Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΗΣ "ΑΥΓΗΣ" ΤΗΣ ΦΤΑΙΕΙ Η ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΧΗΜΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Τα εκλογικά αποτελέσματα του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Αριστοτέλη παραμένουν το ίδιο άσχημα
τόσο στις εκλογές του Γενάρη, όσο και στις προχθεσινές εκλογές

Η πολιτική αποδοκιμασία του προεκλογικού κλεισίματος των μεταλλείων Κασσάνδρας από την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας της ΒΑ Χαλκιδικής έχει φέρει σε αμηχανία τα συστημικά "antigold" MME, όπως είναι για παράδειγμα η εφημερίδα "Αυγή".

Σε ένα συμπαθές μονόστηλο με τίτλο: "Ο Καναδός εκδικητής και οι... 10 παπαγάλοι" επιχειρεί να συμμαζέψει όσο γίνεται τις κακές εντυπώσεις που έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο το αποτέλεσμα της κάλπης στο Δήμο Αριστοτέλη και ιδίως στα 11 μεταλλευτικά χωριά από τα 16 που συνολικά τον συνθέτουν.

Κατά την "Αυγή" η εκλογική πανωλεθρία που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΒΑ Χαλκιδική σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, οφείλεται στην αποχή και στην διάσπαση του κόμματος!!!

Φιλότιμη η προσπάθεια της να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αλλά το ίδιο πικρή ήταν η γεύση που έβγαλε η κάλπη για το ΣΥΡΙΖΑ και τον περασμένο Γενάρη, έχοντας μάλιστα  σαν εκλογικό ατού τον φρεσκοεκλεγμένο Γιάννη Μίχο, ως δήμαρχο Αριστοτέλη, τον αποκαλούμενο δήμαρχο του "κινήματος" κατά της μεταλλευτικής δραστηριότητας, που ο ΣΥΡΙΖΑ τον στήριξε από την εκλογή μέχρι και την παραίτηση του. 

Ασχέτως αν ο ίδιος έλεγε άλλα, ακόμη και εκείνο που ηχεί σαν ανέκδοτο πλέον. ότι ήταν ο "δήμαρχος της επαναφοράς της κοινωνικής ενότητας" στο Δήμο Αριστοτέλη. Το εννοούσε μέχρι να κερδίσει τις εκλογές. Μετά το ξέχασε...

Τα αποτελέσματα λοιπόν του περασμένου Ιανουαρίου μιλούν και αυτά από μόνα τους.

Στο δήμο Αριστοτέλη 1ο κόμμα ήταν η ΝΔ με ποσοστό 37,38% με 2ο κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 32,51%, ενώ και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταταγεί 2ος στις δυο από τις τρεις δημοτικές ενότητες του δήμου, όπως αντίστοιχα και στις προχθεσινές εκλογές.

Επομένως, οι απανωτές εκλογικές ήττες που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΒΑ Χαλκιδική και τις Σκουριές για να είμαστε πιο ακριβείς στη γλώσσα τους, οφείλονται στο γεγονός ότι η πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας δεν δέχεται σε καμία περίπτωση την αλλαγή του παραγωγικού προσανατολισμού, που θέλουν ετσιθελικά να επιβάλλουν κάποιοι ντόπιοι "antigold" και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πλέον στην πλειοψηφία τους.

Τα Μεταλλεία Κασσάνδρας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας, της ανάπτυξης και του πολιτισμού αυτού του τόπου εδώ και 3.000 χρόνια. Κανένα σχέδιο δεν πρόκειται να διαρρήξει αυτό τον τρισχιλιετή δεσμό ζωής.