ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΕΡΟ... ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΟ ΧΑΛΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥΣ"


Πραγματική αποκάλυψη στάθηκε όπως φαίνεται η επίσκεψη στο χωριό και το δημοτικό γήπεδο του Παλαιοχωρίου για κάποιους από τους οπαδούς του Ηρακλή Θεσσαλονίκης με αφορμή τον αγώνα της ομάδας τους με τον τοπικό Άρη Παλαιοχωρίου την Κυριακή που μας πέρασε .

Από εκεί που προετοιμάζονταν να διαδηλώσουν κατά της πλέον αρχέγονης παραγωγικής δραστηριότητας στην περιοχή της ΒΑ Χαλκιδικής, ως "οπαδικό ισοδύναμο", αν δεν τους επιτρέπονταν να παρακολουθήσουν το ντέρμπι του Δεύτερου Ομίλου της Γ' Εθνικής, έμειναν άναυδοι από την φυσική ομορφιά του τόπου και βεβαίως από την άριστη κατάσταση του φυσικού χλοοτάπητα του γηπέδου και τις ταπεινές εγκαταστάσεις του.

Κάποιοι απο τους οπαδούς του Ηρακλή που παρακολουθούσαν την αναμέτρηση όρθιοι και πίσω από τους πάγκους των δυο ομάδων, πέρα από τα καθιερωμένα "γαλλικά" που εκστόμισαν και ακούγονται σε κάθε ποδοσφαιρική αναμέτρηση ακούστηκαν να αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν να μην έχουν πολύ και καλό νερό στο Παλαιοχώρι και να είναι ένα "καταπράσινο χαλί" το χορτάρι του γηπέδου και χωρίς τα "μπαλώματα" που είναι η συνήθης εικόνα στα περισσότερα γήπεδα της Ελλάδας;

Αυτή η εικόνα που αντίκρισαν οι οπαδοί της ιστορικής ομάδας της Θεσσαλονίκης, ήταν τελείως διαφορετική από εκείνη που τους έδιναν τα ενσωματωμένα antigold MME και αντίστοιχοι δημοσιογράφοι στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης μέρες, πριν τον αγώνα κατά την οποία: "το Παλαιοχώρι έχει τεράστιο πρόβλημα με το νερό του, εξαιτίας της μεταλλευτικής δραστηριότητας με αποτέλεσμα το νερό να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πόσιμο και πότισμα σε καλλιέργειες και μπαξέδες". Συνθήκες κρανίου τόπου με λίγα λόγια. Αυτό περίμεναν να δούν και αίφνης συνάντησαν έναν μικρό παράδεισό στην κυριολεξία.

Από την πλευρά μας, αφού συγχαρούμε έστω και καθυστερημένα τους οπαδούς του Ηρακλή για την κόσμια διαγωγή που επέδειξαν, σε γενικές γραμμές τους καλούμε γι' αυτήν την ανακολουθία που βίωσαν να ρωτήσουν αυτούς που υποστηρίζουν και δημοσιεύουν αυτές τις ψευτιές. Από πίσω τους υπάρχει ολόκληρο επιτελείο: γεωπόνων, υδρογεωλόγων, μεταλλειολόγων, μεταλλουργών, χημικών, φυσικών, οι οποίοι έχουν καταγράψει μια σημαντική καριέρα σε "καφενειακές" αναλύσεις βασικών και επι μέρους ζητημάτων της μεταλλευτικής δραστηριότητας.

Τέλος, άπειρα συγχαρητήρια αξίζουν προς τους ανθρώπους του Άρη Παλαιοχωρίου αλλά και κάθε ομάδας ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϋ της ΒΑ Χαλκιδικής που κάνουν προσωπικές θυσίες για να προσφέρουν τα πάντα στους συλλόγους τους και καταφέρνουν να διαφημίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτόν τον υπέροχο τόπο και τους ανθρώπους του και έξω από τα διοικητικά του νομού. 

Όσο και να επενδύουν κάποιοι στο ψέμα και την παραπλάνηση, με επίκεντρο την δυσφήμιση της μεταλλευτικής δραστηριότητας για την πρόκληση μιας εικονικής πραγματικότητας, η αλήθεια δεν κρύβεται και θα αποκαλύπτεται παντού αργά ή γρήγορα.






Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το νερό του Παλαιοχωρίου είναι άριστο και το γνωρίζουν όλοι στο δήμο. Θα μπορούσε να είναι περισσότερο κατα 50 κυβικά ανά ώρα αν ο δήμος αξιοποιούσε και την γεώτρηση της Ελληνικός Χρυσός ανάμεσα στις δυο υπάρχουσες δεξαμενές.

Για τους γνωστούς ακατανότους εμμονικούς λόγους δεν γίνεται χρησιμοποίηση αυτου του υπέρτατου αγαθού, ενώ η μπούρδα πάει και έρχεται για προβλήματα που προκαλεί η μεταλλευτική.
Δημοτική αρχή 3,5 χρόνια στο τιμόνι απαγορεύεται να επικαλείται δικαιολογίες του τύπου "μικρά και κοστοβόρα εργοστασια επεξεργασίας νερού" και να δώσει λύσεις.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γιατί δεν δώσατε συγχαρητήρια και στον μεγάλο χορηγό;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το Παλαιοχώρι και οι κάτοικοι του έστειλαν μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες για το ήθος και τον πολιτισμό τους για να φτάσετε να γράφετε και εσείς για διαφήμιση της Χαλκιδικής.
Θυμηθείτε τι έγινε πριν 4 χρόνια σε αγώνα Α ΤΟΠΙΚΟΎ μεταξύ Ιερισσού και Στρατωνίου στην Ορμύλια;
Κινδύνεψαν ή όχι οι ζωές των παικτών του Στρατωνίου;
Γίναμε ή δεν γίναμε ρεζίλι πανελλαδικά τουλάχιστον;

Σε ότι αφορά το νερό είναι γνωστό ότι έχουμε το καλύτερο ίσως νερό σ' όλα τα Μαδεμοχώρια. Ο δήμος δεν βοηθάει για να γίνει περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες, που οι ανάγκες για νερό αυξάνονται.

Ο χρήστης ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ είπε…
<< . . . Στης νύχτας το μπαλκόνι
παγώνει ο ουρανός
κι είν' η αγάπη σκόνη
και τ' όνειρο καπνός . . . >>

Στίχοι: Νίκος Γκάτσος
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
Πρώτη εκτέλεση: Μαρία Φαραντούρη

. . . μού’ρθε στον νου το παραπάνω τραγούδι όταν φοιτητές τον χειμώνα και αγρότες σ’ ολόκληρο το καλοκαίρι όλοι μας μαζί ,το σιγοτραγουδούσαμε ολοένα και περισσότερες φορές, ίσως γιατί και αυτοί οι στίχοι ήταν οι εκφραστικοί , στην διαπίστωσή μας , ΤΟΤΕ .
Μαθαίναμε μέσα από τις θεατρικές επιθεωρήσεις και τα τοπικά δράματα , αφουγκραζόμασταν την κοινή γνώμη των τοπικών κοινωνιών, σχεδιάζαμε το εργασιακό μας μέλλον ερευνώντας για επενδυτικά προγράμματα και τις καθ’ύλην ,σπουδές μας . Μπορέσαμε τότε φοιτητές , ν’ακούσουμε και να αισθανθούμε κάνοντάς τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ , ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ.
ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ ΤΟΤΕ , φοιτητές ακόμη, το ρηθέν : < εάν δεν παινέσεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει >>.
ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ . . . ΠΕΤΥΧΑΜΕ. Για να επιτύχουμε όμως εξ’ ολοκλήρου πρέπει εμείς οι γονείς ΤΩΡΑ, να μετουσιώσουμε τα όνειρα των παιδιών μας για να μπορέσουνε να ξεκινήσουν , από το ΕΔΑΦΟΣ το οποίο εμείς διαμορφώσαμε για να τους το ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ.
ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΝΑ ΕΠΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ .
ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ . . . . .
ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΑΣ ΑΝΤΑΜΕΙΨΕΙ , ΑΠ’ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ .

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΕ ΚΑΥΣΙΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Η ΕΝΑΕΡΙΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΔΟΛΑΡΙΟ: ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΓΕΝ - ΝΕΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ