Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ


Την κάθοδο των εργαζόμενων στα μεταλλεία της Χαλκιδικής προανήγγειλε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής, Άγγελος Πράτσας, ο οποίος διαφοροποιήθηκε από τους άλλους προέδρους Εργατικών Κέντρων στο θέμα της μικρής ομιλίας του, καθώς αναφέρθηκε κυρίως στις Σκουριές. 

Μάλιστα επιτέθηκε σε όσους αντιδρούν στην επένδυση χρυσού, μία επένδυση που «θα φέρει 5.000 θέσεις εργασίας σε βάθος 35ετίας», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο κ. Πράτσας περιέγραψε την κοινωνία της Χαλκιδικής ως μία κοινωνία που σπαράσσεται, χωρισμένη στα δύο, όπου αδέλφια μαλώνουν με αδέλφια. Ξεκαθάρισε ότι δεν είναι κατά των αντιδράσεων, αλλά μόνο αν αυτές γίνονται σε δημοκρατικά πλαίσια, εκτιμώντας, ταυτόχρονα, ότι οι αντιδράσεις στην Χαλκιδική «έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο και κάθε πλαίσιο». 

«Όσοι αντιδρούν δεν έρχονται για να μιλήσουμε. Μόνο κινδυνολογούν με τη δήθεν χρήση κυανίου, ενώ η επένδυση γίνεται μετά από γνωμοδοτήσεις σοβαρών επιστημόνων που καθησυχάζουν», τόνισε και έκανε λόγο για μία «ιδιότυπη ομερτά, όπου κανείς δε μιλάει για τις επιθέσεις» και για «πολιτοφυλακή» που ελέγχει όσους περάσουν από την Ιερισσό.

Επίσης, αναφερόμενος στην παρουσία των κατοίκων της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού, στις πορείες διαμαρτυρίας στα εγκαίνια της ΔΕΘ (προσυγκέντρωση 18.00, Πλατεία Αγίας Σοφίας) μίλησε για «στρατιά μετακινούμενων» και αναρωτήθηκε πού βρίσκουν τα χρήματα για τα «ωραία μπλουζάκια» και τα λεωφορεία που τους μετακινούν. «Θα έρθουν να διαδηλώσουν στη ΔΕΘ και οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία. Βέβαια, εμείς δε θα κατέβουμε για συμπλοκή, προς Θεού», είπε με νόημα ο κ. Πράτσας.

Αναδημοσίευση από www.egnatiapost.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Έχει απόλυτο δίκιο σ' όσα κατήγγειλε ο κ. Πράτσας, ωστόσο ας μην περιμένει άμεσα απαντήσεις στα όσα είπε από το... συντονιστικό. 

Έχει... σοβαρότερες δουλειές στην παρούσα φάση. Μεταδημοτεύσεις, τύπωμα νέων SOSουδικων αξεσουάρ, αρσενικό κ.ο.κ. Πόσα κομμάτια να γίνει;