη. 


Ο κ. Κρεμλής μεταξύ άλλων υπογράμμισε την αυστηροποίηση της κείμενης κοινοτικής νομοθεσίας για τις μεταλλευτικές βιομηχανίες, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά: "ο ρυπαίνων δεν έχει μόνο οικονομικές κυρώσεις, αλλά και ποινικές" . 

 Δείτε εδώ το πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ της ΔΕΛΤΑ ΤV.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε και κλάψτε: 'Ομόφωνο ΟΧΙ από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης στην επένδυση χρυσού στο Πέραμα Έβρου' (http://alexpolisonline.blogspot.com/2012/10/omofono-oxi-apo-to-d.s.-alexansroupolis-stin-ependysi-chrysou-sto-perama.html)

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @ 9:48

Αγαπητέ φίλε εμείς γιατί να κλάψουμε; Αυτοί θα κλαίνε αργότερα. Εμείς σαν κοινωνία έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας. Καλά θα κάνεις να το συνηθίσεις και εσύ...

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχαχα διαχειριστή είσαι γελοίος....μα την αλήθεια!!! το έργο ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ
καλύτερα να το συνηθίζεις εσύ και οι όμοιοί σου...!!!

caesar

Ανώνυμος είπε...

Caesar είναι το μόνο πράγμα που θα γίνει. Χωνεψε το...

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε τι ακριβώς είπε ο κ. Κρεμλής και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

"Εγώ σας ανέφερα το νομικό πλαίσιο. Την άδεια δεν την έχω δει, δεν έχω δει αν υπάρχουν υπερβάσεις και δεν έχω δει ακριβώς πώς θα εφαρμοστεί η συγκεκριμένη τεχνολογία. Αυτό που σας είπα όμως είναι ότι αυτές οι συγκεκριμένες δραστηριότητες μπορούν να αδειοδοτηθούν και επιτρέπονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπό προϋποθέσεις."

"Αν το θέμα πάει μέσω Βρυξελλών, θα πάρει χρόνο, συμφωνώ μαζί σας. Κάποτε έγινε συζήτηση να γίνει σώμα Ευρωπαίων επιθεωρητών περιβάλλοντος. Αυτό δεν υπάρχει όμως. Σεβόμαστε τα κράτη τα οποία είναι υποχρεωμένα να τηρήσουν τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εμείς στις Βρυξέλλες ελέγχουμε πώς κινείται η νομοθεσία."

"Αν είχα την πεποίθηση, με το χέρι στην καρδιά και θα έπρεπε να το διαπιστώσω κι εγώ ο ίδιος, ότι το έργο θα τηρήσει ευλαβικά όλους τους όρους και ότι θα υπάρχουν μηχανισμοί ελέγχου και δεν θα υπάρξει πρόβλημα στον κύκλο ζωής του, δεν θα αντιδρούσα υπό την προϋπόθεση ότι θα είχα πειστεί ότι η προστιθέμενη αξία απ’το έργο και τα κοινωνικοοικονομικά οφέλη του έργου είναι ικανά για να μου επιτρέψουν να δεχθώ μία τέτοια επένδυση."

http://bit.ly/POfSzo