Κυριακή, 3 Ιουλίου 2016

ΠΑΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ - ΠΑΜΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ (ΒΙΝΤΕΟ)


Απόλυτα δικαιολογημένη η προτροπή, που απορρέει από το βίντεο που ακολουθεί. 

Πριν όμως πάτε ή έρθετε στην Ολυμπιάδα της ΒΑ Χαλκιδικής, αξίζει να δείτε το γιατί, σ' ένα καταπληκτικό ομολογουμένως βίντεο, που παρουσιάζει τις εξαιρετικά όμορφες τοποθεσίες, τις παραλίες και τα γραφικά λιμανάκια, τόσο εντός του οικισμού, όσο και έξω απ' αυτόν.

Ένας τόπος που διαθέτει εξίσου τεράστια ιστορία με τα Αρχαία Στάγειρα την γενέτειρα του Μέγιστου Αριστοτέλη να δεσπόζει.

Μια περιοχή που οι κάτοικοι της την έχουν μετατρέψει εκτός όλων των άλλων και σε γαστρονομικό προορισμό. Άλλωστε τα μύδια της Ολυμπιάδας είναι ξακουστά για τη γεύση και την διατροφική αξία τους,  όπως και όλες οι λιχουδιές που αναδύονται από την θάλασσα της.

Επίσης, είναι χαρακτηριστικό, πως σύμφωνα με τον Guardian η Ολυμπιάδα διαθέτει ένα ξενοδοχείο, που το συγκαταλέγει μέσα στα 10 καλύτερα παγκοσμίως για οικογενειακές διακοπές. 


Επιπλέον, ένα ακόμη ξενοδοχείο αυτής της λίστα βρίσκεται στη Βουρβουρού της Σιθωνίας, στο επονομαζόμενο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί, ότι η Ολυμπιάδα όχι μόνο δεν χάνει τις πληθυσμιακές της δυνάμεις κατά την χειμερινή περίοδο, όπως συμβαίνει σ' άλλες τουριστικές περιοχές και αυτό χάρη στην αναβίωση της μεταλλευτικής δραστηριότητας, η οποία αύξησε τον πληθυσμό της μέσα στην 5ετία που μας πέρασε σε ποσοστό 17%.

Αρκετά με τις λέξεις. Η εικόνα έχει το λόγο. 2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και τα 16 χωριά της ΒΑ Χαλκιδικής είναι πανέμορφα. Η περιοχή μας είναι με διαφορά από τις πιο προικισμένες σε πλεονεκτήματα. Εμείς οι άνθρωποι θέλουμε δουλειά στη συμπεριφορά και στους τρόπους μας. Τουρισμός και μεταλλεία έχουν κοινή πορεία.

Ανώνυμος είπε...

Αξίζουν συγχαρητήρια και στους συντελεστές αυτού του υπέροχου βίντεο. Στον Άγγελο Μισυρλή, τον Νίκο Σταυρόπουλο, τον Χάρη Αλεξιάδη και φυσικά στον πρόεδρο της κοινότητας που στήριξε αυτήν την ενέργεια τον Γιάννη Πετράκη.