Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

"ΖΗΤΩ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ"

Στις 5/4 οι ερ­γα­ζό­με­νοι στα με­ταλ­λεί­α Χαλ­κι­δι­κής που εί­χαν προ­γραμμα­τί­σει την ί­δια μέ­ρα πο­ρεί­α υ­πέρ των με­ταλ­λεί­ων α­πό το Χον­δρό Δέν­δρο στη Μ. Πα­να­γιά, δέ­χθη­καν ε­πί­θε­ση α­πό ο­μά­δα 50 πε­ρί­που α­τό­μων με κου­κού­λες και στο­λές πα­ραλ­λα­γής που πέ­τα­ξαν πέ­τρες με σφεντό­νες, μπου­λό­νια και φωτο­βο­λί­δες, σε ερ­γα­ζό­με­νους μπρο­στά στο ερ­γο­τά­ξιο.

Η ε­πι­χεί­ρη­ση τρο­μο­κράτη­σης δεν πέ­ρα­σε και η δια­δή­λω­ση έ­γι­νε. Οι τρα­μπού­κοι ε­πι­τέ­θη­καν και στους δια­δη­λω­τές στο τέ­λος της κι­νη­το­ποί­η­σης, και εί­χαν την κά­λυ­ψη της α­ντι-δια­δή­λω­σης που ορ­γά­νω­σαν την ί­δια μέ­ρα οι “ε­πι­τρο­πές α­γώ­να κα­τά του χρυσού” με ε­πι­κε­φα­λής τη βου­λευ­τή του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ Κ. Ιγ­γλέ­ζη.

Οι ερ­γα­ζό­με­νοι έ­χουν πολ­λές φο­ρές α­να­γκα­στεί να α­ντι­με­τω­πί­σουν τις προ­βο­κά­τσιες που τους έ­χει στή­σει στο πα­ρελ­θόν το μέ­τω­πο της κα­ταστρο­φής και της ω­μής βί­ας της φα­σι­στι­κής η­γε­σί­ας του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ. 

Αυ­τή τη φο­ρά βι­ντε­ο­σκό­πη­σαν την ε­πί­θε­ση στο ερ­γο­τά­ξιο και τη στάση της α­στυ­νο­μί­ας, η ο­ποί­α φαί­νε­ται να πα­ρα­κο­λου­θεί α­δρα­νής. Οι ερ­γα­ζό­με­νοι εί­χαν δύ­ο τραυ­μα­τί­ες, ε­νώ στο βί­ντε­ο φαί­νε­ται κα­θα­ρά πως οι τρα­μπού­κοι στό­χευαν πριν πε­τά­ξουν τις πέ­τρες. 


Έ­τσι α­χρη­στεύ­θη­κε η συ­κο­φαντι­κή ε­πίθε­ση της βου­λευ­τή του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, Κ. Ιγ­γλέ­ζη, που ό­χι μό­νο κά­λυ­ψε τους τρα­μπού­κους, αλ­λά βγή­κε με πρω­το­φα­νές θρά­σος να “κα­ταγ­γεί­λει” ό­τι ή­ταν οι “με­ταλ­λωρύ­χοι της Eldorado Gold” που κι­νή­θη­καν βί­αια κα­τά των δια­δη­λω­τών των “ε­πι­τρο­πών α­γώνα” μα­ζί με την α­στυ­νο­μί­α (!!!)

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου  εδώ