Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

"ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΦΩΝΕΣ"

Οι φωνές της λογικής πληθαίνουν… Μέχρι σήμερα υπήρχε πολύς κόσμος που κοίταγε τη δουλειά του και παρακολουθούσε εκ του μακρόθεν τον γραφικό «αγώνα» του «κινήματος» των antigold. 

Από τη στιγμή όμως που η υπόθεση εκτροχιάστηκε και οι «αγωνιστές» με ερείσματα στη νέα κυβέρνηση απειλούν πλέον τη δουλειά, την αξιοπρέπεια και το μέλλον σχεδόν 2.000 εργαζομένων, η σιωπηλή πλειοψηφία αποφάσισε να βγει μπροστά…

Σε αυτή την προσπάθεια εντάσσεται και η παρουσία του νέου μπλογκ http://mion240w.blogspot.gr/

Πρόκειται, όπως αναφέρεται και στην ιδρυτική του διακήρυξη για άλλη μια προσπάθεια των ίδιων των εργαζομένων να ακουστεί λίγο πιο μακριά η φωνή τους… Καλή επιτυχία συνάδελφοι…

«Φίλες και Φίλοι, σας καλωσορίζω στο νέο blog mion240w.
Για όσους διερωτώνται για τον τίτλο του blog, πρόκειται για το όνομα μίας στοάς στο μεταλλείο Ολυμπιάδας. Για όσους διαβάζουν και δεν είναι μεταλλωρύχοι, οι στοές ονοματίζονται από το ύψος που ξεκινάνε σε σχέση με την επιφάνεια της θάλασσας. Το w σημαίνει δυτικό μέτωπο (west).

Εκεί λοιπόν, σε αυτή τη στοά που ξεκινάει στο -240m σε σχέση με την επιφάνεια της θάλασσας δημιουργήθηκε πρόσφατα ένα νέο "τραπέζι". Τι είναι το τραπέζι; Μία εσοχή στη στοά, κλειστή, με ένα τραπέζι και κάποια βασικά πράγματα για να μπορούν οι μεταλλωρύχοι στο διάλειμμα τους να φάνε σαν άνθρωποι, να πιουν τον καφέ τους, να ανταλλάξουν απόψεις, να πειραχτούν και να γελάσουν διότι η δουλειά εκεί κάτω, στα έγκατα της γης θέλει και λίγο χαλάρωμα για να νιώσεις καλύτερα και να συνεχίσεις πιο δυνατά και χαρούμενα την εργασία σου. Αυτό λοιπόν το τραπέζι, αυτή η όμορφη παρέα, ήταν το έναυσμα δημιουργίας αυτού του blog.

Όπως λοιπόν καταλάβατε πρόκειται για ένα blog μεταλλωρύχων, αλλά όχι μόνο για τους μεταλλωρύχους. Σκοπός του είναι η προβολή και τεκμηρίωση της άλλης άποψης. Της άποψης της καρδιάς και του μόχθου ανθρώπων που εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες, με επαγγελματική κατάρτιση, με υπευθυνότητα, με μόρφωση και πάνω από όλα με σεβασμό και ευθύνη στο τι κάνουν για τις γενιές που ακολουθούν.

Σήμερα ξημερώματα 11/2/2015 μπαίνει η πρώτη ανάρτηση σε αυτό το blog, λίγο μετά την υπερψήφιση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης. Στις δηλώσεις αυτές ακούσαμε τον κύριο Λαφαζάνη να είναι μαζί μας αλλά κλείνοντας τη δουλειά μας, την κυρία Ιγγλέζη να λέει για την προστασία του περιβάλλοντος με όποιο κόστος (το κόστος είμαστε εμείς, έμαθαν από τώρα να μας μετρούν ως μονάδες).

Για όλα αυτά και πολλά άλλα θα είμαστε εδώ για να τα λέμε. Θα έχουμε την δικιά μας φωνή για να ακούγεται παντού. Μακάρι το blog αυτό να μην χρειαστεί να εξελιχθεί ως ένα μέσο αγώνα για το αύριο μας. Αν χρειαστεί όμως θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτό που επιβάλλεται.


Τους Φιλικούς μου Χαιρετισμούς σε Όλους»

Αναδημοσίευση από www.facebook.com/ellinikoschrysos

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΒΑ Χαλκιδική δονείται ήδη από τα συνθήματα:
"ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΑΣ ΜΕΛΙΣΣΙ
ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ ΝΑ ΣΠΕΙΡΕΤΕ ΧΑΣΙΣΙ"

'ΤΑ ΕΣΠΑ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ"

Ανώνυμος είπε...

@4:34μ.μ. πάρε και το τελευταία:
ΤΟΛΗ ΜΙΧΟ ΙΓΓΛΕΖΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ: ΟΙ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΨΩΜΙ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ.

"ΧΡΥΣΟΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΤΑ ΧΑΣΙΣΟΠΟΤΕΙΑ"