Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΕΙ ΓΙΑ... ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο MR. ANTIGOLD ?


Το «νέο» δε βγαίνει από το στομάχι μας. Έχει κυκλοφορήσει ήδη στην Ιερισσό, στα Ν. Ρόδα, την Ουρανούπολη και ειδικότερα στους κόλπους του συντονιστικού, που εξελίσσεται σ’ έναν πολύ αξιόπιστο «σύμβουλο» μεταδημοτεύσεων στην περιοχή της Κομίτσας και των περιχώρων της... 

Σύμφωνα με πληροφορίες, που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ο ιδρυτής της πλέον... αρχέγονης ΜΚΟ, κατά κόσμον γνωστής ως «παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων», συνεκτιμώντας όλες τις παραμέτρους που τον περιβάλλουν, φέρεται διατεθειμένος να κατέβει ως υποψήφιος δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές, που είναι να γίνουν το Μάιο του 2014, «ηγούμενος» όπως λέγεται ενός ψηφοδελτίου με φιλοοικολογικά και φιλοπατριωτικά ερείσματα.


Οι ίδιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν τον ιδρυτή του «παρατηρητηρίου...» να μην είναι «μόνος» σ’ αυτή την προσπάθεια. Φημολογείται εξίσου πολύ έντονα πως στη μάχη των εκλογών θα ριχτεί και φίλος - συναγωνιστής του από τη Μ. Παναγία, ο οποίος πολιτικά ανήκει στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.


Νομίζουμε ότι η υφήλιος περιμένει με κομμένη την ανάσα την επίσημη ανακοίνωση της καθόδου των δύο Διοσκούρων του οικολογικού ακτιβισμού.

 Αναμφίβολα, και αν βεβαίως ευσταθούν οι φήμες, πρόκειται για υποψηφιότητες που ξεπερνούν τα στενά τοπικά όρια της ΒΑ Χαλκιδικής, ικανές να  επηρεάσουν τις γεωπολιτικές εξελίξεις σ’ ολόκληρη τη ΝΑ Ευρώπη και όχι μόνο.


Αναρωτιόμαστε μήπως και η ευχάριστη είδηση της προσωρινής αναβολής, που υπάρχει στο φλέγον ζήτημα της Αμερικανικής στραττιωτικής επέμβασης στη Συρία, οφείλεται πρωτίστως στη φημολογούμενη υποψηφιότητα του ιδρυτή του «παρατητηρηρίου...» και δευτερευόντως στην υποψηφιότητα του φίλου και συναγωνιστή του.


Σε πρώτη φάση η κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής περιμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την επιβεβαίωση ή τη διάψευση αυτών των φημών από την πλευρά τους.


Σε ότι μας αφορά, ελπίζουμε η δημοσίευση από πλευράς μας αυτών των φημών, να μη σταθεί ανασταλτικός παράγοντας στα πολιτικά σχέδια τους. 

Αν επιβεβαιωθούν τελικά τα όσα ακούγονται, νομίζουμε ότι θα προσδώσουν μια σοβαρή «οικολογική» νότα στην προεκλογική διαδικασία.