Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΣΚΟΥΡΙΕΣ: "Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ"(ΒΙΝΤΕΟ)


Πριν λίγη ώρα ο Πάνος Σκουρλέτης στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης αναφέρθηκε σ' ότι έχει να κάνει με το χαρτοφυλάκιο ευθύνης του και στην επένδυση χαλκού χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική.

Δεν υπήρξαν κάποιες διαφοροποιήσεις στο λόγο του σε σχέση με προηγούμενες τοποθετήσεις του. Συνεχίζει να επιμένει ότι η απόφαση της 19ης Αυγούστου δεν ήταν προεκλογικό πυροτέχνημα, ενώ δεν παρέλειψε να επιτεθεί στα ΜΜΕ τα οποία τα κατηγόρησε για παραπληροφόρηση επί του θέματος. 

Απέφυγε όμως να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στην απόφαση 299/2015 του ΣτΕ, που ανέστειλε τη δική του, η οποία κατά την άποψη του, όπως είπε και από το βήμα της βουλής ελήφθη στο πλαίσιο της διαφύλαξης του περιβάλλοντος, του κοινωνικού συμφέροντος, του δημοσίου συμφέροντος και των πολιτών της περιοχής.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού ενέργειας και περιβάλλοντος έχει ως εξής:

«Ακούστηκαν πολλά προεκλογικά για τις Σκουριές. τα περισσότερα εκτός πραγματικότητας και συνέβαλαν και τα συστημικά ΜΜΕ στην παραπληροφόρηση.

Εμείς ξεκαθαρίσαμε ότι η απόφασή μας της 19ης Αυγούστου για ανάκληση μελετών στα Μεταλλεία δεν είχε προεκλογικό χαρακτήρα. Αντίθετα εκκινεί από την πεποίθησή μας ότι σ’ αυτόν τον τόπο πρέπει να προστατεύεται το περιβάλλον η νομιμότητα και το δημόσιο συμφέρον.

Απευθύνομαι  στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Κάνετε λάθος όταν λέτε  ότι  ο τρόπος που αντιμετωπίσαμε τι Σκουριές  δίνει λάθος σήμα στους επενδυτές.

Αν θέλετε να δώσουμε το σήμα ότι η Ελλάδα δεν έχει κανόνες , ότι δεν προστατεύει το περιβάλλον, ότι είναι μια χώρα τριτοκοσμική και πάλι εδώ διαφωνούμε.

 Όχι. Η Ελλάδα είναι μια χώρα ευρωπαϊκή. Η κυβέρνηση έχει εντολή να προστατεύει το περιβάλλον, να προστατεύει τους εργαζόμενους να προστατέψει τους πολίτες εκείνης της περιοχής, να υπερασπίζεται την νομιμότητα και έτσι θα κινηθούμε από δω και πέρα»

Στο βίντεο που ακολουθεί ο Πάνος Σκουρλέτης μιλάει για τις Σκουριές στο 15':20".

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο υπουργός άφησε αναπάντητο το γιατί τόσες χιλιάδες άνθρωποι χάσανε επί 45 μέρες το μεροκάματο τους. Τελικά δεν άλλαξε απολύτως τίποτα, παρά μόνο τσαλακώθηκε η αξιοπρέπεια του. Ίσως με μία πληρέστερη ενημέρωση του από τα στελέχη του καταλάβαινε επιτέλους ότι το δημόσιο συμφέρον προστατεύεται πρωτίστως από τους ίδιους τους εργαζομένους που είναι και κάτοικοι της Β.Χαλκιδικής.

ΟΒΕΛΙΞ ®