Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Η "ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΦΥΣΗΣ" ΤΟΥ Γ. ΤΣΙΡΩΝΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ & ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΘΕΡΜΟΚΕΦΑΛΩΝ ΤΟΥ #SKOURIES?

Το "Τμήμα Σκουριών" θα επιλαμβάνεται σε παρόμοια περιστατικά;

*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Την πρόθεση της κυβέρνησης για τη θεσμοθέτηση "Αστυνομίας Φύσης" για τις προστατευόμενες περιοχές, γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή "Δύο στις 12", που παρουσιάζουν ο Νίκος Γιώτης και ο Φάνης Γρηγοριάδης.

"Πρέπει οι προστατευόμενες περιοχές, όπως έχουν στις ΗΠΑ την Αστυνομία Φύσης -θα δούμε πώς θα την ονομάσουμε εμείς- κάτω από τα δασαρχεία, όπως έχουμε τους δασοφύλακες, ομοίως, σε όλες τις περιοχές να υπάρχουν αντίστοιχα υπάλληλοι, που μάλλον θα ανήκουν στα δασαρχεία και θα έχουν ανακριτική και εποπτική ιδιότητα, ενώ θα μπορούν και να συλλαμβάνουν τον παρανομούντα, ώστε να μη μείνει κανένα σημείο της Ελλάδας ακάλυπτο ούτε για λαθροθηρία, ούτε για λαθροϋλοτομία, ούτε για υποκλοπή φυτών" ανέφερε ο κ. Τσιρώνης.

Η ελληνική Πολιτεία, σύμφωνα με τον αν. υπουργό, για τις προστατευόμενες περιοχές που αντιστοιχούν στο 27% της έκτασης της χώρας "δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ ποτέ για τη διαχείριση αυτού του πλούτου", καθώς "όλα τα χρήματα που είχαν οι φορείς διαχείρισης ήταν από το ΕΣΠΑ, από ευρωπαϊκά κονδύλια, τα οποία είχαν δοθεί για ξεκίνημα, ώστε η Πολιτεία να αναλάβει κάποια στιγμή τις ευθύνες της, όμως λήγουν στις 31/12 όλες αυτές οι διαδικασίες και πρέπει πλέον να αναμορφώσουμε τη νομοθεσία, ώστε να προστατευθεί η Ελλάδα".

"Έπρεπε να αναλάβουμε αυτή την ιστορική ευθύνη και ήδη από το Πράσινο Ταμείο δεσμεύσαμε 5 εκατ., τα οποία εκτιμούμε ότι δε θα χρειαστεί να δαπανηθούν όλα" σημείωσε ο κ. Τσιρώνης, προσθέτοντας ότι οι 28 φορείς διαχείρισης που υπάρχουν σήμερα καλύπτουν λιγότερο από το 30% των ελληνικών προστατευόμενων περιοχών, ενώ οι υπόλοιπες είναι τελείως απροστάτευτες.

"Το σίγουρο είναι ότι με τον καινούριο νόμο, μέσα στο πρώτο εξάμηνο, θα λυθεί οριστικά το εργασιακό αυτών των ηρωικών επιστημόνων, στους φορείς διαχείρισης, οι οποίοι εργάστηκαν με πάρα πολύ μεράκι αν και επειδή οι περισσότεροι ήταν με ΕΣΠΑ πολλές φορές έμειναν και μήνες απλήρωτοι μέχρι να έρθει το καινούριο πρόγραμμα" τόνισε ο αν. υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αναδημοσίευση από www.liberal.gr

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Καλή αυτή η αντιγραφή που θα μας έρθει από την Αμερική. Για να δούμε, θα λειτουργήσει; 

Το ευχόμαστε ολόψυχα πάντως μήπως και μέσα σ' όλα τα σημαντικά (λαθροϋλοτομία, λαθροθηρία κλπ) που θα επιδιώξει να πατάξει αυτή η υπηρεσία, καταφέρει να σταματήσει εδώ στη ΒΑ Χαλκιδική και τους "antigold" εκτοξευτές βομβών μολότοφ και φωτοβολίδων, όποτε αυτοί επιλέγουν να επικοινωνούν την παρουσία τους στο δάσος των Σκουριών κατ' αυτόν τον τρόπο.

Θα προτείναμε μάλιστα στον κ. Τσιρώνη να τους εντοπίσει αυτούς τους θερμοκέφαλους και μ' αυτούς να στελεχώσει το αντίστοιχο "Τμήμα Σκουριών".

Έτσι θα έχει και μια ευκαιρία η πολιτεία να καταλάβει ποιοι απ' αυτούς αγαπούν πραγματικά το περιβάλλον και ποιοι ζουν για τη μανούρα, όπως λένε και οι ίδιοι.

Τέλος, εντύπωση μας κάνει πως οι δημοσιογράφοι και αυτού του κρατικού ραδιοφώνου αμέλησαν να ζητήσουν ένα σχόλιο από τον κ. Τσιρώνη για τις καταγγελίες που έκανε ο αντιπεριφερειάρχης περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας Θεοφάνης Παπάς για τις "antigold" ψευδείς καταγγελίες.

Πως το ξέχασαν; Τι λήθη προξενούν τελικά στο δημοσιογραφικό κόσμο οι #skouries?

Φωτογραφία από το αποτέλεσμα επιτυχούς ρίψης μολότοφ
στο δάσος των Σκουριών κατά τη διάρκεια επεισοδίων το Σεπτέμβριο του 2012...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να μην ξεχνάμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αντιγκολντ είναι και οι μεγαλύτεροι λαθρουλοτόμοι στην περιοχή μπορεί και στην Βόρεια Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η αστυνομία φύσης θα τα βάλει και με τους χασισοκαλλιεργητές η επειδή είναι φυσικό το προιόν τους θα τους αφήσει στην ησυχία τους;