Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

"NO BORDER CAMP" ΚΑΙ #SKOURIES ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΕΥΤΟΥΝ ΤΟ "ΚΡΑΣΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ" ΓΙΝΕΤΑΙ??? (ΒΙΝΤΕΟ)


Πολύ τυχεροί οι κατασκηνωτές του "ΝO BORDER CAMP", που έχουν εγκατασταθεί μέσα στους χώρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Μέσα στο πλαίσιο των δράσεων που κάνουν για "την προστασία της γής, του αέρα και του νερού" μαζί με τις...  ανεξάρτητες και πάνω απ' όλα... επιστημονικές αυθεντίες του #Skouries, τους δίνεται η δυνατότητα να ενημερωθούν και να πιούν ένα κρασί που παράγεται από έναν αμπελώνα που βρίσκεται ανάμεσα σε δυο πολυσύχναστους δρόμους της Θεσσαλονίκης.  

Ο αστικός αμπελώνας βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Καυταντζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης επί της οδού Αγίου Δημητρίου 300 περίπου μέτρα απόσταση από τις εγκαταστάσεις του ΑΠΘ και καταλαμβάνει έκταση 2 στρεμμάτων.
Αγιωργίτικο, μαλαγουζιά, ρομπόλα και ξινόμαυρο είναι οι 4 ποικιλίες, που επιλέχθηκαν προς καλλιέργεια και οινοποίηση.

Η φροντίδα του είναι συνεργατική υπόθεση ανάμεσα σε υπηρεσίες του Δήμου, το τμήμα Αμπελουργίας του ΑΠΘ και των περίοικων που συμμετέχουν σε εθελοντική βάση.

Όπως λέει μάλιστα η υπεύθυνη γεωπόνος στο βίντεο που ακολουθεί και πιο συγκεκριμένα στο 3':37", το γεγονός ότι ο αμπελώνας βρίσκεται μέσα στην καρδιά της πόλης δεν επηρέασε καθόλου την ποιότητα ή την γεύση του κρασιού, εξαιτίας ρύπων καυσαερίου και άλλων αιωρούμενων σωματιδίων.

Αφού μάθουν λοιπόν και πιούν απ αυτό το κρασί, οι ακτιβιστές του "No Border" και του #Skouries, την οινοποίηση του οποίου επιβλέπει ένας από τους σοβαρότερους οινοποιούς της Ελλάδας, ας έρθουν και από τα μέρη της ΒΑ Χαλκιδικής να μας μιλήσουν ξανά για την... ρύπανση, την... μόλυνση από τη σκόνη, τις... αρρώστιες από την εξόρυξη και τους θανάτους που εκείνοι εύχονται σε όσους αδυνατούν να τους πάρουν στα σοβαρά.

Όπως επίσης για τις θέσεις εργασίας και τις παραγωγές που δήθεν θα χαθούν...

Πως και γιατί δεν έκαναν "ανεξάρτητες" μελέτες και αντίστοιχες δράσεις το antigold επιστημονικό κονκλάβιο για να ενημερώσουν τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, όπως κάνουν για παράδειγμα για τις Σκουριές, που κάθε τρείς και λίγο επιχειρούν να τους πρεσάρουν ψυχολογικά τους Θεσσαλονικείς με πορείες, συνθήματα και πανό που κινδυνολογούν - αερολογούν ακατάπαυστα;

Φώτο αρχείου από πορεία antigold με σχετικό πανό τον περασμένο Μάρτη στη Θεσσαλονίκη,

Πως είναι δυνατόν και με βάση την ακατάπαυστη καχυποψία που τους χαρακτηρίζει, να παράγει πολύ καλό κρασί και απολύτως ασφαλές για την υγεία, ένας αστικός αμπελώνας που βρίσκεται ανάμεσα στους πλέον επιβαρυμένους κυκλοφοριακά δρόμους της πόλης, την Αγίου Δημητρίου και την Εγνατία;

Πως το επέτρεψαν κάτι τέτοιο να γίνει χωρίς να παρέμβουν; Αφού για τα πάντα έχουν άποψη.

Ακολουθεί το βίντεο με την εκπομπή "Γεύσεις και Οίνος" στην οποία προβλήθηκε ο 1ος αστικός αμπελώνας της Θεσσαλονίκης, από τον οποίο αξίζει να παραδειγματιστούμε όλοι μας για το τι είμαστε ικανοί να καταφέρουμε ως κοινότητες, αν είμαστε ενωμένοι, σοβαροί και απαλλαγμένοι από τυχοδιώκτες, επαγγελματίες ψεύτες και λαϊκιστές.

Η απάντηση της γεωπόνου σε σχετική ερώτηση του παρουσιαστή της εκπομπής για τα καυσαέρια που περιβάλλουν την καλλιέργεια και κατά πόσον την επηρεάζουν είναι στο 3':37".

ΥΓ. Αλήθεια για την τεράστια ποσότητα παράνομων φυτοφαρμάκων που εντοπίστηκε σε χωριό της Χαλκιδικής ακούσατε κάτι από κάποιο antigold συντονιστικό; Τι;;; Όχι;;;

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρουσα ανάρτηση. Δεν ήξερα ότι η Θεσσαλονίκη ακολούθησε το παράδειγμα του Παρισιού για καλλιέργεια αστικού αμπελώνα. Θέλει φροντίδα μια τέτοια προσπάθεια και πολύ επιμονή και υπομονή. Μπράβο. Τα δικά μας τα φυντάνια στο δήμο ξύπνησαν ή κοιμούνται ακόμη;