Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Η ΙΔΙΟΤΥΠΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Ολοκληρώθηκε ο γύρος των τοποθετήσεων των πανεπιστημιακών που τάσσονται υπέρ ή κατά της επέκτασης της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική. 

Κατά την άποψη μας σ΄αυτήν την ιδιότυπη αντιπαράθεση αναμετρήθηκε ο επιστημονικός λόγος με τον πολιτικό λόγο που είναι καλά κρυμμένος πίσω από την επιστημονική ιδιότητα.

Ο επιστημονικός λόγος και η επιστημονική τεκμηρίωση βρήκε υπερασπιστές στα πρόσωπα των καθηγητών Σταμπολιάδη, Βαβελίδη και Βεράνη, οι οποίοι απέφυγαν να χρησιμοποιήσουν σλόγκαν, βαρύγδουπες εκφράσεις και σχόλια πέρα και έξω από την επιστημονική πρακτική. 

Το αντίθετο ακριβώς έπραξαν οι καθηγητές Μπένος, Τριανταφυλλίδης,Κατσιφαράκης και Παναγιωτόπουλος, οι οποίοι περισσότερο έδειξαν ότι τους ενδιαφέρουν να παίξουν φράσεις τους στα ΜΜΕ, παρά να ενημερώσουν  καθαρά επιστημονικά το σώμα του περιφερειακού συμβουλίου. 

Απόδειξη αυτού η ατυχής έκφραση που χρησιμοποίησε ο κ. Μπένος, που προκάλεσε ένταση μέσα και έξω από το περιφερειακό συμβούλιο .

Σε κάθε περίπτωση δεν κάνει να αδικούμε καμία από τις δύο πλευρές. 

Η μία πλευρά επιστημόνων έχει επιλέξει να κάνει μια αυστηρά ακαδημαϊκή καριέρα, ενώ η άλλη πλευρά (κατά της εξορυκτικής δραστηριότητας) είναι ήδη στον προθάλαμο της πολιτικής καριέρας και αναφερόμαστε συγκεκριμένα στους κ. Τριανταφυλλίδη και Μπένο.

Το ζήτημα όμως παραμένει. Θα μείνει κάποια στιγμή η πολιτική έξω από τις συζητήσεις ενημέρωσης που αφορούν τα επιστημονικά δεδομένα της μεταλλευτικής δραστηριότητας; Η θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με αυτού του είδους τη νόθευση της επιστήμης και τις παρερμηνείες που προξενούν εντάσεις και τριβές στην κοινωνία;


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ρε σεις γιατί βάλατε τις γυναίκες μπροστά στα ΜΑΤ???
που είναι αυτός ο Αρβανίτης και ο Δελιγιόβας να μπουν μπροστά???

Ανώνυμος είπε...

ένα μεγάλο μπράβο στον υπάλληλο της ελληνικός χρυσός Χ. Πάχτα που τετραγώνισε τον κύκλο!!

caesar

Ανώνυμος είπε...

ακου να σου πω, αν εσυ κανεις κουμαντο στην γυναικα σου, ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑς ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑς ΜΑ ΚΑΝΕΝΑς ΚΟΥΜΑΝΤΟ! ΜΟΝΕς ΜΑς ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ? ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΖΟΜΑΡΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ? Ή ΜΗΠΩΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΧΟΡΗΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ EL DORADO ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ? ΚΡΙΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ....