Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

ΤΟΥΝΑΝΤΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ


Σκεπτόμενος Πολίτης
 Φάτσες από πίνακα του Ιερώνυμου Μπος
--------------------------------------------

ΑΝεξέλεγκτοι ΈΛληνες εναντίον Χρ. Πάχτα
Ο Πάνος Καμμένος διώκεται από τη δικαιοσύνη, μετά την δημόσια προτροπή για το λυντσάρισμα του Χρ. Πάχτα. Από τότε, βάζει όλη την απίθανη κοινοβουλευτική ομάδα του, να καταθέτει ερωτήσεις και επερωτήσεις στη Βουλή εναντίον του δημάρχου και των μεταλλείων. Κατέθεσε μάλιστα και (αντι-)μηνυτήρια αναφορά κόντρα στον Πάχτα και στην Ελληνικός Χρυσός. Δεν φτάνει δηλαδή που δεν είχε το θάρρος να παραδεχθεί δημόσια κι αντρίκια το ατόπημά του και να ζητήσει συγγνώμη, αλλά βγάζει και όλη τη μνησικακία και τη χολή του.

Χρ. Πάχτας εναντίον ΣΥΡΙΖ«Α»
 Εκδίκαση αγωγής του Χρ. Πάντα, αυτή τη φορά εναντίον του αυτοαποκαλούμενου ΣΥΡΙΖ«Α». O πολιτικός αχταρμάς, έβγαλε μνημειώδη ανακοίνωση, όπου μεταξύ άλλων, αναφέρεται κατά τα γνωστά, στις «κινητοποιήσεις των κατοίκων που αγωνίζονται για τη ζωή τους». Πάλι οι «κάτοικοι», πάλι ο αγώνας για τη ζωή. Μάλλον αναφέρονται σε πάλη κατά του θανάτου κι όχι στη βιοπάλη, αφού το έχουν σίγουρο ότι όλοι θα πεθάνουμε λόγω των μεταλλείων, ενώ για την αγωνία των πραγματικών κατοίκων για απασχόληση και προκοπή, δεν δίνουν δεκάρα. 

Περιμένουν μάλιστα «με ανυπομονησία και τη δικαστική δικαίωση», ενώ αυτοί επιλέγουν «την πολιτική αντιπαράθεση και την απεύθυνση στη κοινωνία». Μεγάλη σιγουριά έχουν για τη δικαστική δικαίωση, γιατί άραγε την προεξοφλούν; Ερωτηματικό παραμένει και το πώς εννοούν την πολιτική αντιπαράθεση, αφού π.χ. δεν μας έχουν ξεκαθαρίσει τι πολιτική θέση έχουν για τη βία. Όσο αφορά στον νεολογισμό της «απεύθυνσης» στην κοινωνία: Οι τοπικές κοινωνίες έχουν τη δύναμη και τη γνώση να κρίνουν και να αποφασίσουν μόνες τους για το μέλλον τους, δεν χρειάζονται τους «αριστερούς» της Κουμουνδούρου να τις πατρονάρουν. Πέρασαν αυτές οι εποχές σύντροφοι, ανεπιστρεπτί.

Syntonistikon εναντίον δημοσιογράφων (όχι όλων βέβαια, είπαμε)
 Με δύο απανωτές ανακοινώσεις το Syntonistikon IerisSOS, βάζει επιτέλους τα πράγματα στη θέση τους. Τα «καθεστωτικά ΜΜΕ» διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, εξυπηρετούν διαπλεκόμενα συμφέροντα και οι του Syntonistikon θα γέλαγαν πολύ, αν δεν το θέμα δεν ήταν τόσο θλιβερό. Κι εμείς ομοίως θα γελάγαμε με τους ίδιους και τις ανοιχτές επιστολές που στέλνουν δεξιά-αριστερά, αν το όλο θέαμα της κατάντιας τους δεν ήταν τόσο θλιβερό. Όσα ΜΜΕ τους προβάλλουν είναι ωραία, αλλά όσα (και όταν) τους ξεμπροστιάζουν, είναι πουλημένα στ’ αφεντικά και προπαγανδίζουν. 

Το πιο απολαυστικό είναι η αντιγραφή του Αρθρου 1 που παραθέτουν από τον Κώδικα Επαγγελματικής Ηθικής και Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΣΗΕΑ. Εκεί θα βρεί κανείς ό,τι ακριβώς παραβιάζουν οι ίδιοι οι «αγωνιστές» της «οικολογίας» και όσα ΜΜΕ τους σιγοντάρουν. Αιδώς Αργείοι !

CATAPA εναντίον μεταλλείων χρυσού
 Εδώ ο εθελοντής, εκεί ο εθελοντής, βρέθηκε, δεν βρέθηκε, πού είναι ο εθελοντής. Τελικά προσλήφθηκε από τη Βέλγικη ΜΚΟ, η επιδοτούμενη από Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «εθελόντρια». Δεν την ξέρουμε την κυρία, δεν μετέχει σε καμμιά επιτροπή του «κινήματος» (κοίτα να δεις που γίναμε και κίνημα τώρα), λέει το Syntonistikon IerisSOS. 

Η «εθελόντρια», μεταξύ άλλων θα οργανώσει τον αγώνα για τον οπισθοδρομισμό και τον σκοταδισμό στη Χαλκιδική. Περνάμε δηλαδή από το «αυθόρμητο κίνημα» στο επαγγελματικό management του οικολογικού ακτιβισμού, με επιδότηση κιόλας. Άραγε τι είδους «Μη Κυβερνητική» Οργάνωση είναι αυτή που απομυζά χρήματα από κυβερνήσεις; Το ίδιο ερώτημα ισχύει βέβαια και για τις εγχώριες ΜΚΟ. Δύσκολοι καιροί για τον «εθελοντισμό» τελικά. Ειδικά τον «οικολογικό».

Μανουριάρηδες εναντίον στράτας 
 Μετά το παραμύθι του κυανίου που δεν έπιασε, περάσαμε στο αρσενικό. Αρσενικό στα νερά του Νεοχωρίου (λόγω μεταλλείων πάντα) και τώρα αρσενικό στα αδρανή της διάστρωσης του δρόμου στο Χονδρό Δένδρο Αργότερα θα βρούμε κάποιο άλλο δηλητήριο. Τόσα και τόσα υπάρχουν. Ως γνωστόν άλλωστε, όλες οι ουσίες είναι δυνάμει δηλητήρια. Απλά πρέπει να βρεθεί το πιο πιασάρικο, ώστε να τρομοκρατηθεί ο κόσμος. 

Στο Χονδρό Δένδρο είχαν προηγηθεί κι άλλες φαιδρότητες, με την περιβόητη διπλή γραμμή. Η όλη υπόθεση είναι γενικώς για γέλια, αφού ο σκοπός των «οικολόγων» είναι προφανής. Αλλά αυτό που οφείλουμε να ομολογήσουμε για μια ακόμη φορά, είναι ότι οι «οικολόγοι» διαθέτουν φαντασία. Πάει τζάμπα χαμένη βέβαια. Το σενάριο είναι καλό, αλλά υστερούν στην εκτέλεση, λόγω κακών ηθοποιών και σκηνοθεσίας.

ΣΥΡΙΖ»Α» και συνδικάλες εναντίον ελληνικής βιομηχανίας
Εδέησε τελικά η κυβέρνηση να ανακοινώσει μέτρα για την ενεργειακή πριμοδότηση της παραπαίουσας ελληνικής βιομηχανίας (όποιας απέμεινε δηλαδή). Ουσιαστικά υιοθετεί με δραματική καθυστέρηση, όσα της είχε προτείνει πριν από καιρό, ο παραγωγικός κλάδος. Η δικαιολογία τότε ήταν ότι θα θεωρούνταν από την ΕΕ σαν επέμβαση στην οικονομία της αγοράς και στον ελεύθερο ανταγωνισμό. Όντως η στενόμυαλη τρόικα έσπευσε να θεωρήσει τα μέτρα κρατική ενίσχυση και νόθευση ανταγωνισμού. Αστειότητες. Ο κατώτατος μισθός έχει καταρρεύσει βίαια στα 400 Ευρώ, για γίνει υποτίθεται ανταγωνιστική η οικονομία και να πραγματοποιηθούν (σύμφωνα με την θεωρία της τρόικας πάντα) επενδύσεις. Αυτό δηλαδή δεν είναι επέμβαση στον ελεύθερο ανταγωνισμό; 

Δεν είναι καθόλου σίγουρο αν ο ασθενής που λέγεται ελληνική βιομηχανία, θα ανανήψει. Φυσικά, οι γνωστοί υπέρμαχοι του Παρασιτισμού (ΣΥΡΙΖ«Α», συνδικάλες ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κλπ), όπως αναμενόταν, εξέφρασαν την αντίθεσή τους για την ενίσχυση αυτή και την «ανησυχία» τους για το πώς θα καλυφθεί. Έτσι είναι. Όταν οι παραγωγικά εργαζόμενοι και τα φορολογούμενα κορόιδα πληρώνουν δισεκατομμύρια για να τρέφεται το τέρας του κρατισμού και όλος ο Παρασιτικός συρφετός, στον οποίο περιλαμβάνεται κι η αφεντιά τους, δεν υπάρχει πρόβλημα. Το πρόβλημά τους είναι το πώς θα αναπαράγονται οι ίδιοι και πώς θα καταφέρουν να εξαφανισθεί εντελώς η βιομηχανία στην Ελλάδα, να μην υπάρχει παραγωγή, να πολλαπλασιασθούν οι άνεργοι, να μην αλλάξει τίποτε σ’ αυτή την δύσμοιρη χώρα.