Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

*Ακολουθεί σχόλιο του blog
Πολλαπλά εκτεθειμένος φαίνεται να είναι ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ στις Σκουριές Χαλκιδικής. Η αντιπαράθεση για την εξόρυξη χρυσού προσλαμβάνει τουλάχιστον περίεργες διαστάσεις καθώς κατά τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή, η αστυνομία συνέλαβε 78 άτομα εκ των οποίων οι 69 είναι αλλοδαποί!

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η πλειοψηφία των συλληφθέντων είναι γερμανοί (41) και μόλις εννέα είναι Έλληνες. Οι υπόλοιποι είναι Αυστριακοί, Ελβετοί, Γάλλοι, Βούλγαροι και ένας Πολωνός.

Οι συλληφθέντες ήταν μεταξύ ατόμων που είχαν μεταφερθεί με πούλμαν στο χώρο των επεισοδίων από παρακείμενο κάμπινγκ όπου διέμεναν. 


Η εξέλιξη αυτή είναι δηλωτική του γεγονότος πως ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έχει κάνει σημαία του την εναντίωσή του στην επένδυση υπό την καθοδήγηση της τοπικής βουλευτίνας Κ. Ιγγλέζη, δεν βρίσκει ανταπόκριση στην τοπική κοινωνία που βλέπει να χάνονται δουλειές και εισοδήματα από την αναστολή του έργου και επιστρατεύει αλλοδαπούς αντιεξουσιαστές για να συνεχιστεί η ένταση και η αντιπαράθεση στην περιοχή!

Ο Πανούσης πάντως δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένος να χαριστεί σε τέτοιου είδους έκτροπα και δεν είναι τυχαίο πως σχεδόν όλες οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. 

Οι Σκουριές, μεσούσης και της προεκλογικής περιόδου, φαίνεται πως θα αποτελέσουν ένα ακόμη ρήγμα μέσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του πολίτη που είναι επιφορτισμένος με την τήρηση της τάξης και τα παιχνίδια εντυπώσεων της τοπικής βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ που σχεδιάζει την επανεκλογή της πάνω στην καταστροφή της επένδυσης.

Αναδημοσίευση από www.rizopoulospost.com

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Δεν είναι η πρώτη φορά που επιστρατεύονται ξενόφερτοι ¨οικολόγοι" ένεκα της συντριπτικής μειοψηφίας των πολέμιων της μεταλλευτικής δραστηριότητας στο Δήμο Αριστοτέλη. 

Το "βιολί" αυτό παίζει ανελλιπώς 3 χρόνια τώρα και ουδείς θεσμικός παράγοντας αναρωτιέται από προκύπτουν οι οικονομικοί πόροι σε καιρούς σκληρής οικονομικής ύφεσης για την φιλοξενία αυτών των ατόμων. Γιατί;;; Τίνος "σιδερένια φτέρνα" ειναι αυτοί οι anti(gold) εξουσιαστές;;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καμία επιστράτευση. Οι άνθρωποι αυτοί ήρθαν οικειοθελώς να στηρίξουν τον αγώνα των κατοίκων που αντιτίθενται στην αλόγιστη εξόρυξη χρυσού. Οικειοθελώς. Χωρίς καμία παρακίνηση. Χωρίς νοικιασμένα λεωφορεία. Χωρίς βραχιολάκια. Χωρίς πενηντάρικο στη τσέπη. Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα δεχόντουσαν τη στήριξη κανενός Άδωνι, κανενός Μητσοτάκη. Πέραν αυτού, κοιτώντας τις φωτογραφίες της χθεσινής κινητοποίησης, με λύπη θα διαπιστώσετε δυναμική παρουσία της τοπικής κοινωνίας, ακόμη και μέσα στον Αύγουστο, με χιλιάδες άτομα. Αρκεί να ρίξετε μια ματιά στις μεγάλες κινητοποιήσεις και θα αποσύρετε κάθε σχόλιο περί συντριπτικής (!) μειοψηφίας, αν θέλετε να είστε αντικειμενικοί - αμφιβάλλω. Εξαιρετικό παράδειγμα αυτή της 23 Νοέμβρη 2014. Και αναρωτιέμαι το εξής: Τι είδους οικονομικοί πόροι απαιτούνται για τη λειτουργία μιας οργανωμένης κατασκήνωσης? Και μάλιστα, όταν μεγάλο μέρος των αγαθών που καταναλώνονται εντός, αγοράζονται από τοπικά καταστήματα? Ας μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

Ανώνυμος είπε...

@7:49 μμ
Μας έπεισες ότι όλοι αυτοί οι αλληλέγγυοι έβαλαν από την τσέπη τους για να έρθουν στην Ελλάδα και τη Χαλκιδική για να φορέσουν τις αντιασφυξιογόνες μάσκες τους τα πυρίμαχα γάντια τους, τις σφεντόνες τους, τις βόμβες μολότοφ τους γτα μπουλόνια τους και να τις ρίξουν έξω από ένα μεταλλείο.
Πιο αυθόρμητος επαναστάτης αγνοείσαι...!