Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

ΤΟ "ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ...", ΟΙ ΜΙΖΕΣ, ΟΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ, ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ...

Τελικά, το "παρατηρητήριο..." ήταν αυτό που ανταποκρίθηκε στο ερώτημα που θέσαμε, αν η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΤΑΠ ΠΑΟΚ για τη συνεργασία του με την "Ελληνικός Χρυσός" αφορούσε μίζα ή χορηγία και... απεφάνθη: "Ήταν διαφήμιση και όχι χορηγία, ή μίζα".

Σε κάθε περίπτωση θέλουμε να το ευχαριστήσουμε που μπήκε στον κόπο να ερμηνεύσει την ασαφή γεμάτη κακοπιστία και υπονοούμενα πραγματεία του αρθρογράφου του και γνώστη επί παντός του επιστητού κ. Σαράντη Δημητριάδη.

Για όσους δε θυμούνται ο ομότιμος καθηγητής γεωλογίας σε άρθρο του άφηνε αιχμές για δόλιες και ύποπτες καταστάσεις στην οικονομική στήριξη, που παρέχει η Ελληνικός Χρυσός μέσα στα πλαίσια της εταιρικής ευθύνης στις δομές της ΕΛ.ΑΣ., που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Αριστοτέλη και τις ανακοίνωσε δημοσίως και εντύπως μέσω του περιοδικού "Μεταλλευτικά Νέα", που εκδίδει.

Έτσι λοιπόν το "παρατηρητήριο..." με μια απάντηση - σκούπισμα ήρθε να μας "λύσει" την απορία, που μας προέκυψε και να μας πει ότι αυτή η συνεργασία είναι "διαφημιστική"... 

Ωραία... Να θυμηθούμε λίγο και τι έλεγε η ανακοίνωση του ΤΑΠ ΠΑΟΚ και μετά θα σχολιάσουμε τη νέα... ερμηνευτική αστοχία του "παρατηρητηρίου...".

"Το ΤΑΠ βόλεϊ του ΠΑΟΚ ανακοινώνει τη συνεργασία του, για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, με την « Ελληνικός Χρυσός» ΑΕ. Στην αγωνιστική περίοδο, που το βόλεϊ του ΠΑΟΚ επιχειρεί την μεγάλη υπέρβαση προκειμένου να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο σε Ελλάδα και Ευρώπη η « Ελληνικός Χρυσός» ΑΕ έρχεται αρωγός της προσπάθειας μας και θερμά την ευχαριστούμε γι΄ αυτή την αρωγή".

Σ' αυτήν την ανακοίνωση λοιπόν είναι εμφανές, ότι η διοίκηση του βόλεϊ του ΠΑΟΚ ευχαριστεί την εταιρεία για την οικονομική βοήθεια που της προσφέρει για να εκπληρώσει τους υψηλούς αγωνιστικούς στόχους που, όπως η λέει η ίδια, έχει θέσει για τη νέα σεζόν που αρχίζει.

Αυτή η στήριξη σε απλά Ελληνικά μεταφράζεται ως χορηγία και όχι ως διαφήμιση, όπως μας ερμηνεύει το βιαστικό και πρόχειρο σ' όλα του "παρατηρητήριο...". Το "ανταποδοτικό όφελος" που προσφέρει ο ΠΑΟΚ σ' αυτού του είδους τη χορηγική συνεργασία είναι το να αναγράφεται το όνομα του χορηγού της στις φανέλες της ομάδας.

Εκεί είναι που την πατάει το "παρατηρητήριο..." και οι ομονοούντες "αρθρογράφοι" του οι οποίοι μέσα στο πλαίσιο του παραλογισμού, της φυσιολογικής ασχετοσύνης και της υποκρισίας που τους διακρίνει συγκρίνουν ανόμοια πράγματα και ποινικοποιούν ότι δεν τους... κάθεται προς όφελος της διασποράς φθηνών εντυπώσεων. 

Βέβαια στη φανατισμένη και εμπαθή λογική τους αυτή η χορηγία συνιστά εγκληματική "διαφήμιση". Και πως να μην είναι όταν οι ίδιοι κάνουν τα πάντα για να δυσφημούν ότι έχει σχέση με τη μεταλλευτική δραστηριότητα στη ΒΑ Χαλκιδική και επί της ουσίας να προκαλούν τεράστια ζημιά τόσο στην τοπική κοινωνία, αλλά και σε ολόκληρη την οικονομία και την αγορά  της Χαλκιδικής. 

Η "δημοκρατική" λογική και όραση τους δεν αντέχει σε τέτοιες... συγκρίσεις. Αντέχει να βλέπει μόνο το γενικό και αυθαίρετο "SOS Χαλκιδική"... Οτιδήποτε άλλο χαλάει τη "δημοκρατική" και  "οικολογική" αισθητική τους... Τα πράγματα όμως δεν είναι όπως τα παρουσιάζουν, γιατί έτσι τους βολεύει.

Θα ήταν ευχής έργον να έκανε διαφήμιση αυτή η εταιρεία και η όποια εταιρεία ήταν στη θέση της, γιατί αυτό θα σήμαινε ότι απευθύνεται στην ελληνική αγορά για την προώθηση παραγόμενων προϊόντων των οποίων η υπεραξία μένει τόσο στην τοπική, όσο και στην ευρύτερη Ελληνική οικονομία. Αυτό όμως δε συμβαίνει γιατί τα προϊόντα των "Μεταλλείων Κασσάνδρας" δεν απευθύνονται στην παρούσα φάση στην ελληνική αγορά.

Αυτή τη στιγμή παράγονται ΜΌΝΟ συμπυκνώματα τα οποία πωλούνται στο εξωτερικό και αυτό γιατί απουσιάζει η καθετοποιημένη παραγωγή, που εξασφαλίζεται μέσω της λειτουργείας μεταλλουργίας.

Για όσους τυχόν δεν καταλαβαίνουν, είναι πολύ χαμηλότερη η τιμή πώλησης του συμπυκνώματος χρυσού ή μολύβδου από την τιμή πώλησης των καθαρών μετάλλων. Και αυτός είναι ο βασικός λόγος που μια φυσιολογική πολιτεία και αντίστοιχα μια κοινωνία στηρίζει καλόπιστα μια τέτοιου είδους επένδυση, καθώς μέσω του σχεδίου της δίνει πόντους στην Ελλάδα σ' ότι αφορά την αναρρίχηση της στις υψηλές βαθμίδες των μεταλλοπαραγωγών χωρών και με τα μεγάλα οικονομικά οφέλη που απορρέουν απ' αυτού του είδους τις αναβαθμίσεις.

Όλα αυτά βέβαια είναι ψιλά γράμματα για το "παρατηρητήριο..." και τους πρόχειρους συνοδοιπόρους του οι οποίοι λατρεύουν το να ισοπεδώνουν και να κρίνουν ότι έχει σχέση με τη μεταλλευτική κακόπιστα για την εξυπηρέτηση των οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων που έχουν θέσει κατά προτεραιότητα.

Καλό όμως θα ήταν αυτού του τύπου οι "κριτές", που κατακρίνουν  τόσο εύκολα εταιρικές δράσεις και χορηγίες να μας πουν από τη στιγμή που λειτουργούν ως Α.Ε. (μέσω των οικονομικών συναλλαγών που έχουν από τις πωλήσεις των SOSOούδικων αξεσουάρ και τα έσοδα από συναυλίες και συνεστιάσεις) έχουν να επιδείξουν ανάλογο έργο; Έχουν ποτέ χορηγήσει πολιτιστικούς ή αθλητικούς συλλόγους; Τα έσοδα τους που πάνε και το κυριότερο φορολογούνται; Αποδίδουν ΦΠΑ και φόρους επί των εσόδων τους;

Γιατί αυτός που κρίνει αρνητικά τον άλλο πρέπει ό ίδιος να είναι σωστός και καθαρός, πριν προβεί στην κρίση του. Οι οπαδοί του "όχι σ' όλα, ναι σ' ότι γουστάρω εγώ" είναι; Αν είναι, ας το αποδείξουν για να έχει και την πρέπουσα αξία και σημασία η κριτική τους.



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε τι κάνεις ρε πας καλά?
Εξομοιώνεις έναν κοινωνικό αγώνα με μια εταιρία και του προσάπτεις το γεγονός οτι δεν έχει κάνει καμιά "χορηγία" σε αθλητικούς συλλόγους κουρμπάνια και ξερωγώ ,και ποιό ειναι το κοινωφελές του έργο?
Τουλάχιστον ατυχής η σύγκριση.
Κοινωφελές είναι απο μόνο του,αν καταλαβαίνεις...
Και οτι δεν είναι σωστός αυτός ο κοινωνικός αγώνας και δεν μπορούν να μας τη λένε γιατί δεν πληρώνουν φπα.
Το οτι υπάρχουν αυτή τη στιγμή 3 "εγκληματικές οργανώσεις"(μέχρι στιγμής) στην Ιερισσό και άλλη μία στην Μ Παναγιά, ενώ πριν εμφανισθείτε δεν υπήρχαν μήπως να σας ευγνωμονούμε κιόλας που τις βγάλατε στην επιφάνεια?
Όσο για τα χρήματα μην σας πιάνει πόνος βρε, όλα στο κράτος πάνε μέσω δικηγόρων ,παραστάσεων κλπκλπ
Νόμιμα αλλά ανήθικα.
Ολόκληρη οικονομία κινείται...
40000 λαός στη σαλονίκη .μόλις τελειώσουν θα κάνουμε άλλη.
Εσείς οταν φύγετε τι χάος θα αφήσετε....

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στον @10 Οκτωβρίου 2013 - 12:12 π.μ

Αν κάτι είναι ατυχές στην περίπτωση σου φίλε σχολιαστή και εξίσου επικίνδυνο και ακραίο, είναι η συνειδητή η ασυνείδητη σύγκριση που κάνεις ανάμεσα σε μια παραγωγική δραστηριότητα που υπάγεται στον πρωτογενή τομέα παραγωγής και στις οικονομικές δραστηριότητες που προάγονται μέσα απο μια συναυλία.

Η απάντηση λοιπόν στη μάστιγα της ανεργίας είναι το να είσαι ψητάς σε συναυλία; Λαμπρά...

Σ' ότι αφορά την υπεράσπιση σου προς την κοινωφελή ΜΚΟ "παρατηρητήριο..." επέτρεψε μας τις όποιες ενστάσεις έχουμε ως προς την... κοινωφελή δράση του να τις απευθύνουμε άμεσα προς εκείνο χωρίς την παρουσία μεσαζόντων.

Σ' ευχαριστούμε για το σχόλιο σου.