Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: "ΟΧΙ ΣΤΑ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ" (ΒΙΝΤΕΟ)

"Σας καλώ να πείτε όχι τα τελεσίγραφα, αλλά όχι και στον διχασμό", τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε νέο μήνυμα που απηύθηνε προς τον ελληνικό λαό εν όψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι την Κυριακή δεν κρίνεται η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη, «αλλά το αν υπό το κράτος των εκβιασμών θα αποδεχθούμε τη συνέχεια μιας πολιτικής, το αδιέξοδο της οποίας ομολογούν τώρα και οι δανειστές της, αν θα συναινέσουμε στον αργό θάνατο της οικονομίας και στην εξαθλίωση της κοινωνίας, αν θα αποδεχθούμε να μειώσουμε τις συντάξεις για να ξεπληρώνουμε ένα μη βιώσιμο χρέος».

Ο Πρωθυπουργός έκανε αναφορά στην έκθεση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους, λέγοντας ότι αποτελεί μεγάλη δικαίωση για την κυβέρνηση, καθώς επιβεβαιώνει ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και πως ο μόνος τροπος για να καταστεί βιώσιμο είναι να κουρευτεί κατά 30% και να δοθεί 20ετής περίοδος χάριτος.

Τόνισε όμως ότι αυτή η θέση όμως δεν παρουσιάστηκε ποτέ από την πλευρά των δανειστών στην ελληνική πλευρά.

«Η έκθεση του ΔΝΤ δικαιώνει την επιλογή μας να μην αποδεχτούμε μια συμφωνία που παρακάμπτει το ζήτημα του χρέους» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι «ο βασικός εμπνευστής του μνημονίου επιβεβαιώνει ότι η πρόταση που μας δίνεται δεν οδηγεί σε έξοδο απξό την κρίση».

Ο Πρωθυπουργός έστειλε και μήνυμα κατά του διχασμού, τονίζοντας ότι λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες πρέπει όλοι και όλες να επιδείξουμε υπευθυνότητα, να σεβαστουμε τις αντίθετες απόψεις και ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε το κοινό μας μέλλον.

«Τη Δευτέρα δεν θα έχουμε τίποτα απολύτως να μας χωρίζει», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Σας καλώ να πείτε όχι στα τελεσίγραφα, στους εκβιασμούς, στην εκστρατεία του φόβου, άλλα όχι και στον διχασμό όχι και σε όσους σπείρουν τον πανικό, σας καλώ να αποφασίσετε για μια όρθια και περήφανη Ελλάδα σε μια αλληλέγγυα Ευρώπη».



Αναδημοσίευση από www.naftemporiki.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στην καλύτερη περίπτωση ο Πρωθυπουργός πιστεύει ότι μπορεί να εκβιάζει 300 εκατ. Ευρωπαίους με ψευτοδιλήμματα. Είναι κλασσική περίπτωση κακομαθημένου αριστερού ο οποίος απειλεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα αν δεν γίνει το δικό του. Αυτό είναι τρομοκρατία και όχι δημοκρατία αφού στον πυρήνα της λογικής δεν σέβεται τα δικαιώματα των άλλων νομίζοντας ακόμη ότι είναι πρόεδρος του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου. Και το επάγγελμα ακόμα που δηλώνει (Πολιτικός Μηχανικός) ποτέ δεν το άσκησε αποδεικνύοντας το μέγεθος του δήθεν που τον διακατέχει. Δυστυχώς δεν άλλαξε καθόλου στις αντιλήψεις του. Έκανε κατάληψη στην χώρα, προσδοκά ότι θα κάνει και στην ΕΕ. Τέσσερεις εξηγήσεις υπάρχουν : α) ήθελε την συμφωνία αλλά φοβήθηκε το κόμμα. β) υπάρχει σχέδιο να μας κάνει να παρακαλάμε για δραχμή. γ) επιδιώκει ηρωική έξοδο (προκειμένου να μην εξαϋλωθεί το κόμμα του) και να επιστρέψει αργότερα για να ολοκληρώσει το εγχείρημα της δραχμής. δ) είναι απλά ανίκανος και δεν έχει ούτε είχε κανένα σχέδιο. Σε όλες τις περιπτώσεις πλέον έχουμε σοβαρό πρόβλημα.

ΟΒΕΛΙΞ

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ,ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ?