ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ: ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΣΤΟ ΥΨΗΛΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Στην Έκθεση Βιωσιμότητας της Ελληνικός Χρυσός για το 2016 υπάρχει μεταξύ άλλων και ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο που σηκώνει τη δική του συζήτηση.
Σύμφωνα με αυτό το στοιχείο που μπορεί να εντοπίσει κάποιος στη σελίδα 11 της έκθεσης, το 39% των ανώτερων στελεχών της εταιρείας προέρχεται από την τοπική κοινωνία.
Σε απλή γλώσσα αυτό σημαίνει ότι 4 στα 10 ανώτερα στελέχη της Ελληνικός Χρυσός κατάγονται από το Δήμο Αριστοτέλη.
Είναι κάτοικοι με σπουδές στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και εργάζονται στην εταιρεία ως μεταλλειολόγοι μηχανικοί, γεωλόγοι, χημικοί, βιολόγοι, τοπογράφοι μηχανικοί, οικονομολόγοι, γεωπόνοι, λογιστές, χειριστές πληροφοριακών συστημάτων.
Μια πλειάδα δηλαδή ανθρώπων με υψηλή επιστημονική κατάρτιση, τεράστια πρακτική εμπειρία, γερό στομάχι αλλά και ατσάλινα νεύρα, καθώς απασχολούνται σε μια εταιρεία που έχει δεχθεί κάθε είδους θεμιτή, αλλά και αθέμιτη ενέργεια για να μην συνεχίσει την κανονική όσο και επενδυτική δραστηριότητα της, επειδή ενοχλεί κάποιους οικοπεδοφάγους της Χαλκιδικής και εγχώριους εισαγωγείς μετάλλων.
Βέβαια αυτές οι ενέργειες έπεσαν και συνεχίζουν να πέφτουν στο κενό χάρη στη συμβολή όλων των ειδικοτήτων των εργαζομένων μηδενός εξαιρουμένου, δίνοντας απάντηση σε όλους όσους κακόπιστα έλεγαν και συνεχίζουν να λένε ότι στα μεταλλεία εργάζονται "αμόρφωτοι" και "όσοι απέτυχαν να μπουν στο πανεπιστήμιο ή στο ΤΕΙ".
Οι ολοένα κάθε χρόνο και περισσότερες εγγραφές νέων φοιτητών που κατάγονται από το Δήμο Αριστοτέλη σε πανεπιστημιακές σχολές, όσο και οι αποφοιτήσεις άλλων που έρχονται για πρακτική εξάσκηση στα μεταλλεία με σκοπό να εργαστούν σε μόνιμη βάση δίνουν απαντήσεις...
Σχόλια