Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

"ΧΡΥΣΟΦΟΡΕΣ ΣΤΟΕΣ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ" Ή ΑΛΛΙΩΣ "Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ANTIGOLD ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ" (ΒΙΝΤΕΟ)


Στις σοβαρές δημοσιογραφικές έρευνες είθισται να παρουσιάζονται και οι δυο όψεις του νομίσματος (θέματος) που εξετάζεται για να μπορέσει ο αναγνώστης ή ο τηλεθεατής να βγάλει και τα δικά του συμπεράσματα.

Ευτυχώς, η εκπομπή του Τάσου Τέλλογλου "Χρυσοφόρες Στοές Χωρίς Δουλειά" που προβλήθηκε από το Star είχε αυτή τη δομή. Έδωσε πολλές φορές το λόγο σε επιφανείς εκπροσώπους της antigold κοινότητας, όπου έγινε κατανοητός ο παραλογισμός και η αλαζονεία που τους διακατέχει.

Μια παράνοια που συμπυκνώνεται στα κάτωθι:

"Δεν θέλω τα μεταλλεία. Έχω πειστεί ότι κάνουν κακό. Τα κλείνω θέλετε δε θέλετε όσοι ζείτε εσείς απ' αυτά, ασχέτως αν βρίσκονται από την αρχαιότητα στην περιοχή και κάποιοι είστε μεταλλωρύχοι πάππου προς πάππου. Για να επιβιώσετε ασχοληθείτε την καλλιέργεια και την παραγωγή πχ κίτρινων φασολακίων και άλλων παρεμφερή καλλιεργειών. Η οικονομική ανάπτυξη της περιοχής θα διαμορφωθεί όπως νομίζουμε εμείς χωρίς να δώσουμε λογαριασμό σε κανένα. Σε όποιον δεν αρέσει φεύγει, αλλιώς η ζωή του θα γίνει ποδήλατο.Α... και μέχρι να φύγεις θα με πληρώνεις γιατί σε κρατάω μέχρι να φύγεις".

Αν ένας τέτοιος συλλογισμός είχε διατυπωθεί σε δημόσιο λόγο από την προηγούμενη δημοτική, που επιπροσθέτως μια αμιγώς τουριστική περιοχή, όπως είναι για παράδειγμα η Ουρανούπολη κατά το antigold(ιο) "αποφασίζομεν και διατάζομεν" ήθελε να την μετατρέψει σε μεταλλευτική, νομίζουμε ότι θερμοκέφαλοι πολέμιοι της μεταλλευτικής δεν θα είχαν αφήσει τίποτα όρθιο.

Εν αντιθέσει η μεγάλη μεταλλευτική κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής ανέχεται όσο δεν πάει τους παραλογισμούς και την παράνοια των δήθεν οικολόγων "σωτήρων" της, που πάνε να σβήσουν τα Μαδεμοχώρια και προσδοκά μέσα από τον υποδειγματικό αγώνα της να δικαιωθεί...

Και θα δικαιωθεί. Γι' αυτό να είναι όλοι σίγουροι. Αργά ή γρήγορα η δικαίωση θα έρθει. Απαιτείται αντοχή και αυταπάρνηση.