Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

ΠΟΙΟΣ ΕΠΙ... ΧΟΡΗΓΕΙ ΤΗΝ ΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓ...ΚΟΛΛΗΣΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΦΙΣΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ???

Αφίσες εις... διπλούν για μεγαλύτερη εμπέδωση του "αγώνα"!
Η χθεσινή ανάρτηση μας για το ρυπαντικό αποτύπωμα των χιλιάδων αφισών που έχουν κολληθεί σε κάθε σημείο της Θεσσαλονίκης, για τη συναυλία που αφορά την αντίθεση στην προσεχή εξορυκτική δραστηριότητα των Σκουριών, μάλλον προκάλεσε εκνευρισμό στις τάξεις των πολέμιων της μεταλλευτικής δραστηριότητας.

Όπως μας ενημέρωσαν φίλοι του blog από τη Θεσσαλονίκη συνεργεία αφισοκολλητών βγήκαν και χθες στην πόλη και επιδόθηκαν σ' έναν άνευ προηγουμένου "αγώνα" κάλυψης κάθε πιθανής επιφάνειας με διπλές αφίσες!!!

Όπως μάθαμε μάλιστα, το άκρως "οικολογικό" στοιχείο της υπόθεσης είναι η ειδοποιός διαφορά που υπήρχε στη χθεσινή "δράση" με τις αντίστοιχες των προηγούμενων ημερών. Χθες λοιπόν οι αφισοκολλητές προφανώς για να... εμπεδωθεί και να... στερεωθεί το "μήνυμα" τους χρησιμοποίησαν κόλλα, ενώ μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσαν ζιλοτέιπ.

Με κόλλα για να μη σβηστεί η... συναυλία από τη μνήμη
και όσων δεν πάνε!
Το περίεργο στην όλη ιστορία δεν είναι αυτό. Έχει πια αποσαφηνιστεί ότι τα κίνητρα αυτού του "αγώνα" δεν είναι... οικολογικά. Το πιο περίεργο απ' όλα, είναι από που δίνονται τα χρήματα για τέτοιες δράσεις; Εδώ είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει ένας ολόκληρος μηχανισμός, ο οποίος τροφοδoτείται αδρά με χρήμα για να προβαίνει ανεμπόδιστα σε τέτοιες δραστηριότητες.

Αν ήταν αφισοκόλληση για μια πολιτική συγκέντρωση αυτή η απορία δεν θα είχε θέση, κάθως λίγο πολύ όλοι ξέρουμε από που βρίσκουν "καύσιμη ύλη" τα κόμματα και πως τροφοδοτούν τους μηχανισμούς τους. Από τον ίδιο τον κρατικό κουρβανά ή από επιχορηγήσεις φίλων και υποστηρικτών τους, που και αυτές σε τέτοιους καιρούς έχουν λιγοστέψει.

Εδώ, αυτούς τους... κοινωνικούς "αγωνιστές" ποιος τους τροφοδοτεί με τόσο χρήμα και είναι σε θέση να τυπώνουν χιλιάδες αφίσες, φυλλάδια, πανό, μπάνερ, ότι ώρα θέλουν και να ενεργοποιούν πολυμελείς ομάδες για να τα κολλήσουν, να τα μοιράσουν ή να τα κρεμάσουν, σε μια εποχή που η κοινωνία έχει οικονομικά γονατίσει, ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα;

Κάποια "λογική" εξήγηση θα υπάρχει, αν αυτός ο "αγώνας" είναι... καθαρός. Γιατί "οικολογικός" δεν είναι και ούτε γίνεται για τη... ζωή, την... υγεία και την... αξιοπρέπεια. Ποια είναι λοιπόν τα οικονομικά κίνητρα που τον συντηρούν;






16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα συνεργεία ήταν επαγγελματικά συνεργεία ή μέλη κόμματος;

Ποιο τυπογραφείο τυπώνει τις αφίσες; Πληρώνονται με νόμιμη απόδειξη ή δίχως απόδειξη;

Ανώνυμος είπε...

έχετε ακούσει ότι εάν τυπώσεις 1000 αφίσες μπορεί να σου έρθει και φθηνότερα από 100 έτσι;

Τόσος κόσμος υποστηρίζει τις επιτροπές αγώνες. Ένα δίευρω να βάλει ο καθένας τυπώνουν αφίσες να τοιχοκολλήσουν από Θεσσαλονίκη έως Χαλκιδική. Όσο για τους αφισοκολλητές, πάμε πάλι τόσος κόσμος υποστηρίζει τις επιτροπές αγώνα, διαθέτουν λίγες ώρες για αυτό.

Μην προσπαθείτε να δημιουργήσετε εντυπώσεις εκεί που δεν υπάρχουν. Μείνετε μόνο στην αισθητική ρύπανση που προκαλούν, εκεί έχετε δίκιο.

Ανώνυμος είπε...

τα συνεργεία αν θες να μάθεις ηταν τα ίδια που αναρτούν τα πανό σας στα χωριά. όσο για το τυπογραφείο επίσης το ίδιο με αυτό που τυπώνει τα δικά σας και βρομίζουν την Χαλκιδική.
σου λύθηκε η απορία???

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

ρε πολιτη αφου το ξερεις οτι το τυπογραφειο ειναι το ιδιο και πληρωνεται απο τις αλλες συναυλιες και για την αφισοκολληση να ειναι ο κομματικος μηχανισμος με πρωτοστατη τον αρνιωτη που ηταν στα εαακ

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @ 12:13 π.μ.

Δεν προσπαθούμε να δημιουργήσουμε καμία εντύπωση αγαπητέ σχολιαστή. Το γεγονός από μόνο του προκαλεί εντυπώσεις. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα εκατομμύρια άνθρωποι που δεν έχουν ψωμί να φάνε, ενώ αυτό το κίνημα των "αγωνιστών" σπαταλάει χρήμα με τη σέσουλα για την ευπρόσωπη παρουσία και δράση του.

Απο πού προέρχονται αυτά τα χρήματα; Το δίευρω που λές που κατατίθεται; Σε ποιό ταμείο και με ποιά παραστατικά; Θα συμφωνήσουμε μαζί σου ότι σε εκτυπώσεις αφισών όσο πιο μεγάλη είναι μια παραγγελία τόσο φθηνότερα σου έρχεται. 5.000 αφίσες κοστίζουν πχ 500 ευρώ. Αυτές οι αφίσες όμως για να κολληθούν απαιτούν μεγαλύτερο κόστος. Και δεν είναι μόνο οι αφίσες εδώ έχει γίνει ολόκληρη κολεξιόν με μπλούζες, μπουφάν, αναπτήρες. Συγνώμη αλλα αυτό δεν είναι κίνημα αλλα Α.Ε.

Το νέο ερώτημα που γεννάται είναι αυτοί οι "αγωνιστές" αποδίδουν φόρους στο κράτος από τα έσοδα που καρπώνονται. Το λέμε γιατί εκτός της "οικολογικής" ευαισθησίας που τους διακρίνει κόπτονται πάρα πολύ για τα έσοδα της πολιτείας. Αυτοί λοιπόν απ όλες αυτές τις οικονομικές συναλλαγές τις αποδίδουν στο κράτος;

Απάντηση στον 3:06 π.μ.

Τα ΕΑΑΚ δηλαδή έχουν αναλάβει την εργολαβία της αφισοκόλλησης των δράσεων των πολέμιων της μεταλλευτικής; Και από που βρίσκουν χρήματα για να κινηθούν και να γεμίσουν με αφίσες και πανό αυτοί οι άνθρωποι μια ολόκληρη πόλη;

Μπορεί να ισχύει εν μέρει αυτό που ξέρεις, ωστόσο δεν αρκεί για να καλύψει τα κόστη που απαιτούνται για τέτοιες κινήσεις.


Πρώην caesar και νυν αστερίξ σεβόμαστε τα αρνητικά αισθήματα που σε κυριεύουν, ωστόσο επίτρεψε μας να αποφύγουμε να ρίξουμε νεράκι σε ένα νεο γύρο άσκοπης αντιπαράθεσης μαζί σου.

Κράτα τις απόψεις σου, αλλά για πολλοστή φορά σε παρακαλούμε να αποφεύγεις χαρακτηρισμούς και τις ύβρεις.

Απευθύνεσαι σ' ενα blog που στηρίζει τη μεταλλευτική στη ΒΑ Χαλκιδική. Μην καταχράσαι τη φιλοξενία μας. Έτσι αν θέλεις μπορείς να εκφράζεσαι σε φιλικά προς τις απόψεις σου blog.

Δόξα τω θεώ έχεις επιλογές για να βγάλεις τη χολή σου.

Να σαι καλά. Ελπίζουμε να δείξεις ένα διαφορετικό πρόσωπο, από αυτό που σ'έχουμε συνηθίσει.

Ανώνυμος είπε...

Αστερίξ,

δεν μας είπες τίποτα. Μιλάς αόριστα. Ποιος ελέγχει τον τραπεζικό λογαριασμό του συντονιστικού; Όνομα δεν έχει; Ποιος υπογράφει τις αναλήψεις;

Φυσικά δεν πληρώνουν φόρους στο κράτος γιατί είναι λέει "κοινωνικοί αγωνιστές".

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον. 'Όταν λες ΕΑΑΚ τι εννοείς;

Ανώνυμος είπε...

κατ αρχάς θα πρέπει να σου πω ότι όταν θα αφήσεις στην άκρη εσύ τις ειρωνείες, τον υπεροπτισμό και τους χαρακτηρισμούς σου για όλους εμάς τότε θα αφήσω κι εγώ τους δικούς μου χαρακτηρισμούς και θα σου μιλήσω φιλικά.
Πάντα να ξέρεις πως μια αντιπαράθεση επιχειρημάτων είναι δημιουργική και πως πάντα φέρνει αποτελέσματα σε ανθρώπους που δεν εχουν απόλυτες θέσεις σαν τις δικές σου.
τωρα για τα χρήματα που αναφέρεσαι ότι σπαταλάμε αυτό είναι μια άχρηστη πληροφορία για σένα και είναι ένα θέμα το οποίο δεν σ αφορά.
αντίθετα όμως θα ενδιέφερε στον κόσμο πως εσείς πληρώνετε τα πετρέλαια στα σχολεία τις βενζίνες της αστυνομίας τις ασφαλτοστρωσεις που δεν βλέπουμε πουθενά και για διάφορα αλλα που δημοσιεύεται στα μεταλλευτικά νέα.
με τι τρόπο γίνονται αυτές οι πληρωμές και με τι παραστατικά??
για πες μας λοιπόν να ξέρουμε για σας εφόσον σας ενδιαφέρει η διαφάνεια!!!!

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Ο δήμος Θεσσαλονίκης και οι γύρω δήμοι γιατί δεν ρίχνουν πρόστιμα για παράνομη αφισοκόλληση;

έχουν γεμίσει όλη την Θεσσαλονίκη!

Αν ξέρει κανείς τι μισθό παίρνουν οι αγωνιστές να μου πούνε και εμένα να κολλήσω καμιά αφίσα γτ ψάχνω δουλειά!

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Τέως caesar και νυν αστεριξ σύμφωνα με τη λογική σου "τα δικά μας, δικά μας και τα δικά σας πάλι δικά μας" όπως καταλαβαίνεις πάλι άκρη δε βγαίνει. Βερμπαλίζεις για να αποφύγεις την ουσία.

Η ερώτηση που θέτουμε δεν είναι για "προσωπική χρήση". Αφορά εκείνους που σας δίνουν από το υστέρημα τους και κατα καιρούς και παραπονιούνται ότι δεν υπάρχει καθαρή εικόνα διαχείρισης των ποσών που εισπράτετε. Όπως επίσης αφορά και τις οικονομικές υπηρεσίες του δημοσίου, γιατί όπως αντιλαμβάνεσαι τα πάντα σήμερα φορολογούνται και δε γίνεται εσείς να φοροδιαφεύγετε με το πρόσχημα του "κοινωνικού αγώνα".

Φανταζόμαστε ότι οι δημόσιες καταγγελίες που έκανε ο υποστηρικτής σας "creta sense" για χρεώσεις στον αγώνα δίχως την έκδοση παραστατικών και φορολογικών στοιχείων δε έχουν ξεχαστεί από τη μεριά σου.

Σ΄ότι αφορά αυτά που λές για τις επιχορηγήσεις που δίνει η "Ελληνικός Χρυσός" σε αστυνομία και για ασφαλτοστρώσεις, είναι κάτι το οποίο μπορείς να το ψάξεις μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών, με τις οποίες ως γνωστόν διατηρείτε και αγαθές σχέσεις. Να αποτανθείς σ' αυτές.

Ένα είναι βέβαιο. Δεν πρόκειται για χρήματα ελλήνων φορολογουμένων, αλλά ιδιωτικά κεφάλαια.

Αν όμως επικρατήσει η "λογική" της προηγούμενης απάντησης σου γεννάται και ένα επιπλέον ερώτημα: "έσένα τι σ'ενδιαφέρει, όταν εσύ ο ίδιος και οι όμοιοι σου που λειτουργείτε με όρους ΑΕ δεν δίνετε λογαριασμό σε κανένα;".

Ανώνυμος είπε...

Προς "Πολίτες Αριστοτέλη"

Οι αφίσες κολλήθηκαν από όλους εμάς, τους φοιτητές και τους ανέργους κι όσους μπορούν να διαθέσουν λίγο από το χρόνο τους για τον αγώνα μας. Κανένα συνεργείο δεν πληρώθηκε ούτε κι εκβιάστηκε με κανένα τρόπο για να κολλήσει αφίσες. Τα πανό (όπως άλλωστε είναι προφανές) είναι γραμμένα στο χέρι από όλους εμάς, τους ίδιους ανθρώπους που κολλήσαμε κι αφίσες για τον επίσης προφανή λόγο ότι δεν υπήρχαν άπειρα λεφτά να διατεθούν, γιατί δεν υπάρχει καμία τεράστια μπομπολική τσέπη να μας χρηματοδοτεί. Όλα έγιναν με την προσωπική δουλειά των άλλων πολιτών Αριστοτέλη (Θεσσαλονίκης κι από όπου αλλού ήρθαν για τη συναυλία). Όσο για την κόλλα υπήρξαν πολλοί καλοθελητές που έσπευσαν να βγάλουν όλες τις αφίσες που κολλήθηκαν με σελοτέιπ και όλα τα πανό γύρω από το στρατόπεδο. Μόνο τα δικά μας! Κανένα άλλο! Ούτε καν των περασμένων εκδηλώσεων. Οι λίγες αφίσες που κολλήθηκαν με κόλλα ήταν για να μην ξεκολληθούν πάλι!

Για αποφυγή παρεξηγήσεων
πολίτης Αριστοτέλη (κι εγώ, αλλά από τους άλλους)

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @ 10 Οκτωβρίου 2013 - 9:36 μ.μ

Αγαπητέ σ' ευχαριστούμε που μπήκες στη διαδικασία να μας διευκρινήσεις το πως λειτουργεί αυτή η διαδικασία

Καλόπιστα τις δεχόμαστε αν και παραμένει το ερώτημα: από που ζουν τόσοι άνθρωποι που όλη την ημέρα απασχολούνται με βάση τα όσα μας περιγράφεις μόνο με τις ανάγκες της προβολής των δράσεων αυτού του...αγώνα. Σημειωτέον ότι η ανεργία σε νέους ανθρώπους καλπάζει.

Σε κάθε περίπτωση μπράβο σας που σε τέτοιους καιρούς τα βγάζετε πέρα.

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση προς "Πολίτες Αριστοτέλη"

Η αλληλεγγύη Πολίτες είναι χαρακτηριστικό ανθρώπων που είναι δεμένοι και παλεύουν όλοι μαζί για ένα σκοπό. Εμείς δεν παλεύουμε για ένα επιπλέον αμάξι ή για ένα ακριβό κοστούμι. Ζούμε με λίγα τα οποία μοιραζόμαστε έτσι ώστε να μπορούμε όλοι να συνεχίσουμε τον αγώνα χωρίς να χρειαστεί να ξεπουληθεί κανένας μας για το χρήμα. Όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται αυτό υπάρχουν άνθρωποι που προτιμούν να έχουν καθαρό νερό από το να έχουν λεφτά για να αγοράσουν καινούρια τηλεόραση.

Διευκρίνηση: Κανείς μας δεν έχει την πολυτέλεια να ασχολείται όλη μέρα με τον αγώνα κι αν υπήρχε κάποιος τώρα είναι... στην φυλακή!

Όσο για την ανεργία που καλπάζει, το ίδιο ισχύει και για τον καρκίνο.

Πολίτης Αριστοτέλη

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση προς @11 Οκτωβρίου 2013 - 7:40 μ.μ

Αγαπητέ μας συμπολίτη ξέχασεις να συμπεριλάβεις και την ανοησία που καλπάζει στην τελευταία φράση σου.

Μια ανοησία που σκεπάζει με το μανδύα του "αγώνα", της "αλληλεγγύης" την αγορά βενζίνης για μολότοφ και άλλων εύφλεκτων υλικών για να πεταχτούν μέσα στο δάσος, επειδή έτσι λογίζεται από κάποιους η προστασία του δάσους, το νερού κλπ.

Να σαι καλά συμπολίτη για τη διαφώτιση, που μας παρείχες.

Ανώνυμος είπε...

Για την καλπάζουσα βλακεία συμφωνώ απόλυτα. Μια απόδειξη της είναι και το τελευταίο σας σχόλιο. Ποιος κοροϊδεύει ποιον εδώ πέρα. Αν δεν έχετε άλλα επιχειρήματα σταματήστε να απαντάτε, μην γράφετε ανυπόστατες κατηγορίες. Ακόμα κι αν ήταν αλήθεια για την βενζίνη πόσο κακό προκαλεί η βενζίνη μπροστά στο αρσενικό? Και τα δακρυγόνα είναι λιγότερα κακά για το δάσος? Ο ξεριζωμός επίσης του δάσους? Σε πόσα λίτρα βενζίνης αναλογεί? Και σε πόσα λίτρα νερού με αρσενικό?

Η ειρωνεία περισσεύει στο τελευταίο σας σχόλιο... Εγώ ουδέποτε σας ειρωνεύτηκα. Δεν θα μπω στη διαδικασία να σας απαντήσω ξανά, εκτός αν θεωρήσετε αναγκαίο να με προκαλέσετε. Το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο ας το κρίνει ο καθένας με όσο μυαλό και αντίληψη διαθέτει. Στα ερωτήματά σας νομίζω απάντησα.

Καλό βράδυ, για όσους είναι ξύπνιοι και καλό ξημέρωμα για όσους κοιμούνται εδώ και καιρό.

Ο αγαπητός σας συμπολίτης

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Αγαπητέ συμπολίτη εσύ ήσουν αυτός που πρωτοχρησιμοποίησες ειρωνία σε σχόλιο σου. Ξέρεις σε ποιό σημείο.

Απ εκεί και πέρα η απάντηση που έλαβες δεν ήταν καθόλου ειρωνική.

Ηταν μια απάντηση στην οποία περιγράφεται μια πτυχή της συλλογικότητας σας, που παρά την κρίση και την ανεργία,έχετε τη δυνατότητα να δίνετε λεφτά ΄και εκεί για την αγορά πυρομαχικών για να τα εκτοξεύσετε μέσα στο δάσος.
Παρ' όλα αυτά η τρελίτσα συνεχίζεται. Να σαι καλά συμπολίτη.

Εμείς θα είμαστε εδώ όποτε θελήσεις να για να αντάλλαξουμε σοβαρά απόψεις και όχι για να κοροιδευόμαστε.

Μέχρι τότε διάβασε λίγο καλύτερα για το αρσενικό από αμερόληπτες και μη στρατευμένες πηγές και για να μην φοβάσαι τον καρκίνο απ' αυτό (εκτός αν σου αρέσει να το τρως ή να το κάνεις σαμπουάν για τα μαλλιά σου) και να μην γίνεσαι φερέφωνο της μαύρης προπαγάνδας.