Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ: 2.000 ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΜΑΔΕΜΟΧΩΡΙΩΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΟ 2ο ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ

Φωτογραφία από τους "Εργολήπτες Χαλκιδικής"

Στο χώρο που βγάζουν που με τον μόχθο και τον ιδρώτα τους τον επιούσιο για τους ίδιους και τις οικογένειες τους βρέθηκαν με υπογραφή και με σφραγίδα οι 2.000 κάτοικοι των Μαδεμοχωρίων. Στο 2ο σπίτι τους, τα μεταλλεία.

Από τις 6 το πρωί βρέθηκαν στα εργοτάξια του μεταλλευτικού πεδίου της ΒΑ Χαλκιδικής για να προσυπογράψουν την άρση των διαθεσιμοτήτων τους.

Χθες το μεσημέρι, ο νομικός εκπρόσωπος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χαλκιδικής και των Σωματείων Εργαζομένων στα Μεταλλεία πήρε στα χέρια του θεωρημένη την απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία δόθηκε το «πράσινο φως» για την επανέναρξη της μεταλλευτικής δραστηριότητας.

Ως γνωστόν, για να επιστρέψει ο εργατόκοσμος της ΒΑ Χαλκιδικής στις θέσεις εργασίας του  μετά την αναστολή της απόφασης Σκουρλέτη που αποφάσισε το ΣτΕ, επί 44 μέρες πάλεψε με νύχια και με δόντια, αλλά έντιμα και καθαρά απέναντι στη "φάμπρικα" της αντιμεταλλευτικής εμμονής και ιδεοληψίας, που έχει θέσει ως... αναπτυξιακό στόχο να τερματίσει ετσιθελικά  μια παραγωγική δραστηριότητα 3.000 ετών, που έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει τα μέγιστα στην περιοχή και την κοινωνία της.

Ο μεταλλευτικός κόσμος των Μαδεμοχωρίων με την ψυχολογία στα ύψη, επέστρεψε στο σπίτι του γνωρίζοντας πολύ καλά ότι οι αγώνες που πρέπει να δώσει για να το διατηρήσει ανοιχτό βρίσκονται μόλις στην αρχή!

Συνεχίζεται...