ΠΡΩΗΝ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ GREENPEACE ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο λόγος για τον Πάτρικ Μούρ, ο οποίος στα τέλη της δεκαετίας του 60 συμμετείχε στην ίδρυση του παραρτήματος της Greenpeace στο Βανκούβερ του Καναδά, αλλά τα τελευταία χρόνια είναι διευθυντής στη μεταλλευτική βιομηχανία "ASTUR GOLD", που δραστηριοποιείται στην εξόρυξη χρυσού στην περιοχή Σαλάβε της περιφέρειας Αστούρια στη βόρεια Ισπανία.
Στη συνέντευξη που έδωσε στο διαδικτυακό κανάλι "Commodity TV" o πρώην ακτιβιστής της Greenpeace μεταξύ άλλων αποκαλύπτει την επικοινωνιακή στρατηγική της διάσημης οικολογικής οργάνωσης, που εγκατέλειψε πριν 20 χρόνια.
Μια στρατηγική που θέλει τους κατοίκους των πόλεων με την καθοδήγηση των μελών της οργάνωσης να στρέφονται εναντίον των κατοίκων της υπαίθρου, που απασχολούνται σε υποδομές παραγωγής ενέργειας και πρώτων υλών δηλ. υδροηλεκτρικά εργοστάσια και μεταλλεία με το.. ατράνταχτο επιχείρημα ότι "καταστρέφουν το περιβάλλον", ενώ η πραγματικότητα όπως λέει ο ίδιος ο κ. Μούρ είναι τελείως διαφορετική.
Ποια είναι αυτή η πραγματικότητα;
Η πραγματικότητα είναι ότι οι κάτοικοι της υπαίθρου μαζί με εκείνους που απασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, δηλ τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, εργάζονται πολύ σκληρά για να έχουν οι κάτοικοι των πόλεων όλα τα υλικά αγαθά που κάνουν τη ζωή τους ευκολότερη...
Οποιαδήποτε ομοιότητα των όσων περιγράφει ο πρώην ακτιβιστής για τη δράση της Greenpeace μόνο συμπτωματική δεν είναι με τις αντίστοιχες δράσεις του... #skouries εδώ στη Χαλκιδική.
Τώρα καταλαβαίνουμε ακόμη καλύτερα τι εννοούσε ο διευθυντής του Ελληνικού παραρτήματος της Greenpeace κ. Νίκος Χαραλαμπίδης, όταν πριν από 5 μήνες σε δηλώσεις του στο ιστολόγιο newpost.gr έλεγε, ότι "...οι κάτοικοι στη Χαλκιδική δεν έχουν ανάγκη από την τεχνική υποστήριξη ή άλλες παρεμβάσεις της οργάνωσης, καθώς έχουν αποκτήσει μεγάλη εξειδίκευση με το θέμα..." (!!!)
Δείτε το βίντεο διάρκειας 18 λεπτών που ακολουθεί. Όσοι είναι αγγλομαθείς θα βρουν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και αποκαλυπτικές τις δηλώσεις του Πάτρικ Μουρ.
Το σημείο που αναφέρεται στους λόγους που τον ώθησαν να εγκαταλείψει την παγκοσμίου φήμης οικολογική οργάνωση είναι στο 12': 30" και έπειτα.
Σχόλια