Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ ΥΠΑΠΕΝ: "ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΔΑΝΕΙΚΑ ΔΙΧΩΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ" (ΒΙΝΤΕΟ)

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Οι συνθήκες είναι δύσκολες και πρέπει να προσαρμοστούμε, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και πρόσθεσε ότι πρέπει να ανοίξουμε δρόμους ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν για να βγούμε από την κρίση. «Δεν μπορεί να ξεπληρώνεις δανεικά δίχως ανάπτυξη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους θεσμούς. Εγιναν τέσσερις αντί για τρεις και ίσως πρέπει να γίνουν περισσότεροι, γιατί αυτή η διαδικασία θα πρέπει να βρίσκεται υπό την επίβλεψη και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είπε ο πρωθυπουργός.

Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης λέγοντας ότι ελπίζουμε η συμφωνία να δώσει οριστικό τέλος στην αβεβαιότητα. Ωστόσο δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι η πολιτική αυτή έχει αγκάθια: επιλογές που δεν θα κάναμε. Γι' αυτό πρέπει να δημιουργήσουμε αντίρροπα μέτρα για αυτούς που βάλλονται από αυτά.

Δεν θα περιοριστούμε στα στενά όρια της συμφωνίας. Θα διαπραγματευόμαστε και μετά το κλείσιμο της συμφωνίας προκειμένου να πετύχουμε βιώσιμο χρονοδιάγραμμα και πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων, είπε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα έκανε λόγο για στήριξη των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών αλλά και των νέων. Μίλησε για επανακαθορισμό των προτεραιοτήτων με στόχο τον εξορθολογισμό της αγροτικής παραγωγής. «Μπορεί να εξελιχθεί σε κινητήρα για την ανάπτυξη προς όφελος των ανθρώπων της αγροτιάς».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι ο αγροτικός τομέας είναι στρατηγικός για τη δημιουργία ενός βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης. Πρέπει τα φορολογικά βάρη να κατανεμηθούν δίκαια, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Στόχος μας είναι σε ότι αφορά το κομμάτι του πως θα προσπαθήσουμε να αμβλύνουμε τις οξείες γωνίες αυτής της συμφωνίας. Εχουμε στόχο να προωθήσουμε τη διάκριση των αγροτών σε αυτούς που είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και ασκούν αγροτική δραστηριότητα και σε αυτούς που έχουν γεωργικό εισόδημα, αλλά η κύρια απασχόλησή τους είναι διαφορετική», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός κάνοντας λόγο για δίκαιη διάκριση.

Πρόσθεσε ότι: «στόχος είναι μέσα στη διαπραγματευτική διαδικασία να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε για τη φορολογία να θεωρούνται κατά κύριο επάγγελμα αγρότες τα φυσικά πρόσωπα τα απασχολούμενα κατά κύρια απασχόληση με κάθε είδους αγροτική διαδικασία η οποία τους αποφέρει τουλάχιστον το 50% του συνολικού καθαρού εισοδήματός τους. Γι’ αυτούς να διεκδικήσουμε φορολόγηση του εισοδήματός τους με 13% και όχι με 26% και προκαταβολή φόρου στο 50% και όχι στο 100% όπως θα ισχύσει για τους υπόλοιπους».

Για τους νέους αγρότες ο πρωθυπουργός εξήγγειλε τη διεκδίκηση της ισχύς της μείωσης κατά 30% του φορολογικού συντελεστή και της προκαταβολής για τα επόμενα 3-5 χρόνια επαναλαμβάνοντας ακόμη μια φορά για μία δίκαιη διεκδίκηση.

Πέρα από τη συμφωνία ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για θέσπιση νέων φορέων συλλογικής οργάνωσης (συνεταιρισμούς, κοιτίδες επιχειρηματικότητας). Στόχος να προωθήσει νέες οριζόντιες μορφές οργάνωσης και συνεργατικά σχήματα. Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας στόχος δεν πρέπει να είναι η μαζική παραγωγή αλλά η υψηλή ποιότητα.

Ακολούθως ο Αλέξης Τσίπρας εξήγγειλε πρόγραμμα αγροτικής πολιτικής ως το 2020 με αξιοποίηση άνω των 6 δισ. ευρώ και δημιουργία 50.000 θέσεων εργασίας, αν αξιοποιηθεί σωστά.

Σημείωσε, επίσης, πως σχεδιάζουμε να εκχωρήσουμε πόρους και αρμοδιότητες στις Περιφέρειες, σε ποσοστό άνω του 30%, των πόρων του Προγράμματος, για την ανάπτυξή του και τόνισε:

«Γνώση, κατάρτιση, καινοτομία και δικτύωση οι προτεραιότητες για να πετύχει ο σχεδιασμός. Συγκριτικό μας πλεονέκτημα η πολιτική μας βούληση για σύγκρουση με κατεστημένα συμφέροντα και κατεστημένες νοοτροπίες».


VIDEO 1 - ΤΣΙΠΡΑΣ από realmedialive



Real.gr VIDEO 3 ΤΣΙΠΡΑΣ από realmedialive


Αναδημοσίευση από www.real.gr

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Ο πρωθυπουργός είπε πως είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί με κατεστημένα συμφέροντα, νοοτροπίες και συντεχνίες, που κρατούν σε ομηρία τις παραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας.

Για να δούμε πως και τι εννοεί ο κ. Τσίπρας, αφού και άλλοι προκάτοχοι του τα έχουν πει αυτά εδώ και 4 δεκαετίες. Παρ' όλα αυτά η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να εισάγει των 90% των αναγκών της για να μπορούν οι σύντεχνοι και οι παρασιτικοί τυχοδιώκτες να πίνουν αμέριμνοι τον καφέ και το τσίπουρο τους βρέξει χιονίσει, αφού πάντα γι' αυτούς ο μήνας έχει 1 και 15..., με τις ευλογίες του πολιτικού συστήματος. Εννοείται...

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να έρθει στην Ιερισσό ο Αλέξης να δει τι σημαίνει ανάπτυξη για τους πολυλογάδες αντιγκολντ. Σαγιονάρα με νύχι σκαρπέλο, πετσέτα στο λαιμό μαυρισμένη από τον ιδρώτα, σουβλάκι 2 ευρώ, μπύρες σε κουτάκια,ρετσίνες 3 ευρώ, τσιγάρα κάθε είδους και για όλες τις τσέπες και μουσική στη διαπασών με διαλείματα για όχι στην εξόρυξη χρυσού από την λιωμένη κερκίδα.
Ετσι θα πληρώσουν οι ντεμεκ οικολόγοι το μετρικό τους για τα δανεικά; Η θα είναι πάλι στην απέξω και δεν πληρώνω; Οταν έσκαγαν τα ευρώπουλα στους λογαριασμού των ΜΚΟ ήταν καλά έτσι; Για πάντα αριστερά συμφέρει!!!