Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

ΣΕΒ: "ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ"


*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Να προχωρήσει σε ανασχηματισμό του του κυβερνητικού σχήματος καλεί τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας. 

Όπως υποστηρίζει, ο Αλέξης Τσίπρας χρειάζεται απεγνωσμένα πιο αποτελεσματικούς αξιωματούχους ώστε να προσελκύσει περισσότερες επενδύσεις και να βάλει τη χώρα στην ανάπτυξη.

Σε συνέντευξη του στο Bloomberg, ο κ. Φέσσας δήλωσε πως οι περισσότεροι υπουργοί θα έπρεπε να αντικατασταθούν με ανθρώπους μεταρρυθμιστές, που έχουν τεχνική γνώση των πραγμάτων. 

Ειδάλλως, όπως λέει, η Ελλάδα θα δυσκολευτεί να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται απ' το διεθνές πρόγραμμα χρηματοδοτικής υποστήριξης. 

«Ούτε η ιδεολογία ούτε η εμπειρία των μελών αυτής της κυβέρνησης θα βοηθήσει αυτή τη μετάβαση. Τελικά απαιτούνται σε πολύ κρίσιμες θέσεις να τοποθετηθούν κάποιοι νέοι άνθρωποι με φρέσκες ιδέες» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Πηγή ανάρτησης: thestival

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Κατά τη γνώμη μας, η κυβέρνηση δεν στερείται νέων ανθρώπων με φρέσκες ιδέες. Έχει πάρα πολλούς. Ίσως τους περισσότερους από κάθε άλλη κυβέρνηση. Το μόνο μειονέκτημα αυτών των ανθρώπων είναι τα "τυπικά προσόντα" που λέμε.

Οι καλές σπουδές και τα πτυχία, που θα έπρεπε να διαθέτουν, στην παρούσα φάση έχουν αντικατασταθεί από βιογραφικά με συμμετοχή σε πορείες, αφισοκολλήσεις και πικετοφορίες...

Πρόσφατα στρατηγικός σύμβουλος του πρωθυπουργού προσελήφθη ένα σχετικά νεαρό άτομο, με "διαβατήριο" όχι τις σπουδές του, αλλά τις παρουσίες του σε ιδεολογικοπολιτικά δρώμενα...

Ίσως να 'ναι όμορφο να δίνεις ελπίδα σε πάρα πολλούς νεολαίους, ότι χωρίς εκπαίδευση και μόρφωση μπορούν να φτάσουν ψηλά και σε θέσεις κλειδιά στο δημόσιο τομέα, αν έχουν τουλάχιστον πολιτικές περγαμηνές.

Από την άλλη όμως, φαντάζει πολύ αμερικάνικο αυτό το όνειρο... Πόσο μάλλον με αριστερή κυβέρνηση... Ή όχι;