Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016

ΣΟΒΑΡΕΣ ANTIGOLD ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ...!


Το antigoldgr.org επιχείρησε να προσεγγίσει το θέμα της πώλησης των περιουσιακών στοιχείων της Eldorado Gold στην Κίνα με το δικό του... αέρινο τρόπο.

Αυτή η εξαιρετική απόπειρα του antigoldgr.org διέγειρε τα επίγεια σχολιαστικά αντανακλαστικά του metalleiachalkidikis

Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό και τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Διαβάστε και θα καταλάβετε...

Προηγείται η ανάλυση του antigoldgr.org και ακολουθεί το σχόλιο του metalleiachalkidikis.

«[…] Η EldoradoGold είναι η μεγαλύτερη ξένη παραγωγός χρυσού στην Κίνα και μια από τις ελάχιστες ξένες μεταλλευτικές εταιρείες που κατάφεραν να εδραιωθούν δημιουργώντας καλές σχέσεις με το Κινεζικό καθεστώς.

Τώρα η εταιρεία εγκαταλείπει τα τρία ενεργά και το ένα υπό ανάπτυξη μεταλλεία χρυσού που είχε στην Κίνα για να επικεντρωθεί σε έργα χαμηλότερου κόστους όπως οι Σκουριές, η Ολυμπιάδα και το Πέραμα στην Ελλάδα.Το γεγονός οτι η Ελλάδα έχει χαμηλότερο κόστος παραγωγής χρυσού από την Κίνα δεν φάνηκε να ανησύχησε κανέναν από όσους χάρηκαν για την προτίμηση που δείχνει η Καναδική πολυεθνική στη χώρα μας σε σχέση με τον Ασιατικό γίγαντα.

[…] Ειδικά η Κίνα φημίζεται για την πλήρη απουσία μέτρων ασφαλείας και προστασίας του περιβάλλοντος, που χαρακτηρίζει όλη της τη βιομηχανία και όχι μόνο τη μεταλλευτική. Αν μια ξένη εταιρεία καταφέρει να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του καθεστώτος – και η Eldorado είναι μία από αυτές – η Κίνα είναι μια «φτηνή» χώρα για να παράγει οτιδήποτε. Οι χαμηλοί μισθοί, τα πολύ χαμηλά στάνταρντς υγιεινής και ασφάλειας και το αδύναμο νομικό καθεστώς, την κάνουν ιδανικό τόπο για εταιρείες που θέλουν να λειτουργούν χωρίς πολλούς περιορισμούς και με χαμηλό κόστος.»

Φοβερή ανάλυση και αιτιολόγηση… Από το μικρό antigold μυαλό του αρθρογράφου δεν πέρασε η ιδέα πως υπάρχουν δεκάδες άλλοι λόγοι που μια εταιρεία θα άφηνε τις δραστηριότητές της στην Κίνα, όπως μεγάλα κόστη μεταφοράς, μικρή παραγωγή, ασύμφορη περιεκτικότητα μετάλλων στο ορυκτό, ανάγκη δυσανάλογων επενδύσεων, επιδείνωση σχέσεων με το καθεστώς, δύσκολοι πολιτικοί συσχετισμοί, εταιρική πολιτική απόσυρσης από ασιατικές αγορές… και πολλοί άλλοι… Ας αντιστρέψω όμως την ερώτηση:

Αφού η Κίνα φημίζεται για την «πλήρη απουσία μέτρων ασφαλείας και προστασίας του περιβάλλοντος», γιατί η Eldorado να προτιμήσει να παραμείνει στην Ελλάδα που της κάνουμε το βίο αβίωτο, και να μην παραμείνει στην Κίνα, όπου (κατά το Παρατηρητήριο) δεν υπάρχει πίεση για περιβαλλοντικά μέτρα;;;

Καλά, μην σκιστείτε να απαντήσετε… Ρητορική ήταν η ερώτηση…