Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΤΗΣ ΠΑΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ

H Πανελληνιονίκης Μαρία Καρδαρά σε μια προσπάθεια της.

8 Πανελλήνια πρωταθλήματα, 4 Πανελλήνια ρεκόρ, 205 αθλητές, 80 προπονητές, συνοδοί, κριτές, 1.000 άμεσες διανυκτερεύσεις, 2.500 μικρά γεύματα, μεσημεριανά γεύματα και δείπνα. Κύκλος εργασιών περίπου 100.000 ευρώ μέσα σε 3 μέρες!!!

Είναι η μια όψη -η αριθμητική-, μιας σπουδαίας αθλητικής διοργάνωσης, που τιμά, στηρίζει και προσδίδει αίγλη στην Χαλκιδική και εκείνη από την πλευρά της την αγκαλιάζει κάθε φορά όλο και πιο σφιχτά, όταν οι κορυφαίοι αθλητές και οι κορυφαίες αθλήτριες της άρσης βαρών έρχονται στο κλειστό γυμναστήριο του Πολύγυρου για να ξεσηκώσουν τους φίλους του αθλήματος (και όχι μόνο) με τις συγκλονιστικές προσπάθειες και τα ρεκόρ τους.

Τα οικονομικά οφέλη της διοργάνωσης προς την τοπική οικονομία δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει κανείς. Μάλιστα τα γνωρίζουν πολύ καλύτερα οι επιχειρηματίες του τουρισμού και της μαζικής εστίασης σε Πολύγυρο, Ταξιάρχη, Βράσταμα, Όλυνθο, Γερακινή και Ψακούδια, που είδαν πάρα πολύ κόσμο να επισκέπτεται τις εγκαταστάσεις τους και να γεύεται την απαράμιλλη φιλοξενία τους σε μια νεκρή τουριστικά περίοδο προσφέροντας τους μια γερή τονωτική ένεση.

Εξίσου ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την εξαιρετική προβολή που πρόσφερε η διοργάνωση στη Χαλκιδική με την στοχευμένη καμπάνια δημοσιότητας της ομοσπονδίας άρσης βαρών σ’ όλα τα ΜΜΕ, επί μια ολόκληρη εβδομάδα με αποκορύφωμα το τελευταίο τριήμερο διεξαγωγής των αγώνων. 

Χώρια το γεγονός, που θέλει τους αθλητές όταν θα μιλούν κάποια στιγμή για τα προσωπικά τους κατορθώματα να αναφέρονται ονομαστικά στη Χαλκιδική αποκαλώντας τις διακρίσεις τους ως «το Πανελλήνιο ή το ατομικό ρεκόρ του Πολύγυρου το 2017».

Υπάρχουν όμως και άλλα ζητήματα εξίσου σημαντικά με την τόνωση της οικονομίας και της διαφημιστικής προβολής του τόπου. Ζητήματα που αφορούν τις αξίες και τις αρχές του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας και με τις οποίες ποθούμε να παραδειγματισθεί η νεολαία μας.

Έτσι και έγινε. Κάθε μέρα το γυμναστήριο του Πολύγυρου έσφυζε από μικρά παιδιά που γέμισαν από σπουδαίες εικόνες και παραστάσεις βλέποντας, είτε τον τετράκις Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα και τον μεγάλο συναθλητή του εξίσου Ολυμπιονίκη Βαλέριο Λεωνίδη, είτε τους νέους αθλητές και αθλήτριες της άρσης βαρών να τους παρακινούν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή η σπουδαία παρακαταθήκη του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος της άρσης βαρών δεν θα πάει χαμένη, αλλά θα αποτελέσει τον σπόρο για να φυτρώσουν ανάλογες στιγμές για την τοπική κοινωνία και οικονομία της Χαλκιδικής στο άμεσο και μακροπρόθεσμο μέλλον.

Νεαροί αθλητές της άρσης βαρών ανάμεσα στους Ολυμπιονίκες Π. Δήμα και Β. Λεωνίδη








3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

100 χιλιάδες ευρώ σε 3 μέρες στον Πολύγυρο στα Βράσταμα, στα Ψακούδια, στην Όλυνθο στη Γερακινή. Ζεστό χρήμα για όλους τους επιχειρηματίες της εστίασης και του τουρισμού.
Εμείς στην Αρναία, στο Παλαιοχώρι, στη Μ. Παναγία, στην Βαρβάρα, στο Στρατώνι, στην Ολυμπιάδα να ψωμοζούμε και να μετράμε της μέρες ανάποδα μέχρι τα Χριστούγεννα μπάς και σταυρώσουμε πελάτη εκτός μεταλλείων.
Ας είναι καλά οι παγωμένες πιστώσεις του Σκουρλέτη.

Ανώνυμος είπε...

Καλές οι διαπιστώσεις. Χωρίς έργα και πράξεις δεν αλλάζει η κατάσταση που ζούμε. Πιο χάλια μπορούμε να πάμε με αυτή τη δημοτική αρχή. Καλύτερα αποκλείεται.Αξιοι της μοίρας μας είμαστε. Μπράβο στο μάγκα το Ζωγράφο που ξέρει να εκμεταλλεύεται καταστάσεις προς όφελος των δημοτών του χωρίς να τους χρεώνει.

Ανώνυμος είπε...

12:02μμ Δεν τα ξέρεις καλά τα πράγματα. Οι παγωμένες πιστώσεις του Σκουρλέτη πάνε στους αγωνιστές της Ιερισσού. Ο επαγγελματικός κόσμος του δήμου και κυρίως εμείς στα πάνω χωριά δεν έχουμε καμία σχέση μ' αυτές τις πιστώσεις.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ!