Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΑ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΓΑΛΑΡΙΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

Το βίντεο που ακολουθεί αξίζει ιδιαίτερης προσοχής, καθώς αποτυπώνει τις εντυπώσεις και τα συναισθήματα που βίωσαν οι κάτοικοι του Παλαιοχωρίου κατά την προχθεσινή επίσκεψη τους στους εργοταξιακούς χώρους των Μεταλλείων Κασσάνδρας.

Βλέποντας από κοντά την πρόοδο και την εξέλιξη των εργασιών δόθηκε σ' αυτούς τους κατοίκους η δυνατότητα να αντιληφθούν οι ίδιοι και από πρώτο χέρι που λένε, ποια είναι η πραγματική εικόνα που επικρατεί στο μεταλλευτικό πεδίο της ΒΑ Χαλκιδικής σε σχέση με τις επιτηδευμένες ανακρίβειες που γράφονται και λέγονται.

Εκτός όλων των άλλων, η επίσκεψη αυτή είχε και στοιχεία έντονης συναισθηματικής φόρτισης, χάρη στην παρουσία πρεσβύτερων μεταλλωρύχων, που τους αξίωσε η ζωή να βγουν στη σύνταξη και να ζήσουν με αξιοπρέπεια στα γεράματα τους, έχοντας εργαστεί κάτω από αντίξοες συνθήκες στα νιάτα τους.

Η χαρά και η συγκίνηση που ένιωσαν οι βετεράνοι μεταλλωρύχοι για τα μεταλλεία τους μεταδόθηκε και στους υπόλοιπους Παλαιοχωρινούς επισκέπτες. Οι ζωντανές γλυκόπικρες αναμνήσεις του χθες και η καθαρή ματιά τους για το σήμερα αποτέλεσε για όλους τους παρευρισκόμενους το πιο αξιόπιστο σημείο αναφοράς για το τι ακριβώς σηματοδοτεί για το παρόν και το μέλλον της περιοχής το έργο που γίνεται.

Κατά την άποψη μας, οι επισκέψεις κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής στα εργοτάξια πρέπει να συνεχιστούν με ακόμη μεγαλύτερη ένταση και πυκνότητα. Μακάρι να δούμε πολύ σύντομα σε τέτοιες επισκέψεις να συμμετέχουν και αμφισβητίες της μεταλλευτικής. Εφόσον βεβαία επιθυμούν να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι, αν αυτά που έχουν πιστέψει για τα μεταλλεία ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Πάρτε λοιπόν και εσείς φίλοι αναγνώστες μια μικρή γεύση απ' όσα έζησαν οι κάτοικοι του Παλαιοχωρίου στην ξενάγηση τους στα Μεταλλεία Κασσάνδρας.