ΣΚΟΥΡΙΕΣ: ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΑΪΚΙΖΕΙΝ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΥΛΟΠΟYΛΟΥ ΕΣΤΙΝ ΦΙΛΟΣΟΦΕΙΝ Ή ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙΝ?
Το γεγονός ότι ο κ. Μυλόπουλος, πρόεδρος πλέον του "Μετρό Θεσσαλονίκης", βρήκε το χρόνο μέσα στο καθημερινό υποτιθέμενο φορτωμένο πρόγραμμα του για να αρθρογραφήσει στην "Εφημερίδα των Συντακτών" και να επαναλάβει τα γνωστά άκυρα antigold επιχειρήματα φανερώνει 2 πράγματα, κατά τη γνώμη μας.
Αφενός, το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό δρόμο, που δίνει το δικαίωμα στον πρόεδρο του να ασχολείται και με άλλα ζητήματα πέρα από τις σοβαρές αρμοδιότητες του και αφετέρου φαίνεται πως το antigold σύστημα επιχειρεί να ενεργοποιήσει ξανά τις πολιτικές εφεδρείες του έτσι ώστε να ασκήσει πίεση προς την κυβέρνηση αλλά και στην διαδικασία της διαιτησίας που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Επί της ουσίας του άρθρου του, πιστεύει ο κ. Μυλόπουλος, ότι ο κάθε μορφής λαϊκισμός χτυπιέται στη ρίζα, όταν ο ίδιος για παράδειγμα, εγκαταλείπει και την την επιστημονική ιδιότητα του για πολλοστή φορά στην άκρη και διαιρεί στην πολιτι(κάντι)κη ανάλυση του την κοινωνία της Χαλκιδικής σε "κακούς" που παπαγαλίζουν για την επένδυση και "καλούς" που την αντιμάχονται για να σώσουν τη ζωή τους;
Μα αυτός είναι ο ορισμός του λαϊκισμού! Το να αυτοπροβάλλεσαι δηλαδή ως λυτρωτής και αυτόκλητος προστάτης και να θέτεις μονίμως ψευτοδιλήμματα με απώτερο στόχο την καλλιέργεια της κινδυνολογίας, της ανασφάλειας και του διχασμού στην εκάστοτε κοινωνία, που απευθύνεσαι.
Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει μια τεράστια ηθική υποχρέωση απέναντι στους antigold, που βοήθησαν τον κ. Μυλόπουλο να ανελιχθεί στα εσωτερικά κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι όμως δυνατόν αυτή η υποχρέωση να φτάνει μέχρι του σημείου να διαστρεβλώνονται έννοιες και γεγονότα με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη πολιτι(κάντι)κή ανάλυση να έχει μετατραπεί προπαγανδιστικό άρθρο;
Αν όμως ο κ. Μυλόπουλος σ΄ότι αφορά τα τεχνικά σημεία του επενδυτικού έργου εξακολουθεί να πιστεύει τα όσα γράφει και λέει κατά καιρούς, τότε δεν έχει παρά να ηγηθεί για τη διοργάνωση ενός υψηλού κύρους επιστημονικού συνεδρίου για να αποδείξει τόσο ο ίδιος όσο και οι antigold ομοϊδεάτες του τα όσα ισχυρίζονται.
Ένα επιστημονικό συνέδριο πολυφωνικό και όχι αποστειρωμένο σαν εκείνες τις αλήστου μνήμης antigold ημερίδες που συμμετείχε και ο ίδιος, ως πρύτανης του ΑΠΘ (!!!???), πριν 6 χρόνια σε μια προσπάθεια επηρεασμού και χειραγώγησης της κοινής γνώμης σε βάρος της μεταλλευτικής δραστηριότητας. Για να λυθεί στο επιστημονικό - τεχνικό κομμάτι της αυτή η ιστορία άπαξ και δια παντός.
Έχει φτάσει προ πολλού ο καιρός για να διακρίνει και ο απλός κόσμος, ποιοι είναι οι ειδικοί από τους wannabe ειδικούς, την ήρα από το στάρι και την φιλοσοφία από την αμπελοφιλοσοφία.
Σχόλια