Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

ΠΟΥ ΝΑ ΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΙΡΣΙΜ... ΠΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΑ ΥΠΕΦΕΡΕ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΛΟΜΠΙ;

Με ή χωρίς... Μπιρσίμ αυτή είναι η γνήσια κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής
Πριν από ώρα ανέβηκε μια σπουδαία ανάρτηση στο σελέο, το ιστολόγιο που μετέδωσε ζωντανά το συγκλονιστικό συλλαλητήριο της πραγματικής κοινωνίας της ΒΑ Χαλκιδικής, με τίτλο: «ΜΟΝΟ Ο ΜΠΙΡΣΙΜ ΕΛΕΙΠΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ». 

Για όσους δεν γνωρίζουν ο Μπιρσίμ είναι τηλεσκηνοθέτης, ο οποίος είναι γνωστός από την τηλεοπτική κάλυψη κομματικών συγκεντρώσεων.


Χαρακτηρίζουμε σπουδαία αυτή την ανάρτηση, γιατί δείχνει ξεκάθαρα, ότι η σημερινή  μεγαλειώδης κινητοποίηση έγινε χωρίς κομματικές... οδηγίες και κυρίως χωρίς επαγγελματίες διαδηλωσάκηδες, που έχουν σαν δεύτερη φύση τους ... το σπορ του «διαδηλώνειν».

Χωρίς το Μπιρσιμ. Χωρίς κόμματα να καλούν από μέρες πριν τα μέλη τους να δηλώσουν μαζική συμμετοχή για...  μονοήμερη ακτιβιστική εκδρομή στη Χαλκιδική. Χωρίς κουκούλες και μαύρες σημαίες και χωρίς πολυήμερη προετοιμασία.

Κι όμως υπήρξε αυτό το αποτέλεσμα για το οποίο παραμιλάει όλος ο κόσμος. Μόνο κάτοικοι και εργαζόμενοι, που τα είπαν και λίγο "χωριάτικα" σε όλους όσους νομίζουν, ότι στα Μαδεμοχώρια κατοικούν "φαντάσματα" και όχι άνθρωποι με θέλω, ανάγκες, άποψη και κρίση.

Αναρωτιόμαστε όμως, αν σ΄αυτή την κινητοποίηση υπήρχαν και οι οδηγίες επαγγελματιών που ξέρουν από οργάνωση διαδηλώσεων, τι θα έλεγαν αυτοί που δίνουν καθημερινά εξετάσεις στο αντιμεταλλευτικό λόμπι; 


Μήπως στο επόμενο συλλαλητήριο, που θα γίνει μάλλον σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη να ζητηθεί η συνδρομή και κάποιου «συγκεντρωσιάρχη»; Ας το έχουν υπόψη τους τα σωματεία των εργαζομένων και οι τοπικές κοινότητες των Μαδεμοχωρίων. 

Σίγουρα όμως χρειαζόμαστε την... σε βάθος εποικοδομητική  κριτική ανάλυση αντιμεταλλευτικών ιστολογίων, όπως του σελέο, ή οποία θα μας βοηθάει από κινητοποίηση σε κινητοποίηση να γινόμαστε ακόμη καλύτεροι.



ΣΕΛΕΟ Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ... ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ  ΣΕ ΞΑΝΑΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ....    

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΩ, ΠΩ ΖΗΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΟ; ΠΑΡΑΜΙΛΑΝΕ ΤΑ ΟΙΚΟΛΟΓΑΚΙΑ. ΤΟΥΣ ΕΠΕΣΕ ΒΑΡΥ ΤΟ ΝΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ. ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ;

Ανώνυμος είπε...

ΠΩ, ΠΩ ΖΗΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΚΟ; ΠΑΡΑΜΙΛΑΝΕ ΤΑ ΟΙΚΟΛΟΓΑΚΙΑ. ΤΟΥΣ ΕΠΕΣΕ ΒΑΡΥ ΤΟ ΝΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ. ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ;

Ανώνυμος είπε...

Οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι και κάμεραμαν που ήταν και σήμερα και την προηγούμενη Κυριακή έλεγαν οτι την περασμένη Κυριακή δεν υπήρχε ούτε ο μισός κόσμος από αυτόν που υπήρχε σήμερα. Τι μας λέει τώρα τσελεο; Γιατί τέτοιος πόνος; Δεν του άρεσε;

Ανώνυμος είπε...

Λυσσάξανε. Αφρίσανε και ασπείσανε από το κακό που πάθανε σήμερα. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ORIGINAL ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ. το εμαθαν και οσοι δεν το ήξερα ή έκαναν πως δεν το ξέρουν. Χτυπήσαν οι καμπάνες...

Ανώνυμος είπε...

Εφτασε το μηνυμα και στην Αλεξανδρουπολη. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Δημαρχο χρηματοδοτουν κοσμο και λεωφορεια σχεδον απ ολα τα Βαλκανια για να δειξουν κατι.
Ομως η αντιστροφη μετρηση αρχισε. Ο κοσμος καταλαβε τον ρολο τους.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ "ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ" ΜΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΡΕΠΕΙΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ.
Ο ΛΑΜΠΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!
ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΩΝ. ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ! ΞΕΧΝΑΕΙ Ο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΕΝΩ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟΝ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ ΤΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Λαμπακης Θρακιωτη μου κανει υψηλη εξωτερικη πολιτικη. Η Τουρκικη διπλωματια πανηγυριζει γιατι βρηκε ανελπιστα συμμαχο να καθαρισει την μπουγαδα. Δεστε δωρακια που εχει κανει με τον παρορμητισμο του ο αλλοπροσαλλος:
1. Προπερσι μιλησε για ανεξαρτητη Θρακη. Τα τουρκικα μεσα εστησαν παρτυ. Μετα προσπαθησε να τα μαζεψει μιλωντας Κινεζικα αλλα ηταν αργα.
2. Στη συνεχεια καταφερε με την κοντοβλεψια του να διχασει τον Θρακιωτκο Λαο για το θεμα του Χρυσου. Νεο παρτυ στην Τουρκια.
3. Αν δεν ηταν ο Σαμαρας με την αποφασιστικοτητα του θα μπορουσε το θεμα του χρυσου και της αναπτυξης της Θρακης να τραβηξει κι αλλα χρονια. Ξανα παρτυ η Τουρκια η οποια εκμεταλλευεται τον χρυσο και πλουτιζει ολο και περισσοτερο, ενω στην Ελλαδα η ανεργια ξεπερναει το 30%.
Γεια σου Λαμπακη Ελληναρα!

Ανώνυμος είπε...

ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΣΤΑ 70 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ.
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΑΡΧΑΡΕΣ. ΛΑΜΠΑΚΗΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΑΚΗΣ.
ΘΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΠΩΣ ΣΟΦΑ ΕΙΠΕ Ο ΚΟΛΗΤΟΣ ΣΑΣ Ο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ.