Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ ΑΝΑΨΑΝ ΚΕΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΑΠΕΝ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΤΟ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ" ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ


Την δική τους μάχη συνεχίζουν να δίνουν για 3ο εικοσιτετράωρο στην Αθήνα οι 40 μεταλλωρύχοι της ΒΑ Χαλκιδικής που έχουν κατασκηνώσει από προχθές έξω από το ΥΠΑΠΕΝ. 

Ζητούν την επαναλειτουργία των μεταλλείων Κασσάνδρας έτσι ώστε να σταματήσει αυτός ο εφιάλτης της επαπειλούμενης ανεργίας και να επιστρέψουν στις εργασίες τους μαζί με ακόμη 2.000 συναδέλφους τους.

Άναψαν κεριά και σχημάτισαν τη λέξη μεταλλωρύχος έξω από το υπουργείο, λένε συνθήματα, τραγουδούν το "Μακεδονία Ξακουστή" και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την οριστική και αμετάκλητη δικαίωση του.

Την ίδια ώρα, οι συνάδελφοί τους συνεχίζουν τον αγώνα τους κλεισμένοι στη στοά 59 στην Ολυμπιάδα, ενώ άρχισαν και καταλήψεις σε κοινοτικά καταστήματα του Δήμου Αριστοτέλη από κατοίκους των Μαδεμοχωρίων ως ένδειξη συμπαράστασης.

Επίσης, με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν στο ΣτΕ οι διαδικασίες για την εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά την αναστολή της λειτουργίας των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, με απόφαση του πρώην υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνου Σκουρλέτη.

Η κύρια προσφυγή της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός και των σωματείων των εργαζομένων, που στρέφονται κατά της αναστολής λειτουργίας των μεταλλείων, θα συζητηθεί ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ στις 2 Οκτωβρίου. 

Ακόμη, στο πλαίσιο της αίτησης για «παγωμα» της αναστολής λειτουργίας που έχουν καταθέσει η εταιρεία και τα σωματεία, ο προεδρεύων του ΣτΕ κάλεσε για την 15η Σεπτεμβρίου, σε ακρόαση τα εμπλεκόμενα μέρη.

Παράλληλα, σήμερα εννιά σωματεία κατέθεσαν στο ΣτΕ παρέμβαση υπέρ της διατήρησης, αλλά και της νομιμότητας της απόφασης του κ. Σκουρλέτη για την ανατολή λειτουργίας των μεταλλείων και κατά των προσφυγών της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός και των σωματείων των εργαζομένων.

Τα εννιά τοπικά σωματεία υποστηρίζουν ότι οι λόγοι που επικαλούνται τόσο η εταιρεία όσο και τα σωματεία εργαζομένων, είναι απαράδεκτοι και αβάσιμοι και για το λόγο αυτό ζητούν να απορριφθούν οι προσφυγές τους, .κλπ. κατά της απόφασης του κ. Σκουρλέτη. 

Τα εννιά σωματεία είναι: 1) Αγροτικός Δασικός Συνεταιρισμός Μεγάλη Παναγιά, 2) Αλιευτικός Σύλλογος Δήμου Αριστοτέλη, 3) Πολιτιστικός Σύλλογος Ιερισσού «Κλειγένης», 4) Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγάλης Παναγιάς, 5) Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Ρόδων «Προσφυγική Αναγέννηση», 6) Σύλλογος Γυναικών Ιερισσού, 7) Σύλλογος Γυναικών Μεγάλης Παναγιάς, 8) Σύλλογος Φίλοι του Περιβάλλοντος Ιερισσού και 9) Σωματείο Επαγγελματιών Ουρανούπολης.


Πηγές ανάρτησης: newsit.grwww.tovima.grergoliptesxalkidikis.blogspot.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η μόνη απάντηση σε όλο αυτό το ΚΑΚΟ συναπάντημα ανύπαρκτων και τίνος? χρηματοδοτούμενων συλλόγων-σωματείων είναι ότι δεν έχουν καμμία έννομη σχέση με τον τίμιο αγώνα των εργαζομένων παρά ακολουθούν,κομματικές εντολές συριζοβολεμένων.

ΟΒΕΛΙΞ