Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΗΣ "S&B ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ" ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΟΛΟΣΣΟ "IMERYS"!

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
 Η στρατηγική συμφωνία συγχώνευσης της S&B του Οδυσσέα Κυριακόπουλου με τη μεγαλύτερη εταιρεία ορυκτών στον κόσμο, τον όμιλο Imerys, ανακοινώθηκε χθες από τον γαλλικό όμιλο. 

Η ελληνική επιχείρηση μετά τη διαδικασία της απορρόφησης θα ελέγχει το 4,5% της γαλλικής βιομηχανίας και ο κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος θα κατέχει θέση μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Imerys. Μέσα από την εν λόγω συμφωνία, η Imerys  θα ενισχύσει την αναπτυξιακή της πορεία, διευρύνοντας τα προϊόντα που προσφέρει, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Το τίμημα της συμφωνίας θα πληρωθεί εν μέρει με μετοχές της Imerys και, όπως σημειώνεται, θα αποφέρει άμεσα κέρδη για τους μετόχους της. Υπολογίζεται ότι η αξία του deal ανέρχεται σε περίπου 550 εκατ. ευρώ.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της S&B, κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος μετά την  επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων χθες στην Αθήνα: “Συνδυάζοντας τις δραστηριότητές της με την ηγέτιδα δύναμη στον τομέα των ορυκτών, η S&B κάνει ένα αποφασιστικό βήμα στη στρατηγική της για διεθνη ανάπτυξη, προς όφελος των πελατών της. Παρακινούμενη από τις ίδιες ισχυρές επιχειρηματικές αξίες, το προσωπικό μας θα βρει νέες αναπτυξιακές ευκαιρίες με αυτή τη συγχώνευση. Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που θα συμμετέχω στο διοικητικό συμβούλιο της Imerys, καθώς, στη σύνθεση των μετόχων της, καθώς και στη λήψη στρατηγικών αποφάσεων που θα αυξήσουν την ανάπτυξή της”.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος της γαλλικής Imerys, Gilles Michel, σχολίασε, μεταξύ άλλων: “Αυτή η συγχώνευση συνιστά ένα σημείο καμπής για την αναπτυξιακή στρατηγική της Imerys. Καλωσορίζουμε την ομάδα της S&B που μοιράζεται τις ίδιες αξίες και την ίδια κουλτούρα με εμάς. Μαζί θα ενδυναμώσουμε τη διεθνή θέση μας στον κλάδο των ορυκτών”.

Η διοίκηση της S&B διαβεβαίωσε, παράλληλα, πως οι δραστηριότητες στην Ελλάδα συνεχίζονται κανονικά χωρίς να επηρεάζεται η λειτουργία της εταιρείας.

Ποια είναι η Imerys

Η Imerys ιδρύθηκε το 1880 και για πολλά χρόνια ήταν γνωστή ως Imetal. Η εταιρεία συστάθηκε από την οικογένεια Rothschild συνδυάζοντας μερικές από τις πολλές θυγατρικές τους στα μέταλλα και τις βιομηχανίες εξόρυξης. Αρχική δραστηριότητα του ομίλου ήταν η εξόρυξη και μετατροπή του νικελίου. Στη δεκαετία του 1970, ο όμιλος επέκτεινε τις δραστηριότητές του. Από το 1990 και μετά, η Imetal εστίασε την ανάπτυξή της σε βιομηχανικά ορυκτά, μέσω και της εξαγοράς επιχειρήσεων. Αργότερα αναπτύχθηκε μέσω εξαγορών στους κλάδους πυρίμαχων υλικών, αργίλους, κεραμικά σώματα και τεχνικά κεραμικά. Η Imetal μετονομάζεται σε Imerys στις 22 Σεπτεμβρίου 1999.

Ο γαλλικός όμιλος έχει παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες με περισσότερες από 250 βιομηχανικές τοποθεσίες. Παράλληλα λειτουργεί πάνω από 120 ορυχεία και εξάγει 30 διαφορετικά ορυκτά ή οικογένειες των ορυκτών. Η εταιρεία πέτυχε πωλήσεις ύψους σχεδόν 3,9 δισ. ευρώ το 2012.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, όπως ανέφερε η διοίκηση της S&B, ο γαλλικός όμιλος έχει μία ισχυρή βάση ρευστότητας αφού αξίζει να σημειωθεί ότι το επιτόκιο δανεισμού του σε εταιρικά ομόλογα δεν ξεπερνά το 3,1% σε αντίθεση για παράδειγμα με τη S&B που το επιτόκιο εταιρικού ομολόγου που έχει εκδώσει ξεπερνά το 9%.

Αναδημοσίευση από www.newmoney.gr

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Βασικός μέτοχος της "IMERYS" είναι η εταιρεία "GBL". Μια από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες του Βελγίου.

Μ' αυτά τα δεδομένα έχει τεράστιο ενδιαφέρον να δούμε λοιπόν, αν η Μήλος θα αποτελέσει το 2ο αγαπημένο προορισμό επαγγελματιών του ακτιβισμού και ΜΚΟ στην Ελλάδα μετά τη ΒΑ Χαλκιδική.

Για παράδειγμα θα πάνε για ρεπορτάζ στη Μήλο Γαλλικές εφημερίδες και κανάλια; Θα την επισκεφτούν Γάλλοι ακτιβιστές και υποστηρικτές της αποανάπτυξης, όπως έγινε για παράδειγμα με τον Ξαβιέ Ρενού και το Σερζ Λατούς που ήρθαν για διαλέξεις και σεμινάρια "ανυπακοής" στη Χαλκιδική;

Θα ψάξει η Βελγική ΜΚΟ "Catapa" μέσω αγγελίας για νέο "εθελοντή" που θα ασχοληθεί για 5 η περισσότερους μήνες με μισθό για τις εξορυκτικές δραστηριότητες στη Μήλο, που θα ενισχυθούν μεταξύ άλλων και με Βελγικά κεφάλαια; Για να δούμε...

 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαζοί είναι να τα βάλουν με γαλλικά και βελγικά κεφάλαια οι ακτιβιστάδες και οι ΜΚΟ τους; Θα τους κοπεί η μαρμίτα και μετά πως θα κάνουν ταξιδάκια ανα την υφήλιο για να ξεσηκώνουν τους χρήσιμους ηλίθιους;

Ανώνυμος είπε...

Για να πάνε όλοι αυτοί που λέτε στη Μήλο, πρέπει να υπάρχουν και ντόπιοι αεριτζήδες οικολόγοι που τους ταίζουν ξένες πρεσβείες, όπως γίνεται με μας εδώ. Υπάρχουν τέτοιοι στη Μήλο; Αν υπάρχουν θα πάνε μια βόλτα από εκεί.
Σαν την Ελλάδα και τα πρόβατα τους Έλληνες υπάρχουν πουθενά αλλού;Έτοιμοι είμαστε να βγάλουμε ο ένας το μάτι του άλλου για ψύλου πήδημα,

Ανώνυμος είπε...

Το δυσάρεστο είναι ότι συνεχίζεται ο αφελληνισμός των ελληνικών βιομηχανιών και επιχειρήσεων.

Ανώνυμος είπε...

12: 49 Δεν έχεις καταλάβει οτι στην Ελλάδα γίνεται αυτό που θέλει η διεθνιστική αριστερά; Αφελληνισμός των πάντων και ιδίως του ιδιωτικού τομέα. Μόνο ο δημόσιος τομέας να μείνει κρατικός και να αρπάξουν καμιά θεσούλα οι δημοκράτες-πατριώτες-αγωνιστές-αντιφασιστες και πολλά άλλα που τους ζητώ συγνώμη που τα ξεχνώ!!!