Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Η ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΝΘΗΣΗ ΣΤΟ Δ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΔΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ? (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Αυτό το ερώτημα όπως και πολλά άλλα προέκυψαν ακούγοντας το δήμαρχο Αριστοτέλη σε δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό Focus 103,6.

Όπως δήλωσε ο κ. Μίχος το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την καθυστέρηση στην χορήγηση της άδειας δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού των Σκουριών από τη διεύθυνση πολεοδομίας του Δήμου είναι "υπηρεσιακής φύσης" και όχι "πολιτικής σκοπιμότητας" και οφείλεται τόσο στις εκκρεμούσες υποθέσεις που έχουν πρωτοκολληθεί πριν την άδεια της Ελληνικός Χρυσός και φυσικά στην υπολειτουργία του συγκεκριμένης διεύθυνσης λόγω αδειών του προσωπικού.

Πραγματικά είναι ευχής έργον να υπάρχουν τόσες μαζεμένες οικοδομικές άδειες στο δήμο μας, καθώς αν ισχύει κάτι τέτοιο είναι προς όφελος της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας. 

Επιπλέον, αποδεικνύεται και εξ αυτού του λόγου περίτρανα για πολλοστή φορά, ότι η μεταλλευτική δραστηριότητα δεν στάθηκε ποτέ εμπόδιο για καμία άλλη δραστηριότητα, όπως ισχυρίζονται οι “antigold” και παρά τα όσα ανυπόστατα και δυσφημιστικά διαδίδουν εναντίον της.

To αντίθετο μάλιστα. Έγινε σανίδα σωτηρίας και για εκατοντάδες οικοδόμους του δήμου μας, οι οποίοι έχουν καταθέσει αιτήσεις για να προσληφθούν στα μεταλλεία, έτσι ώστε να μην αναγκαστούν να φύγουν από τον τόπο για να αναζητήσουν αλλού την τύχη τους.

Επομένως, ο δήμος μας και εφόσον υπάρχει οικοδομικός οργασμός πρέπει να βρει τον τρόπο για να τρέξουν οι διαδικασίες ελέγχου των φακέλων και οι αυτοψίες που εκκρεμούν, αλλά και για να χορηγηθεί και η άδεια δόμησης των Σκουριών.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος εργαζομένων επιφανείας Γιώργος Χατζής στην ίδια εκπομπή ο φάκελος της άδειας έχει κατατεθεί από τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ όπως τόνισε και ο πρόεδρος υπογειτών εργαζομένων Χρήστος Ζαφειρούδας μόλις χορηγηθεί αυτή η άδεια θα γίνουν άμεσες προσλήψεις 350 εργαζομένων, σύμφωνα με δεσμεύσεις της εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως αμφότεροι οι πρόεδροι των σωματείων εργαζομένων είναι πολύ δύσπιστοι με τη στάση του δημάρχου και της υπηρεσίας και πιστεύουν πως υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα καταγγέλλοντας παράλληλα τις παρελκυστικές τακτικές της δημοτικής υπηρεσίας.

Τέλος αρνητική εντύπωση έκανε σε πολύ κόσμο η ενόχληση που εξέφρασε ο δήμαρχος στην απολύτως ειρηνική και κόσμια παρουσία των εργαζομένων στα γραφεία της πολεοδομίας και τη συγκρίνουν με το γεγονός της μη αντίστοιχης ενόχλησης του όταν «οικολόγοι» ανεβαίνουν στις Σκουριές για να διαμαρτυρηθούν χωρίς να επιδεικνύουν το ανάλογο πρόσωπο, αλλά με χυδαίες βρισιές και προκλητικές ενέργειες σε βάρος των κόσμου που εργάζεται.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα από την εκπομπή του Ρ/σ Focus 103,6.



16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στην συνέντευξη που άκουσα δεν λέει ο Μίχος για πολλές οικοδομικές άδειες. Για άδειες κατεδάφισης λέει.
Αυτό είναι ακόμη χειρότερο.Να κρατάνε μια άδεια δόμησης που είναι έτοιμη για υπογραφή στα συρτάρια τους εδώ και 2μιση μήνες και που θα φέρει προσλήψεις και ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη στα μέρη μας για να πάνε να βλέπουν τουαλέτες και ετοιμόρροπα σπίτια.
ΝΤΡΟΠΗ... ΠΝΙΓΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Η μεγαλύτερη ντροπή είναι η κοροιδια που ανεχόμαστε από άτομα που ξέρουν ότι ψηφίστηκαν και διορίστηκαν για να υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον και το νόμο και κάνουν τα κέφια τους..
Όσο και αν το ξεχνούν ο χρόνος κυλάει και μάλιστα αντίστροφα!

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΜΕ ΡΙΓΑΝΗ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΆΔΕΙΕΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ.ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΒΓΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΙΓΟΝΤΑΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΝ.
ΒΓΕΙ ΔΕ ΒΓΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΔΕ ΣΦΑΞΑΝΕ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι για το δήμαρχος μας και για τα αισθήματα που τρέφει για τους μεταλλωρύχους, σε πολίτες που είναι οικογενειάρχες και με τους φόρους τους και τα τέλη τους στηρίζουν το κράτος και το δήμο. Αυτοί οι πολίτες όμως δεν έχουν δικαίωμα να μαζευτούν έξω από το δημαρχείο ή την πολεοδομία για να μάθουν τι συμβαίνει.
Ενώ οι φτιαγμένοι, οι υβριστές, οι περιθωριακοί έχουν κάθε δικαίωμα να πηγαίνουν και να απειλούν τις ζωές εργαζομένων και αυτό να θεωρείται δημοκρατικό δικαίωμα.
Ντρέπομαι για το δήμαρχο που εκλέξαμε και ντρέπομαι και για τον εαυτό μου γιατί και εγώ τον ψήφισα μαζί με την οικογένεια μου μήπως και δούμε γαλήνη στην περιοχή.Αυτός είναι σε διατεταγμένη αποστολή του ΣΥΡΙΖΑ και σκοπός του να διώξει τους μεταλλωρύχους και τις οικογένειες τους από τον τόπο για να τον κάνει τόπο ανάπαυσης και διακοπών συνταξιούχων βορειοευρωπαίων.

Μια εξοργισμένη δημότισσα απο το νεοχώρι.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που μου έκανε τρομερά κακή εντύπωση είναι ο τσαμπουκάς που βγάζει ο Μίχος όταν μιλάει για τους εργαζόμενους.
Ξεχνάει ο δήμαρχος ότι χάρη σ' αυτούς εκλέχτηκε, ας θυμούνται όμως οι Μαδεμοχωρίτες τη ανοησία έκαναν ψηφίζοντας τον εκπρόσωπο των antiogold.

Ανώνυμος είπε...

Για την εξοργισμένη δημότισσα από το Νεοχώρι. 22 Ιανουαρίου 2015 - 4:21 μ.μ.
Ακριβώς όπως τα λες είναι. Καλά να πάθεις εσύ και η οικογένειά σου που τον ψήφισες. Όταν θα φύγει η εταιρία και θα ερημώσουν τα χωριά σας να ξέρετε ότι δεν σας φταινε οι άλλοι, εσείς είστε οι υπεύθυνοι.

Τώρα ψήφισε και Σύριζα να σε μάθει να μαζεύεις ρίγανη.

Ανώνυμος είπε...

Νεοχωρίτισα..
οι συνταξιούχοι βορειοευρωπαίοι δεν καταστρέφουν το περιβάλλον και τον τόπο μας.
Μάλλον εσείς θέλετε να εισπράττετε χωρίς να δουλεύετε.
Μάθατε στην τεμπελιά εκεί στην εταιρεία γιατί σας έχουν καλομάθει.
Ντρέπομαι κι εγώ για το Νεοχώρι που ανήκει στον δήμο μας και έχει αυτή την νοοτροπία.
Αν μη τι άλλο είναι θράσος αυτά που γράφεις.
Εσείς οι Νεοχωρίτες έχετε μαζεμένα όλα τα στραβά του κόσμου.


ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

@5:53
Η ειρωνία μεταξύ μας δεν είναι λύση. Ούτε το να καθόμαστε να κλαίμε τη μοίρα μας. Την πατάτα που έγινε με το Μίχο την συνειδητοποίησαν όλοι. Γιατί για να γίνει αυτός ο άνθρωπος δήμαρχος έφταιξαν πάρα πολλοί λόγοι.
Σκοπός είναι να τελειώνουμε με την ανακάλυψη της μακακίας και της αυτοκριτικής και να ενωθούμε όλοι οι μαδεμοχωρίτες όπως το 2003. Αν γίνει αυτό που το νιώθω με τις κινήσεις που βλέπω, πάλι νικητές θα είμαστε.
υγ. Μην σας φοβίζουν αδέλφια οι εκλογές το πρόβλημα είμαστε εμείς. Όχι ο σύριζα και οι αντίχρυσοι.

Ανώνυμος είπε...

Αστερίξ..,
θα σκάεις από την κακία σου για το Νεοχώρι καμιά μέρα... Κάνε υπομονή όμως γιατί όπως νιώθεις για το χωριό μου θα νιώθεις εσύ, ο δήμαρχος σου και η παρέα του για όλα τα Μαδεμοχώρια. Ο κόσμος ξύπνησε και ας μην σας αρέσει.

Η Νεοχωρίτισσα που σ΄έκανε να βγάλεις την κακία σου

maro είπε...

ΑΣΤΕΡΙΞ ΜΗΠΩΣ ΚΑΘΑΡΙΖΕΣ ΤΗΝ ΔΟΥ Κ ΑΠΕΛΥΘΕΙΣ ΠΑΣΟΚΕΜΟΝ ΠΩΣ ΖΕΣΤΕΝΕΣΕ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΔΕ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΠΟΣΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ, ΠΟΣΑ ΔΑΣΗΚΑΗΚΑΝ Κ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΜΠΙΤΣΟΜΠΑΡΑ Κ ΒΙΛΙΤΣΕΣ;;, ΠΟΣΑ ΖΩΩΩΑΑΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ, ΠΟΣΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΤΟΥΡΑΣ Κ ΑΦΗΝΕΙΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ,, ΑΦΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ Σ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΩΡΟ -ΤΑ ΜΑΝΤΕΜΟΧΟΡΙΑ- ΕΝΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΥΚΟΣΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΕ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΠΟΛΥ ΘΡΑΣΟΣ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΑΡΧΙΤΕΜΠΕΛΑΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙ, ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ.

ΝΕΟΧΩΡΙΤΙΣΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΑΡΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΠΟΤΕ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΕΔΩ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ

Ανώνυμος είπε...

Νεοχωρίτισσα..

μην ξεχνάς κοπέλα μου ότι την στάχτη που σας έριξε στα μάτια ο Πάχτας με το νερό, αν δεν ήμασταν εμείς, ακόμη απ αυτό το νερό θα πίνατε.
Αν είχα κακία για το Νεοχώρι δεν θα φροντίζαμε για την υγεία σας.
Τα λεφτά από τα μεροκάματα των αντρών σας τα δίνατε στο σούπερ μάρκετ για την αγορά νερού.

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

βολεμένε αστεριξ τα λεφτά των αντρών μας δεν πάνε για νερά. Μια χαρά είναι το νερό μας. Το υποστηρίζει και η Μίχους.
Τα λεφτά τους και οι οικονομίες μας πάνε στο ανάθρεμα και τις σπουδές των παιδιών μας. Και είμαστε περήφανες που βγάζουμε ανθρώπους και όχι κτήνη!

Ανώνυμος είπε...

καλή μου Νεοχωρίτισσα...
δεν αμφισβήτησα ποτέ τις ικανότητες σας στην ανατροφή των παιδιών σας και σέβομαι απόλυτα τον αγώνα αυτό.
Είμαι σίγουρος πως η παιδεία των παιδιών σας είναι ίδια με των γονιών,
γιατί ο καθρέφτης των παιδιών είναι οι γονείς.....!!!


ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

Αστέριε δεν ξέρω για τη φίλη Νεοχωρίτισα, αλλά εγω η παλαιοχωρινή με άντρα μεταλλωρύχο και 3 παιδιά σε δημοτικό και γυμνάσιο με το που διάβασα στο σχόλιο σου {Είμαι σίγουρος πως η παιδεία των παιδιών σας είναι ίδια με των γονιών,
γιατί ο καθρέφτης των παιδιών είναι οι γονείς.....!!!} τι θυμήθηκα;
Θυμήθηκα κάτι που θα σε κάνει να φουσκώσεις σαν παγώνι από υπερηφάνια.
Οχι μόνο εσένα, μα και άλλους σαν εσένα και τα μυαλά που κουβαλάς.Κανονικά θα έπρεπε να ντρέπεστε, αλλα με τόσο χοντρή πέτσα που να φτουρήσει η ντροπή μέσα σας;
https://www.youtube.com/watch?v=JEjjU5k4D7A

Ανώνυμος είπε...

Παλαιοχωρινή...

Σαφώς και φουσκώνω από υπερηφάνεια γι αυτά τα παιδιά και για οποιαδήποτε παιδιά γιατί αυτά θα είναι οι αγωνιστές του αύριο. Αγωνιστές που θα κάνουν αγώνες και για τα δικά σου παιδιά.
Δεν πρόσεξες και δεν διάβασες όμως τον τίτλο του βίντεο.

Nεα γενια τρομοκρατων δημιουργει ο ανεκδιηγητος Δενδιας.

Αυτό το επαίσχυντο το κράτος είναι που δημιουργεί αγωνιστές.
Αγωνιστές που προσφέρουν και την ζωή τους για μια ιδεολογία και άλλοι να δρέπουν τους καρπούς του αγώνα τους.
Είναι οι λεγόμενοι εξυπνάκηδες...
αυτοί που δεν τόλμησαν να ξεφύγουν από το κατεστημένο του βολεψάκια γονιού, αυτοί που δεν τόλμησαν να κάνουν μια ανατροπή στην ζωή τους για ένα καλύτερο αύριο.
Όταν η γενιά μας είναι αυτή που κατέστρεψε πολλές γενιές μελλοντικών παιδιώ, είναι θράσος από την πλευρά σου να λες ότι τα παιδιά αυτά είναι μελλοντικοί τρομοκράτες. Το σωστό θα ήταν μελλοντικοί αγωνιστές.
Ξέρεις κάτι?? μου θυμίζεις εκείνη την Σπαρτιάτισσα μάνα που έλεγε στον γιο της φεύγοντας για την μάχη....η ταν η επί τας!!!!

ΑΣΤΕΡΙΞ

Ανώνυμος είπε...

@12:29πμ και @1:26πμ

Είστε σοβαροί άνθρωποι εσείς; Και γονείς;Αυτό το βίντεο κυρία μου και εσύ κύριε μου είναι ο καθρέφτης της ηθικής και πνευματικής καταρράκωσης της κοινωνίας μας και εσείς το χρησιμοποιείται ως ;
Αφήστε τα παιδιά έξω από αυτή την ανοησία, τον παραλογισμό και το φανατισμό που καταστρέφει τις ψυχές τους.
Αυτό ο βίντεο πρέπει να αποσυρθεί, να σβηστεί δεν ξέρω και όχι να παρουσιάζεται ως παράδειγμα περηφάνιας ή αποφυγής.
Επιτέλους, τόσο απανθρωπιά; Τίποτα δε μας σοκάρει; Και τα παιδιά στη μηχανή της κιμαδοποίσης;