Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ! ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ... ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ!

Πριν λίγο λάβαμε με email ανώνυμη καταγγελία εργαζομένων γυναικών στο χώρο του τουρισμού. 

Εργαζομένων τρόπος του λέγειν, αφού όπως ισχυρίζονται οι συγγενικές σχέσεις τους με άτομα που απασχολούνται στα μεταλλεία, αποτέλεσαν το... διαβατήριο τους για την ανεργία. 

Όπως λέγαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση, τελικά βγαίνουν αληθινοί εκείνοι που ισχυρίζονταν, ότι λόγω της επένδυσης θα υπάρξουν.. απώλειες σε θέσεις εργασίας στον τουρισμό της ΒΑ Χαλκιδικής.

Ακολουθεί η καταγγελία των εργαζομένων. 


"Με αφορμή τα όσα λέγονται και γίνονται εδώ και καιρό στον τόπο μας, θέλουμε να καταγγείλουμε τα εξής.

Δουλεύαμε σε μεγάλο ξενοδοχείο της Ουρανούπολης, αρκετά χρόνια. Όλες γυναίκες με προϋπηρεσία, άλλη 6 χρόνια, άλλη 8, άλλη με πάνω από 10 χρόνια…. Άλλη λιγότερα άλλη περισσότερα, δεν έχει σημασία.

Το χειμώνα ακούγονταν φήμες για την

δουλειά της καλοκαιρινής σεζόν, άλλοι μας απείλησαν στα ίσια και πολλοί μας έλεγαν ότι φέτος δεν θα δουλέψουμε, λογω της άμεσης σχέσης με εργαζόμενους στην εταιρεία.

Μη θέλοντας να πιστέψουμε ότι ισχύει η συγκεκριμένη φήμη, μιλήσαμε με τον διευθυντή του ξενοδοχείου, ο οποίος μας καθησύχασε, οι φήμες ήταν ψεύτικες και η δουλειά μας περίμενε όπως κάθε χρόνο.

Λίγο πριν ξεκινήσει η σεζόν του 2013, δεχτήκαμε τηλεφωνήματα , δεν θα είχαμε δουλειά, λογω έλλειψης γνώσης της Ρωσικής γλωσσάς.

Καταγγέλλουμε ότι στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο υπάρχει προσωπικό που δεν ομιλεί την συγκεκριμένη γλωσσά.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν στις θέσεις μέσα στην κουζίνα τι θα μπορούσε να χρησιμέψει η γνώση της ρώσικης?

ΜΕΙΝΑΜΕ ΕΚΤΟΣ ΛΟΓΩ ΕΛΕΙΨΗΣ ΓΝΩΣΕΩΝ?

ΜΕΙΝΑΜΕ ΕΚΤΟΣ ΛΟΓΩ ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΚΩΝ?

ΜΕΙΝΑΜΕ ΕΚΤΟΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ?

Τόση μικροπρέπεια, τόσο εμπάθεια, τόση δειλία? Πώς να χαρακτηρίσει άτομα που δεν μιλάνε ξεκάθαρα και αληθινά? Πώς να χαρακτηρίσεις άτομα που έχουν «μάσκες» και μιλάνε με ΨΕΜΑ?

Εμείς λοιπόν λέμε σε όλους αυτούς που δηλώνουν Σοσιαλιστές ότι τελικά δεν είναι τίποτα παραπάνω από φοβισμένα ανθρωπάκια.

Είμαστε περήφανες που οι δικοί μας άνθρωποι αδέρφια , σύζυγοι, παιδιά δουλεύουν στα μεταλλεία. Θα είμαστε δίπλα τους, οση κακία και όσες απειλές και αν δεχτούμε.

Ένα τελευταίο…….. δεν θα χαθούμε, χάνοντας μια θέση εργασίας,

ΟΙ ΑΞΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ.

Ας κάνουν λοιπόν το «δίκαιο» αγώνα τους έστω και παίζοντας με αυτό τον «βρώμικο» τρόπο.

Με τιμή

Πρώην εργαζόμενες.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ιερισσός και Ουρανούπολη οι δικές μας Μανωλάδες. Που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι ο Left, που είναι το Κόκκινο, που είναι η εφημερίδα των Συντακτών; Που είναι να αναδείξουν το ρατσισμό τους;;;

Ανώνυμος είπε...

γιατι η ελληνικος χρυσος τι κανει?
ειμαι γυναικα εργαζομενου και εδω και 4 χρονια οι πορτες ειναι κλειστες απο μερια εταιρειας!εμεις που θα παμε να δουλεψουμε? στο περου?????αυτη ειναι η μαυρη σας αληθεια!κατοικος στρατωνιου

Ανώνυμος είπε...

4 Μαϊου 2013 - 12:13

Ποιός ο λόγος να τρέχεις στο Περού... με εργαζόμενο άνδρα???

Στην Συντονιστικό Ιερισσού πήγαινε είναι και γραφείο εύρεσης εργασίας. Δίνει δουλειές μέχρι κσι Οκτώβριο. 400 ευρώ μήνα με 18 ώρες/μέρα, χωρίς ρεπό.

Σε πορείες και διαδηλώσεις δίνεται και χαρτζηλίκι 20 ευρώ στην κάθε συμμετοχή. Ακόμη κάθεσαι???

Ανώνυμος είπε...

είσαι
εκτός θέματος 8:46 πήγαινε εσύ στις διαδηλώσεις, μπας και αδιάσει και καμια θέση για μας!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ 10:26 Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ 8:46 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΧΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ,ΓΙΑΤΙ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ 2013 ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΜΙΣΘΟ ΠΡΟΚΟΠΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ! ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΖΕΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΕΠΟΧΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με το πνεύμα του σχολίου του@2:35. Καλά είναι τα χρήματα που βγάζουμε από τον τρίμηνο τουρισμό, αλλά μέχρι εκεί. Χωρίς τα λεφτά που ρίχνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ Ο... ΣΟΡΟΣ και ΑΛΛΟΙ την περίοδο του χειμώνα που πέφτει η πείνα, θα έκαναν όλοι αιτήσεις στο μεταλλείο. Να είμαστε ειλικρινείς. Να ναι καλά όλοι τους. Που δεν αφήνουν τον τόπο να φτωχύνει.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΟΥ 8:39 ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΩ http://www.youtube.com/watch?v=vHb0wFUNfH0 ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

Θα επεκτείνω τη διάνοια του πνεύματος σου 9:13. Σου αφιερώνω με τη σειρά ότι το καλύτερο έχει κυκλοφορήσει και βοηθάει στην επικοινωνία μας

http://www.dailymotion.com/video/xzbbev_yy-yyyyyy-yyy-yyyyyyyy-yyyy-yyy-yyyyyy_news#from=embediframe