Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΣ ΣΤΟΑΣ 59: "ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΒΓΑΛΑΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ" (ΒΙΝΤΕΟ)

Πάρα πολλοί πέρασαν και χθες από τη "Στοά 59" στα μεταλλεία της Ολυμπιάδας για να συμπαρασταθεί στους πραγματικούς αγωνιστές. 

Τους αυτοέγκλειστους μεταλλωρύχους που εξαιτίας μιας πολύ άδικης απόφασης της παραιτηθείσας κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ καλούνται σε ένα νέο αγώνα επιβίωσης με τους συστημικούς εχθρούς της μεταλλευτικής δραστηριότητας.

Πέρα από τα οικεία τους πρόσωπα που αγωνιούν πλέον και για την υγεία τους, καθώς οι παραπάνω μέρες παραμονής μέσα στην υγρασία και το σκοτάδι τους επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο, στο πλευρό τους βρέθηκαν πολιτικοί και εκπρόσωποι συνδικάτων.

Νομίζουμε όμως και πάλι η αλήθεια σ' αυτές τις συναντήσεις βγήκε μέσα από την ψυχή ενός μεταλλωρύχου, ο οποίος απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο είπε την εξής ατάκα:

"Αυτοί που μας έβγαλαν στο δρόμο έχουν αλλεργία στη δουλειά. Δεν έχουν δουλέψει καμιά φορά στη ζωή τους. Ανεπάγγελτοι είναι όλοι."

Διαφωνεί κανείς; Όποιος διαφωνεί ας ξαναδεί το βίντεο που ακολουθεί. Ξημερώνει μια ακόμη σημαντική ημέρα μέχρι την επόμενη. Καλή δύναμη σ' όλους.