Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

ΜΙΧ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: "ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ 20 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΑ 9 ΕΚ.!!!" (ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)

Μέσα σ' όλα τα καταπληκτικά και πρωτοφανή που συμβαίνουν στην Ελλάδα μάθαμε και κάτι καινούριο. Το πληροφορηθήκαμε από τα επίσημα χείλη του διευθύνοντος συμβούλου της Ελληνικός Χρυσός Μιχάλη Θεοδωρακόπουλου 

Όπως είπε χαρακτηριστικά στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης "Focus 103,6" και το δημοσιογράφο Δημήτρη Βενιέρη η εταιρεία βάση του προϋπολογισμού της έχει προγραμματίσει να δίνει μηνιαίως το ποσό των 20 εκατ. ευρώ. Όμως η παρελκυστική τακτική της κυβέρνησης και του δήμου Αριστοτέλη δεν της επιτρέπει να δίνει περισσότερα από 9 εκ. ευρώ το μήνα...

Αυτό το ιλιγγιώδες ποσό αφορά τη χρηματοδότηση εργολαβιών για την απασχόληση ακόμη 500 ατόμων που θα προσλαμβάνονταν στις πρόδρομες εργασίες που αφορούν το κατασκευαστικό κομμάτι, αν και εφόσον είχε ολοκληρωθεί το ζήτημα της αδειοδότησης της κατασκευής του σκέπαστρου του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές, αλλά και ποικίλες δράσεις του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του διευθύνοντος συμβούλου της "Ελληνικός Χρυσός" στο ηχητικό απόσπασμα που ακολουθεί.. 

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι η διαφορά νοοτροπίας. Από την μια εδώ και 5 μήνες οι κυβερνητικοί πάνε-έρχονται , πάνε-έρχονται Eurogroup, Ρωσία αλλά εκτός από μεγαλειώδεις υποκλίσεις αποτέλεσμα μηδέν. Χορτάσαμε ΘΑ αλλά ούτε συμφωνίες είδαμε, ούτε αγωγός αερίου ξεκίνησε και το μόνο που έγινε πλησιάσαμε ένα βήμα πριν την ολική καταστροφή.
Οι τοπικοί άρχοντες εγκλωβισμένοι στην στενή κομματική πειθαρχία αρνούνται την πρόοδο του τόπου τους και ασχολούνται με την εγκυρότητα ή όχι των βραβείων CR Index (Δείκτης Εταιρικής Ευθύνης). Στον τομέα ευθύνης τους το οδικό δίκτυο του Δήμου παραμένει επικίνδυνο, οι υπηρεσίες υγείας ‘βοήθεια στο σπίτι’ νοσούν ανεπανόρθωτα, τα δημοτικά κτίρια δεν έχουν συντηρηθεί καθόλου, οι παραλίες είναι απαράδεκτα βρώμικες, τα λεωφορεία για Ουρανούπολη είναι συνομήλικα του Ξέρξη, αλλά μέλημα τους παραμένει η διακοπή της επένδυσης. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι κάθε επιπλέον ευρώ που ‘πέφτει’ στα μεταλλευτικά χωριά δυναμώνει την φωνή της λογικής που θέλουν δεν θέλουν θα επικρατήσει με κάθε νόμιμο τρόπο.
Λίγο υπομονή και το τοπίο σύντομα ξεκαθαρίζει.

ΟΒΕΛΙΞ