Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΙΔΑΝ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ... #SKOURIES!

Οι κάτοικοι της Μ. Παναγίας ενημερώνονται
για το τι πραγματικά συμβαίνει στις Σκουριές
και όχι στις #skouries
!
Μέχρι χθες, η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Μ. Παναγίας κατείχε μια σπάνια "δόξα", που μάλλον δύσκολα συναντάει κανείς στα παγκόσμια κοινωνικά χρονικά. Ποια ήταν αυτή; 

 Το να καταστροφολογούν πάσης φύσεως "ειδήμονες" και μη, Έλληνες και ξένοι, για το επενδυτικό μεταλλευτικό έργο των Σκουριών, που απέχει μόλις 3 χιλιόμετρα σε ευθεία από το χωριό τους, για εκείνους..., χωρίς αυτοί οι "ειδήμονες" να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη εκείνους...

Οι κάτοικοι της Μ. Παναγίας δε χρειαζόταν να κάνουν τίποτα απολύτως. Οι δήθεν σωτήρες ανέλαβαν εξ ολοκλήρου το "πακέτο σωτηρίας" τους. Στα άγραφα δικαιώματα των Μεγαλοπαναγιωτών επιτρέπονταν μια κουβέντα:"δε θέλουμε το μεταλλείο" χωρίς πολλά άλλα λόγια... 
Αν χρειάζονταν επεξηγήσεις, το πολύ να ακούγονταν και ένα άκρως... πειστικό: "έτσι μας είπαν" και το ζήτημα τελείωνε εκεί!

Την... αξιοζήλευτη "δόξα" των κατοίκων της Μ. Παναγίας δεν είχαν ζηλέψει ΜΟΝΟ οι κάτοικοι του Στρατωνίου, οι οποίοι μέχρι και σήμερα διασκεδάζουν ενθυμούμενοι τη μυθική επινόηση μιας σκόπιμης διαστρέβλωσης και γεωγραφικής παραχάραξης, όπου για τις ανάγκες της διασποράς των τρομολαγνικών σεναρίων της ευφάνταστης αντιμεταλλευτικής προπαγάνδας, το παραθαλάσσιο χωριό τους μετακινήθηκε... προς τον Κάκαβο και ονομάστηκε... #skouries!. 

Όταν το Στρατώνι επέστρεφε... στη βάση του έπρεπε να χει ως... παράσημο φωτογραφίες του παρελθόντος με τις λάσπες από τις θεομηνίες που το βρήκαν το 2002 και το 2010 για να δημιουργούνται οι... χρήσιμες κακές εντυπώσεις καμωμένες στη λάσπη και το ψέμα.
Όπως οι κάτοικοι του Στρατωνίου, του Παλαιοχωρίου και του Νεοχωρίου είχαν τη δυνατότητα να ζήσουν την πραγματικότητα και να αφήσουν την κατανάλωση των μύθων σε εκείνους που τους ορέγονται και τους παράγουν, έτσι και οι κάτοικοι της Μ. Παναγίας σήμερα κατάλαβαν "τι είδους έργα στην ευχή γίνονται στις Σκουριές, στο Μάντεμ Λάκκο και την Ολυμπιάδα" και αν αυτά τα έργα γίνονται για να καταστραφεί ο τόπος, το παρόν και το μέλλον των ίδιων και των επόμενων γενεών Μαδεμοχωριτών ή για κάτι πολύ πιο λογικό και φυσιολογικό. Την ανάπτυξη του.

100 κάτοικοι της Μ. Παναγίας στην πλειονότητα τους συνταξιούχοι μεταλλωρύχοι με τις γυναίκες τους, αλλά και σύζυγοι νυν μεταλλωρύχων, ξεναγήθηκαν από το γενικό διευθυντή των Μεταλλείων Κασσάνδρας Μιχάλη Θεοδωρακόπουλο και στα 3 εργοτάξια της Ελληνικός Χρυσός. 
Ενημερώθηκαν για όλες τις φάσεις των έργων και απέκτησαν συνολική άποψη και καθαρή εικόνα. Ενώ η... τύχη τους φανέρωσε και μια μικρή πτυχή της "ποιότητας" του αντιμεταλλευτικού ακτιβισμού που βιώνουν οι εργαζόμενοι στις Σκουριές, όταν στα χαμόγελα και τους χαιρετισμούς που χάρισαν σε αντιδρώντες που κατευθύνονταν με τα οχήματα τους προς το εργοτάξιο, εκείνοι τους ανταπέδωσαν σε μούντζες και χυδαίες βρισιές. Το σήμα κατατεθέν πλέον αυτού του"κινήματος".

Έτσι ήταν γραφτό να γίνει για να μάθουν και οι κάτοικοι της Μ. Παναγίας από πρώτο χέρι, τη χαώδη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στις Σκουριές και τις... #skouries.
Τη χαώδη διαφορά ανάμεσα στην αλήθεια και τα παραμύθια.