Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ Ή ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ANTIGOLD ΣΑΠΟΥΝΟΠΕΡΑ ΣΕ #SKOURIES???


Νομίζουμε ότι δεν υπάρχει υγιώς σκεπτόμενος και πνευματικά καλλιεργημένος άνθρωπος στον πλανήτη Γη, που να μην ένιωσε χαρά ακούγοντας ότι ένας Έλληνας αρχαιολόγος υποστηρίζει ότι έχει ισχυρές ενδείξεις εντοπισμού του ταφικής τεφροδόχου του Αριστοτέλη στην γενέτειρα του στα Στάγειρα Χαλκιδικής.

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι μαζί με όσους αγαπούν αληθινά τον πολιτισμό και τον υπηρετούν βρήκαν ευκαιρία για να χαρούν και εκείνοι που επι μια 5ετία δυσφήμισαν και συνεχίζουν να δυσφημούν την Χαλκιδική και την Ελλάδα με το χειρότερο τρόπο μετατρέποντας την περιοχή σε βωμό αφής και ρίψης εκατοντάδων βομβών μολότοφ και ρουκετών δήθεν για να σωθεί το περιβάλλον από την μεταλλευτική επένδυση.


Φυσικά και αναφερόμαστε στους antigold, που δεν έχασαν ευκαιρία να σπεκουλάρουν με την είδηση αυτή και να την συσχετίσουν με την επένδυση χρυσού.

Το "παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων" επιχειρώντας να προκαταβάλει εξελίξεις, που δεν έχουν σχέση με την σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη (αν ισχύει) έγραψε στο twitter:

Ο κ. Κώστας Σισμανίδης είναι ο αρχαιολόγος που υποστηρίζει ότι έχει βρει τον τάφο του μέγιστου Έλληνα φιλοσόφου. Είναι ένας άνθρωπος που αφιέρωσε την καριέρα του στις ανασκαφικές εργασίες στην περιοχή των Αρχαίων Σταγίρων. Το αν είναι ή δεν είναι antigold o κ. Σισμανίδης, όπως υποστηρίζει η αντιμεταλλευτική ΜΚΟ δεν έχει σημασία για εμάς.

Τουλάχιστον, στην παρούσα φάση και ελπίζουμε να μας δικαιώσει η στιγμιαία έλλειψη καχυποψίας.

Σημασία έχουν οι δηλώσεις που έκανε στο ιστολόγιο CNN Greece και λένε τα εξής:

«Θέλω να γίνει ένας διάλογος γύρω από το θέμα και να λυθούν τα όποια προβλήματα. Δεν θέλω να πέσει το επίπεδο, αλλά θέλω να ανοίξω μία σχετική συζήτηση».

Είναι μια δήλωση που σηκώνει ποικίλες ερμηνείες. Ιδίως στο τι εννοεί "προβλήματα" και "πτώση επιπέδου".

Μήπως έμαθε ο κ. Σισμανίδης την αναφορά που έκανε στο πρόσωπο του το "παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων", όπου μια σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη επιχειρεί να την οικειοποιηθεί και να την προσαρμόσει στα δικά του συμφέροντα και ενοχλήθηκε γι' αυτό;

Μήπως θεώρησε δηλαδή ότι μια τέτοια αναφορά ρίχνει το επίπεδο και την σημαντικότητα  της ανακάλυψης του;

Βέβαια και οι antigold έχουν τα δίκια τους που σπεύδουν να σπεκουλάρουν επικοινωνιακά αυτή την είδηση…

Για όσους τυχόν δεν ξέρουν, αναμένεται η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για τις "αρχαιότητες" των Σκουριών, με τους πολέμιους των μεταλλείων να υποστηρίζουν ούτε λίγο ούτε πολύ  ότι οι Σκουριές είναι η "νέα Αμφίπολη".

Επίσης, σε λίγες μέρες αναμένεται να αρχίσει η δίκη των ατόμων που κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές τον Φλεβάρη του 2013.

Είναι τοις πάσι γνωστό, πως οι antigold μπορεί να χάνουν σε κάποια πράγματα, αλλά βγαίνουν σχεδόν πάντα κερδισμένοι με τις συμπτώσεις.

Ψεύτες να βγούμε, μια νέα σαπουνόπερα μόλις άρχισε!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επι 20 χρόνια ησυχία και ξαφνικά θυμήθηκαν έναν ανύπαρκτο τάφο
Ο στόχος προφανής :
1 . Όχι εργοστάσιο στην Ολυμπιαδα ( 1995 )
2. Αποπροσανατολισμό για τις γαλάζιες σημαίες
3. Να δικαιωθεί ο αγώνας όσον δικάζονται στις 9/6 οπως οι πάλαιοι αγωνιστές

Προσοχή!

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχουν πιο ύπουλοι άνθρωποι από τον πυρήνα των antigold. Είναι ο καθρέφτης της λαμογιάς, της ίντριγκας και της διαφθοράς. Των στοιχείων δηλαδή που έφεραν την Ελλάδα σ' αυτό το χάλι.

Ανώνυμος είπε...

Δεν "βρέθηκε ο τάφος του Αριστοτέλη", όπως διαβάζω κατά κόρον. Αυτό που συνέβη είναι η ανακοίνωση στη Θεσσαλονίκη, από τον ανασκαφέα και συνταξιούχο, πλέον αρχαιολόγο, στην οποία εκφράζεται η σχεδόν βεβαιότητά του ότι ο τάφος που ανακάλυψε στα Στάγειρα το 1996 είναι του Αριστοτέλη, αν και δεν υπάρχουν αποδείξεις αλλά ισχυρότατες ενδείξεις. Την άποψη αυτή ο κ. Σισμανίδης είχε ήδη διατυπώσει από τότε.

Η ακριβής φρασεολογία του είναι:
«Δεν έχουμε αποδείξεις αλλά ισχυρότατες ενδείξεις – φθάνουν σχεδόν στη βεβαιότητα. Η θέση στην οποία κτίστηκε το πεταλωτό οικοδόμημα, μέσα στην πόλη και κοντά στην Αγορά (κατά παρέκκλιση των νενομισμένων), με πανοραμική θέα προς όλες τις κατευθύνσεις. Η εποχή της κατασκευής του στην αρχή-αρχή ακόμη της ελληνιστικής περιόδου. Το ασύμβατο για άλλες χρήσεις σχήμα του. Ο δημόσιος χαρακτήρας του και η μεγάλη βιασύνη που διακρίνεται στην κατασκευή του, με ποιοτικό, άλλα ετερόκλητο οικοδομικό υλικό σε δεύτερη χρήση. Η ύπαρξη βωμού σε τετραγωνισμένο δάπεδο. Ολα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το σωζόμενο αψιδωτό κτίσμα ήταν ο τάφος-ηρώο του Αριστοτέλη»,

Ανώνυμος είπε...

Ο πνιγμενος απο τα μαλλια πιανεται κ ο antigold απ'οπου βρει! Βλεπουν οτι κ η τελευταια τους ελπιδα ο συριζα τους πουλησε κ ψαχνονται τωρα να κλεισουν τι ς σκουριες με τις δηλωσεις από το 96 στην ουσια του συνταξιουχου αρχαιολογου!!! Ε, απο εκει κ περα καταλαβαινουμε πως μια απαντηση τους ταιριαζει : ΩΧΑ!

Ανώνυμος είπε...

Πληροφορίες αναφέρουν πως δίπλα από τον τάφο του Αριστοτέλη βρέθηκε και μια χάλκινη επιγραφή που έγραφε: "Σαν την αντίχρυση όπερα σαπουνιού δεν έχει"!