Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΑ... ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΑ ΜΜΕ ΓΙΑ THN ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΦΟΔΟ "ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ" ΣΤΙΣ #SKOURIES#??? (Βίντεο)

Η αλήθεια τους είναι πάντα τόσο διαυγής όσο ένα θολό τοπίο ομίχλης από δακρυγόνα


Την 1η Μαΐου σημειώθηκε στις Σκουριές νέα καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων. Τα «αντιμεταλλευτικά επίκαιρα» και άλλοι... αυτόματοι αναμεταδότες της παραπληροφόρησης (τα ενσωματωμένα ΜΜΕ, όπως λέει και η... πλέον αρχέγονη ΜΚΟ) για ακόμη μια φορά απέκρυψαν την αλήθεια σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο. 

Βέβαια, μας παρουσίασαν ως ... ντοκουμέντο διωγμού των «αγωνιστών» από το δάσος ένα βίντεο με καπνούς από τα δακρυγόνα ,που έριξαν οι αστυνομικές δυνάμεις για να απομακρύνουν αυτούς που κατά τα άλλα ήθελαν να πάνε... για να γιορτάσουν την εργατική πρωτομαγιά και να μυρίσουν τις ευωδιές της άνοιξης στον Κάκαβο! 


Που ήταν τα «αντιμεταλλευτικά επίκαιρα»;  Ήταν σ’ άλλο σημείο... και τους διέφυγε η έφοδος των...φλογερών  δασοσπρίντερ προς το 2ο φυλάκιο του εργοταξίου;


Ισχυρίζονται ότι είναι «ειρηνικός και δίκαιος» ο αγώνας τους... Τότε γιατί δεν έχουν την γενναιότητα και την ευθιξία να δείξουν τα γεγονότα, όπως πραγματικά συνέβησαν;;;




Όπως φαίνεται από τα πλάνα της κάμερας του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης (δείτε εδώ)του εργοταξίου επί 3 λεπτά έριχναν βόμβες μολότοφ, βόμβες πίσσας και άλλα... χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς. Οι αστυνομικοί ήταν απλοί θεατές. Αφού εξαντλήθηκε πρώτα το οπλοστάσιο τους, έπειτα έπεσαν τα δακρυγόνα.

Αυτά όμως δεν ακούστηκαν από πουθενά. Όχι μόνο από τα «αντιμεταλλευτικά επίκαιρα» (τα αντίστοιχα «επίκαιρα» της επταετίας θυμίζουν κινούμενα σχέδια μπροστά τους), αλλά ούτε από το κανάλι του Μπόμπολα και ούτε βέβαια και από άλλα ΜΜΕ, που έχουν απονείμει μια ζηλευτή ασυλία και το ακαταλόγιστο σ’ αυτή τη νέα κάστα... αγωνιστών, που πασχίζει για τη σωτηρία του δάσους, χρησιμοποιώντας μολότοφ και πίσσα...!!!

Χρόνος και χώρος όμως για το «παράπονο», τον «καημό» και την «κλάψα» τους πάντα υπάρχει. Τη μία, ότι τα μέσα παραπληροφορούν και δεν προβάλλουν τον αγώνα τους, την άλλη ότι η αστυνομία έχει  μετατραπεί σε σεκιούριτι της εταιρείας, τα βλέπουμε παντού και σχεδόν κάθε μέρα!!! 


Το ότι 40 παλαβοί ανήμερα της εργατικής πρωτομαγιάς πήγαν να κάψουν χώρο εργασίας και αν δεν υπήρχαν οι αστυνομικοί πιθανώς να κινδύνευαν και οι ζωές εργαζομένων δεν ακούστηκε από κανένα. 

Είδαμε όμως την διακωμώδηση της Ανάστασης που έκαναν στις Σκουριές. Διαβάσαμε τον πανηγυρικό της ημέρας, που είναι κυριολεκτικά για τα πανηγύρια και θα βλέπουμε και θα διαβάζουμε ότι απαιτείται για να... μακιγιάρει και επί της ουσίας να κρύψει το βίαιο, αντιδημοκρατικό και αλλοπρόσαλλο πρόσωπο των δήθεν υπερασπιστών της ΒΑ Χαλκιδικής.

Τέλος, αν αυτοί οι κύριοι και οι κυρίες έχουν δει έτσι τα πράγματα είναι δικαίωμα τους. Αντιπροσωπεύουν τον κακό εαυτό τους και τίποτα περισσότερο.

Δεν έχουν όμως κανένα δικαίωμα να συμπεριλαμβάνουν στο λογαριασμό, που δεν τους βγαίνει, την κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής, η οποία δεν είχε και ούτε θέλει να έχει τέτοια πρότυπα «αγώνων» και πολύ περισσότερο τέτοιων «αγωνιστών», που δε σέβονται όχι μόνο το ψωμί και τη νοημοσύνη, αλλά πολύ περισσότερο την ίδια τη ζωή των συντοπιτών τους. 

Με δήθεν αγωνιστές και... παλληκάρια να έχουν γίνει μαλλιά κουβάρια, να παραχαράσσουν την ιστορία, τα σύμβολα, τους θεσμούς, τις γιορτές και να την κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια της βαφτίζοντάς τη φωτιά που βάζουν... δακρυγόνα ή νερό!

2 σχόλια:

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Φώτο ντοκουμέντο από το OLA HALKIDIKI

Πώς πάνε ντυμένοι και εξοπλισμένοι οι "προστάτες" του δάσους στις Σκουριές...!

http://olahalkidiki.blogspot.gr/2013/05/blog-post_8.html

Ανώνυμος είπε...

Γράφετε καιπολύ σωστά για την παρωδία της Ανάστασης που έγινε στις Σκουριές. Για τους δόκιμους της σχολής ναυτικών δοκίμων που έψαλαν τον εθνικό ύμνο στην Ανάσταση ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοινωση για τα ζόμπι που δεν έχουν αφήσει τίποτα ορθιο γιατί δεν το κάνει?

http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%BE%CE%B7-%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CE%BF%CE%BB%CE%B7%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8D%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BA%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%8D%CE%BC%CE%BD%CE%BF