Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΧΤΑΣ ΣΤΟ XTV ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΑΡΣΕΝΙΚΟΥ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ (Βίντεο)

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας σε τηλεφωνική επικοινωνία του με το δελτίο ειδήσεων της ΧTV αναφέρθηκε με κάθε λεπτομέρεια για το πως ακριβώς έχει το ζήτημα της ανεύρεσης ποσοτήτων αρσενικού στις πηγές υδροληψίας του Νεοχωρίου. Ποιές ενέργειες έγιναν και γίνονται από τη δημοτική αρχή τόσο για την επιβεβαίωση, όσο και για οτην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Οι δηλώσεις που ακολουθούν έχουν ιδιαίτερη σημασία ακόμη και για εκείνους που συνηθίζουν σκοπίμως να μπερδεύουν τη... λήγουσα με την παραλήγουσα, για να δημιουργήσουν εσφαλμένες εντυπώσεις και συναισθήματα ανησυχίας και φόβου.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη ανάρτηση μας το αρσενικό απαντάται εκεί που υπάρχει μεταλλοφορία ή χρήση φυτοφαρμάκων λόγω υπερεντατικής γεωργικής καλλιέργειας.

 Οι... φίλοι του αρσενικού ας κάνουν τον κόπο να ακούσουν όλες τις δηλώσεις του κ. Πάχτα (αν δεν τις έχουν ακούσει ήδη) για να μάθουν για τη χαώδη διαφορά, που υπάρχει ανάμεσα στις τιμές του αρσενικού που βρέθηκαν στο Νεοχώρι και με τις τιμές του αρσενικού που υπάρχουν σε μόνιμη βάση στις πηγές υδροληψίας της Τρίγλιας.

Οχι για κανένα άλλο λόγο... Για να μην "ανησυχούν" και μετά λόγω... φόρτου ανησυχίας επιδιώκουν να τη μοιραστούν με όλο τον υπόλοιπο κόσμο, που δεν έχει είτε τις "γνώσεις", είτε την "ευαισθησία" τους...


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ο πάχτας συλλαμβάνεται για άλλη μια φορά να λέει ότι του κατέβει στο κεφάλι.
η αληθεια για τα επιτρεπτά όρια και τις τιμές που ισχύουν στην ευρώπη είναι τα παρακάτω
παραθέτω απόσπασμα απο άρθρο του βιοχημικού Αθανασίου Παντελόγλου όπως το δημοσίευσε στον ριζοσπάστη το 2008 και όχι σήμερα.

Με αντίληψη για την επικινδυνότητα του αρσενικού, από νωρίς ξεκίνησε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί, αν υπάρχει κάποιο ασφαλές όριο συγκέντρωσής του, στο πόσιμο νερό. Το 1942, με βάση τις τότε γνώσεις και δυνατότητες, ορίσανε τα 50 μg/lt σαν όριο της συγκέντρωσης του αρσενικού στο πόσιμο νερό.
Ομως, νεότερα δεδομένα το 1993, έδωσαν τη βάση, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) να ορίσει τα 10 μg/lt αρσενικού σαν όριο ασφαλείας στο πόσιμο νερό. Οι πιο πολλές ευρωπαϊκές χώρες, γρήγορα προσάρμοσαν τα νομιμοποιημένα όρια αρσενικού και έβαλαν, κατ' αρχήν τα 20μg/lt, το 1998, τα 15 μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, νομοθέτησαν τα 10μg/lt σαν το αποδεκτό όριο6 και επίσης τα 13 τότε υποψήφια νέα μέλη της, αποδέχτηκαν το νέο όριο, σαν στοιχείο προσαρμογής τους προκειμένου να γίνουν «μόνιμα μέλη» της ΕΕ.

1)τα όρια αυτά που αναφέρει ψευδώς ο Πάχτας δεν ηταν πριν απο μια πενταετία όπως λέει στο 01:20 αλλα πριν απο μια 15ετια.
2) γιατί δεν αναφέρει ποιες είναι οι τιμές των αναλύσεων του νερού με απόλυτους αριθμούς αλλα θέλει να μπερδέψει τον κόσμο με τα πάνω και τα κάτω στα όρια στο 01:30 ???
η πιο απόλυτη γλώσσα είναι η γλώσσα των αριθμών. Ας μας δώσει τις τιμές και ας αφήσει να κρίνει ο κόσμος γι αυτές και όχι ο ίδιος.
3) στο δελτίο τύπου του δήμου όπως και στο βίντεο λέει...

Από τα διαχρονικά αποτελέσματα παρακολούθησης της ποιότητας του υδρευτικού δικτύου του Νεοχωρίου της περιόδου 2011-2012, καταδεικνύεται ότι το νερό ύδρευσης ήταν καλής ποιότητας και υπερκάλυπτε όλα τα όρια ποιότητας για ανθρώπινη κατανάλωση

δεν μας λέει όμως αν υπήρχε αρσενικό η όχι και σε τι τιμές που αυτό λειτουργεί συσσωρευτικά.
4)μας λέει για τις αναλύσεις που έγιναν το 2011 και το 2012 αλλα δεν μας λέει για το 2013. έγιναν και ποιες είναι οι τιμές όταν είναι υποχρεωμένος ο δήμος να τις κάνει αυτές κάθε μήνα???
5) στο 05:15 ομολογεί ότι υπάρχει σωλήνας αμιάντου που λειτουργεί απο παλιά.
ο αμίαντος κατατάσσεται πλέον από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις ρυπαντικές ουσίες πρώτης κατηγορίας, λόγω της αποδεδειγμένης καρκινογόνου δράσης του.Όλα τα είδη αμιάντου είχαν ταξινομηθεί ως καρκινογόνα ήδη από το 1977, όμως η οριστική και ολοκληρωτική απαγόρευση του αμιάντου και των προϊόντων του σε ολόκληρη την ΕΕ τέθηκε σε ισχύ μόλις την 1/1/2005.
6)το έγκλημα το οποίο έχει διαπράξει η δημοτική αρχή είναι πως η ενημέρωση δεν έγινε έγκαιρα και ας υποστηρίζει ο πάχτας ότι έγινε άμεση ενημέρωση. Στο 09:58 λέει πως πίναμε νερό όλο τον Αύγουστο και η ενημέρωση έγινε στις 31 Αυγούστου.
7) στο 10:15 λέει πως είμαστε κάτω απο το όριο.
όταν έχουμε 28μg/l με όριο τα 10 ποιον προσπαθεί να κοροϊδέψει???
οι τιμές είναι τρεις φορές επάνω.
ΠΑΧΤΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΘΕΙΣ!!!!


ΑΣΤΕΡΙΞ



Ανώνυμος είπε...

Αστεριξούλη μια χαρά μας ενημερώνει ο Πάχτας. Εσύ κράτα την άποψη του Παντέλογλου. Ποιός σε λαμβάνει υπόψη του; Μοναχικέ "οικολόγε" και τέως κάτοικε του Παλαιοχωρίου;

Ανώνυμος είπε...

4 Σεπτεμβρίου 2013 - 7:45 μ.μ.

ο Πάχτας σας ενημέρωσε ότι μέτοχος στο ΚΕΠΑΜΑΧ που έκανε τις αναλύσεις του νερού είναι η ελληνικός χρυσός???
Σου λέει κάτι μήπως το τρίο πάχτας-ΚΕΠΑΜΑΧ- ΕΛΛΗΝΙΚΟς ΧΡΥΣΟΣ???
Μια μόνο μικρή καχυποψία να έχεις θα βγάλεις πολλά συμπεράσματα!!!
λαβράκι θα έλεγα εγώ!!!!

διάβασε λίγο να ενημερωθείς και μην σ απασχολεί η εντοπιότητα μου...

ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ Κ.Ε.Π.Α.Μ.Α.Χ. Α.Ε.
Τοπική Αυτοδιοίκηση Ιδιώτες
Ν.Α.ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 30,00 %
ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 5,87 %
Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 12,00 %
ΣΑΝΗ Α.Ε.
1,76 %
ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ. Α.Ε. 10,00 %
Φ.Δ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.
1,76 %
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ
6,00 %
Α. ΓΕΡΟΥΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ O.Ε.
1,76 %
ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ
3,00 %
POSSIDI HOLIDAYS Α.Ε.
1,76 %
ΔΗΜΟΣ ΣΙΘΩΝΙΑΣ
3,00 %
ΤΟΥΡ. ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.
1,76 %
ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ 6,00 % ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.
5,00 %

ΣΥΝΟΛΟ 70 % ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ AΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 10,33 %
ΣΥΝΟΛΟ 30%

http://www.kepamah.gr/sholders.php

ΑΣΤΕΡΙΞ

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Μετανοημένε Caesar και νυν αστεριξ μεγαλύτερη απόδειξη για το πόσο καθαρά και με διαφάνεια συμπεριφέρονται όσοι είναι γύρω από τα μεταλλεία υπάρχει απ' αυτό που γράφεις;

Τό ότι μέχρι το 2011 δεν σε ενοχλούσε που δε γινόταν κανένας ποιοτικός έλεγχος στα νερά της περιοχής από τον πρώην δήμο Αρναίας;

Μπράβο σου. Όσο πας ξεκαθαρίζεις το... τοπίο για το τι είδους περιβαλλοντική ανησυχία καταλαμβάνει εσάς τους "οικολόγους".

Σ' ευχαριστούμε για τη συνδρομή σου.

Ανώνυμος είπε...

Αστεριξούλη βλέπω και κάποιους άλλους μετόχους στο ΚΕΠΑΜΑΧ, που ανήκουν στο δικό σας στρατόπεδο. Γερούκης, Ανδρεάδης (Σάνη α.ε.), Τάσιο (Ένωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής) Μάλλον πάνω στη βιασύνη για να δείξεις στα αφεντικά σου, πόσο καλό λαγωνικό είσαι δεν έδωσες βάση στο μετοχολόγιο του ΚΕΠΑΜΑΧ. Πόσο άκυρος είσαι για εκατομμυριοστή φορά καημένε. Ούτε για τον οίκτο δεν είσαι άξιος.

Ανώνυμος είπε...

4 Σεπτεμβρίου 2013 - 11:36 μ.μ.

θες να μου πεις ότι η ελληνικός χρυσός έχει άπαντες ΦΑΚΕΛΩΜΕΝΟΥΣ???
πως γνωρίζεις το τι πρεσβεύουν τα ονόματα που αναφέρεις???
μπράβο σας καλό αρχείο έχετε δημιουργήσει!!!!
πρώτα να οικτιρεις τον εαυτό σου για τον δωσιλογισμό σου και μετά θα δεχτώ τον οίκτο σου

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Αστεριξούλη είσαι απίστευτα γελοίος. Την πατατιά σου πας να τη χρεώσεις αλλού, ή δεν έχεις ακούσει για το ψήφισμα της ένωσης ξενοδόχων κατά της εξόρυξης;Τι είναι μυστικό; Τα ονόματα που σε είπα που ανήκουν;
αστεριξούλη εκτός από καβαλημένο καλάμι και πιόνι είσαι κάτι άλλο;
Για τα περι δωσιλογισμού ας το καλύτερα, ο πολιτικός χώρος που ανήκεις έχει δώσει πετυχημένες εξετάσεις στην προδοσία.