Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΥΤΥΧΩΣ Η ΛΑΡΚΟ ΔΕΝ "ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΙ" ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΙΣ... #SKOURIES

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Ένταση επικρατεί στη Λάρυμνα Φθιώτιδας μετά την απόφαση για τη συγχώνευση του τοπικού Λυκείου (όπου φοιτούν τα παιδιά των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ) με το Λύκειο του γειτονικού Μαρτίνου, που απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα.

Από τη Δευτέρα, οι περίπου 50 μαθητές του σχολείου έχουν προχωρήσει σε κατάληψη ζητώντας την ακύρωση της συγχώνευσης και την οριστική επαναλειτουργία του Λυκείου, έχοντας στο πλευρό τους τούς γονείς αλλά και την τοπική κοινωνία. 

Το σχολείο λειτουργεί πάνω από 40 χρόνια και όλα τα έξοδα, από αυτά για τη συντήρηση και το πετρέλαιο έως κι εκείνα για τη διαμονή των καθηγητών, καλύπτονται από τη ΛΑΡΚΟ, με αποτέλεσμα να μην επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός, γεγονός που κάνει τους γονείς στην περιοχή να μιλάνε για μια ακατανόητη απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Η απόφαση της συγχώνευσης με το Λύκειο του Μαρτίνου, που, σημειωτέον, έχει λιγότερους μαθητές, έχει παρθεί εδώ και τρία χρόνια και έκτοτε κάθε χρόνο, μετά από αγώνες, δινόταν παράταση στη λειτουργία του σχολείου, κάτι που δεν συνέβη φέτος. 

«Ολα τα έξοδα του σχολείου τα επωμίζεται η ΛΑΡΚΟ. Υπάρχουν φόβοι ότι μετά το Λύκειο θα συγχωνευθεί και το Γυμνάσιο.Το κτίριο ανακαινίστηκε πριν από τρία χρόνια με έξοδα της εταιρείας και οι μαθητές του είχαν σημαντικό ποσοστό επιτυχίας στα πανεπιστήμια», λέει στην «Εφ.Συν.» ο Αγγελος Γκιώνης, γραμματέας του σωματείου εργαζομένων ΛΑΡΚΟ και γονέας μαθητή. 

«Τα παιδιά έχουν κάνει κατάληψη και εμείς τα υπερασπιζόμαστε από προσπάθειες της αστυνομίας να τα απομακρύνει. Νομίζω ότι η συγχώνευση του σχολείου στη Λάρυμνα αποτελεί άλλο ένα βήμα απαξίωσης της ΛΑΡΚΟ. Ο δρόμος που συνδέει την περιοχή με το Μαρτίνο είναι επικίνδυνος. Κάνουμε έκκληση στον υπουργό Παιδείας να μην κλείσει το σχολείο», καταλήγει ο κ. Γκιώνης. 

Κατά της συγχώνευσης τάσσεται και ο δήμαρχος Λοκρών, Νίκος Λιόλιος, που μίλησε στα τοπικά μέσα για άκαμπτη εφαρμογή του νόμου και μία άδικη απόφαση που δεν λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της περιοχής. 

Για το θέμα παρενέβη και η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας, που ζητάει να γίνει αναστολή της απόφασης του υπουργείου Παιδείας για κατάργηση των λυκειακών τάξεων στη Λάρυμνα και να παρθεί οριστική απόφαση λειτουργίας του σχολείου. 

Πάντως, μιλώντας στο Star Λαμίας ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, Ηλίας Παλιαλέξης, έκανε λόγο για απόφαση του υπουργείου Παιδείας που είναι δύσκολο να ανατραπεί και εξυπηρετεί καλύτερα το εκπαιδευτικό έργο, με την υπάρχουσα κατάσταση να δημιουργεί μακροπρόθεσμα περισσότερα προβλήματα…

Αναδημοσίευση από  www.efsyn.gr

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Αναρωτιόμαστε... αν στη θέση των γονέων εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και των παιδιών τους βρισκόντουσαν οι γονείς εργαζομένων των Μεταλλείων Κασσάνδρας (με το τωρινό ιδιοκτησιακό καθεστώς) και τα παιδιά τους η συγκεκριμένη εφημερίδα θα έδειχνε ανάλογο... δημοσιογραφικό ενδιαφέρον; 

Επίσης, το γεγονός ότι η ΛΑΡΚΟ έχει αναλάβει όλα τα έξοδα λειτουργίας του σχολείου ακόμη και τους μισθούς των καθηγητών δεν εγείρει στην προκειμένη περίπτωση ζητήματα "εξαγοράς συνειδήσεων και αξιοπρέπειας", όπως κατά την ίδια εφημερίδα υπάρχει όταν στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης άλλες μεταλλευτικές βιομηχανίες κάνουν ακριβώς το ίδιο;

Ρητορικά τα ερωτήματα για μια "δημοσιογραφία" πλέον μόνο εντός εισαγωγικών, η οποία δυστυχώς έχει αυτοκαταργηθεί από τους ίδιους τους... λειτουργούς της.

Είναι απαράδεκτο πάντως, οι κομματικές αγκυλώσεις που καθορίζουν το τι θα γραφτεί στα έντυπα να χωρίζουν ακόμη και τα παιδιά των εργαζομένων σε παιδιά και αποπαίδια επειδή οι γονείς κάποιων παιδιών εργάζονται στο... αγαπημένο δημόσιο και άλλοι γονείς στον... κακό ιδιωτικό τομέα.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αλλο η π@@@ και αλλο η βουρτσα. Καλημερα!

Ανώνυμος είπε...

Ένα ακόμη λάθος που κάνουν οι υποστηρικτές του κρατισμού είναι ότι η Λάρκο ως ΔΕΚΟ, απευθύνεται στις ίδιες αγορές που απευθύνονται και οι ιδιωτικές μεταλλευτικές βιομηχανίες. Με λίγα λόγια τα λεφτά που μπαίνουν στα ταμεία της ΛΑΡΚΟ και στα ταμεία πχ. της Ελληνικός Χρυσός προέρχονται από τις ίδιες πηγές.Λεπτομέρεια θα πεί κάποιος. Σημαντική όμως γιατί στον αγγελικό κόσμο των συνιστωσών και λοιπών κρατικοδίαιτων συγγενών και φίλων πλανάται η αντίληψη ότι τα χρήματα στις ΔΕΚΟ τα φέρνει ο πελαργός...!