Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΛΕΞΗ "ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ" ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ...

Εγκρίθηκε και το περίφημο Προσάρτημα 4: «ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗΧΩΡΟΥ ΑΠΟΘΕΣΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΛΑΚΚΑ» της Τεχνικής Μελέτης του υποέργου «Μεταλλευτικές Εγκαταστάσεις Ολυμπιάδας» του έργου «Μεταλλευτικές – Μεταλλουργικές Εγκαταστάσεις Μεταλλείων Κασσάνδρας» της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.Μ.Β.Χ. στο Δ. Αριστοτέλη, Π.Ε. Χαλκιδικής.

Πρόκειται για το νέο ΧΥΤΕΑ (Χώρο Υγειοονομικής Ταφής ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ Αποβλήτων) που θα κατασκευαστεί στην περιοχή του Μαντέμ Λάκκου για να δεχθεί απόβλητα από τα εργοστάσια εμπλουτισμού Ολυμπιάδας και Στρατωνίου (Μαντέμ Λάκκου) και τη μονάδα μεταλλουργίας.



Έτσι, όλα τα έργα προχωρούν κανονικά.

Αναδημοσίευση από www.metalleiachalkidikis.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Πάρα πολλές φορές έχουμε γράψει απ' αυτό το blog, ότι ο αγώνας των πολέμιων της μεταλλευτικής στη ΒΑ Χαλκιδική δεν θα είχε καμία αξία και σημασία, αν δεν τροφοδοτούνταν από τις ανεξήγητες χρονοτριβές της αργοκίνητης κρατικής μηχανής σε ζητήματα απονομής αδειών υποέργων που συμπεριλαμβάνονται στην εγκριθείσα ΚΥΑ 201745/2011 του έργου.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως, νομίζουμε ότι πρέπει να τους αποδοθούν και κάποια εύσημα, καθώς χάρη στις δημοσιεύσεις τους σε ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης (πολλές αξ αυτών βέβαια βρίθουν από ανακρίβειες και κινδυνολογίες), πήρε μπρος η πολιτεία και έπραξε το αυτονόητο. Να δώσει έστω και καθυστερημένα την άδεια λειτουργίας του συγκεκριμένου έργου.

Μακάρι, κατά τον ίδιο τρόπο να πάρει μπρος η πολιτεία και να εγκριθεί και η τεχνική μελέτη της οποίας η έγκριση εκκρεμεί εδώ και δυο (2) χρόνια και αφορά την κατασκευή κόμβου στο ύψος του Χοντρού Δέντρου. Για να πάψει η γελοιότητα του πατήματος της διπλής γραμμής, που στερεί από επαγγελματίες οδηγούς το ίδιο τους το μεροκάματο.

Θα συνιστούσαμε δε σ' όλους εκείνους που καταφεύγουν για την ενημέρωση τους στα αντιμεταλλευτικά blog, να είναι ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί όταν διαβάζουν για "παρανομίες" στο μεταλλευτικό πεδίο της ΒΑ Χαλκιδικής, καθώς πολλές λέξεις, εξαιτίας του "αγώνα" των αντίχρυσων, τείνουν να χάσουν τη σημασία τους, αν δεν την έχουν χάσει ήδη.