Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Η Ελληνική επιχειρηματική αγορά επιβράβευσε τις καλύτερες εφαρμοζόμενες πρακτικές υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας απονέμοντας σε εταιρείες, οργανισμούς, φορείς και παρόχους υπηρεσιών και τα αντίστοιχα βραβεία.

Η Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. βρέθηκε στο βάθρο των διακρίσεων της διοργάνωσης Health and Safety Awards κατακτώντας 2 τιμητικές διακρίσεις. 

Ανακηρύχθηκε 1η στον τομέα υγείας και ασφάλειας στον κλάδο των μεταλλευτικών βιομηχανιών και έλαβε χρυσό μετάλλιο στον τομέα ετοιμότητας και διαχείρισης καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης.

Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν πάνω από 350 υψηλόβαθμα στελέχη των βραβευθέντων επιχειρήσεων, εκπρόσωποι υπουργείων, φορέων και επαγγελματικών συνδέσμων, καθώς και decision makers της αγοράς και δημοσιογράφοι. 

Τα Health & Safety Awards διοργανώνονται από την Boussias Communications και την έκδοση Plant Management, με στόχο την ανάδειξη των βέλτιστων πρακτικών στo νευραλγικό θέμα της Υ&Α στον εργασιακό χώρο.

Τη βραδιά άνοιξε ο πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Ομότιμος Καθηγητής και πρώην Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Δρ. Νίκος Μαρκάτος, ο οποίος αναφέρθηκε στις φετινές συμμετοχές της διοργάνωσης, στον τρόπο που έγινε η αξιολόγησή τους, αλλά και στην ανάγκη για ενημέρωση και ενίσχυση της επικοινωνίας της Υ&Α στον χώρο εργασίας, όπως και τις σημαντικές δυνατότητες εξέλιξης και βελτίωσης που πρέπει να έχει στην Ελλάδα.

Τα βραβεία παρουσίασαν η Κατερίνα Δρόσου, Διευθύντρια Σύνταξης της έκδοσης Plant Management της Boussias Communications και ο Κωνσταντίνος Μάντζιος, Συντονιστής της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων, Ναυτικός Μηχανολόγος MSc, Επικεφαλής Επιθεωρητής Συστημάτων Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία.

 Ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, επισήμανε στη διάρκεια του χαιρετισμού του ότι η μη πρόληψη στα θέματα υγείας ασφάλειας εργασίας κοστίζει στη χώρα μας το 4% του ΑΕΠ. 

Ανέφερε ότι ήδη το Υπουργείο οργανώνει την εθνική στρατηγική υγείας και ασφάλειας για το 2016-2018 και ακόμη ότι η απόλυτη εφαρμογή όλων των σχετικών μέτρων μειώνει τον ανθρώπινο πόνο προσδίδοντας ταυτόχρονα σημαντικά οφέλη στην εθνική οικονομία.