Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

ΒΑΓ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: "Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΣΟ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ"


Ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην ομιλία που έδωσε προς τους παραγωγικούς φορείς της Βορείου Ελλάδος στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης δεν παρέλειψε να ασκήσει δριμεία κριτική στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και για την απόφαση που πήρε να βάλει λουκέτο στα Μεταλλεία Κασσάνδρας μια μέρα πριν παραιτηθεί, με αποτέλεσμα 2.000 οικογένειες μεταλλωρύχων να βρίσκονται στον αέρα.

«Εμείς θέλουμε επενδύσεις, οι άλλοι τις διώχνουν... Έδιωξαν την Cosco, το Ελληνικό, την κρουαζιέρα, σταμάτησαν τις Σκουριές.

Και εδώ θέλω να τονίσω ότι μας αγγίζει και μας αφορά ο αγώνας των εργαζόμενων και των οικογενειών τους για να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας τους, που τόσο ΠΑΡΆΝΟΜΑ θέλουν κάποιοι να κόψουν».

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι μόλις αναφέρθηκε στο ζήτημα αυτό ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης η κατάμεστη αίθουσα του συνεδριακού κέντρου σείστηκε από τα χειροκροτήματα και τις επιδοκιμασίες των παρευρισκομένων, χαρακτηριστικό δείγμα της τεράστιας απήχησης και της διάστασης που έχει λάβει σε πανελλαδικό επίπεδο ο αγώνας των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, όπου δεσμεύτηκε απέναντι τους πως μόλις το κόμμα του γίνει κυβέρνηση τα μεταλλεία και το επενδυτικό έργο θα ξαναλειτουργήσουν.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τους είπε ότι αν δεν ήταν προεκλογική περίοδος θα τους επισκέπτονταν ο ίδιος στα μεταλλεία και σημείωσε: 

«Θέλω, χωρίς να το εκμεταλλεύομαι πολιτικά, να σας δώσω τη γενική μας κατεύθυνση. Είμαστε υπέρ των επενδύσεων. Και να σας πω ότι για τη συγκεκριμένη επένδυση, εμείς θέλουμε να προχωρήσει, θέλουμε να ξεκινήσει. Πολύ περισσότερο αφού υπάρχουν και οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. 

Θεωρούμε αδιανόητο να διώξουμε άλλη μια επένδυση από την Ελλάδα, η οποία φέρνει τόσες θέσεις εργασίας. Όλοι μιλάνε για δουλειές, όλοι λένε ότι η ανεργία είναι πολύ υψηλή και ότι ο μόνος τρόπος για να μειωθεί είναι οι επενδύσεις. Και όλοι αυτοί που μιλάνε υπέρ του ανέργου, διώχνουν τις επενδύσεις και αυξάνουν την ανεργία. Αυτό, δυστυχώς, είναι ένα γεγονός το οποίο το ζείτε και εσείς πολύ περισσότερο από τον οποιοδήποτε άλλο Έλληνα.

Θέλω, λοιπόν, να εκπέμψω το μήνυμα -και σε εσάς και προς όλους- ότι δεν είναι προεκλογική εξαγγελία -γιατί το λέμε χρόνια ότι πιστεύουμε στις επενδύσεις- ότι μόλις γίνουμε κυβέρνηση θα ξαναλειτουργήσει όπως πρέπει η επένδυση για να φέρει θέσεις εργασίας. Είναι "πιστεύω" μας. Είναι δέσμευσή μας. Και για αυτό ακριβώς σας λέω ότι αυτή η δέσμευση θα υλοποιηθεί μετά τις 20 Σεπτεμβρίου».

Πηγή ανάρτησης: e-typos.com