Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ - ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


*Ακολουθεί σχόλιο του blog

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ένα φιλόδοξο εγχείρημα, το οποίο έχει σκοπό τη μελέτη και την προβολή του αριστοτελικού έργου, καθώς και τη διάδοσή του σε διεθνές επίπεδο.

Πρόκειται για τη δημιουργία και τη λειτουργία του Διεθνούς Πνευματικού Κέντρου Αρχαίων Σταγείρων «Ο Αριστοτέλης». Το διεθνές αυτό κέντρο προβλέπεται να ανεγερθεί από τον Δήμο Αριστοτέλη, σε ιδιόκτητη έκταση, μεγαλύτερη των 300 στρεμμάτων, κοντά στα Αρχαία Στάγειρα. Στην προσπάθεια αυτή αρωγός θα είναι και ο σύλλογος Αριστοτέλεια Πολιτεία

Η συνεργασία Εξάλλου, σχετικό σύμφωνο συνεργασίας, μεταξύ του ΑΠΘ και του Δήμου Αριστοτέλη, υπογράφτηκε από τον πρύτανη, καθηγητή Περικλή Μήτκα και τον δήμαρχο Γιώργο Ζουμπά.

Η δημιουργία του Διεθνούς Πνευματικού Κέντρου Αρχαίων Σταγείρων «Ο Αριστοτέλης», με τη συνδρομή του δυναμικού του ΑΠΘ και κυρίως του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών – ΑΠΘ, θα συμβάλει στην προσπάθεια του δήμου να τοποθετηθεί η περιοχή στο διεθνές πολιτιστικό, επιστημονικό και εκπαιδευτικό γίγνεσθαι

«Προς το τέλος του φθινοπώρου θα είμαστε σε θέση να κάνουμε συγκεκριμένες ανακοινώσεις. Προς το παρόν, μέσα στους σκοπούς του συμφώνου συνεργασίας περιλαμβάνεται η -από κοινές επιτροπές- εκπόνηση μελετών σκοπιμότητας, οικονομοτεχνική, βιωσιμότητας, καθώς και η εξεύρεση χρηματοδοτικών προγραμμάτων» λέει στη «δημοκρατία» ο δήμαρχος Αριστοτέλη

[ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, της Ντόνιας Κανιτσάκη, 18/7/2018]

Αναδημοσίευση από xrysoselladas.gr

*ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Την στιγμή που ο Δήμος Αριστοτέλη και ο εκτελών χρέη δημάρχου απέχουν από συλλαλητήρια και ψηφίσματα κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, έρχεται αυτή η είδηση η οποία είναι εξαιρετικά καλή, κατά την γνώμη μας.

Μακάρι τα ελατήρια της νυν δημοτικής αρχής να έχουν να κάνουν με την διάδοση του έργου του Αριστοτέλη και με την πολιτιστική - πνευματική προβολή της περιοχής και όχι με το πως θα δημιουργηθεί μια νέα φουρνιά αλληλέγγυων που θα πολεμήσουν με φανατισμό την πλέον αρχέγονη παραγωγική δραστηριότητα της περιοχής, που δεν είναι άλλη από την μεταλλευτική.

Κάτι αντίστοιχο δηλαδή που έγινε το 2016 με το παγκόσμιο έτος Αριστοτέλη της UNESCO με αποτέλεσμα ακόμη και η ανακάλυψη της τέφρας του Αριστοτέλη στο χώρο των Αρχαίων Σταγείρων από τον αρχαιολόγο κ. Σισμανίδη να μην προκαλέσει το δέος που θα έπρεπε, καθώς και ο ίδιος ο αρχαιολόγος περισσότερο μιλούσε για τις Σκουριές παρά για την σπουδαιότητα του ευρήματος του.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε πως στο "Παγκόσμιο Έτος Αριστοτέλη" δεν έλειψαν και οι τραγελαφικές καταστάσεις σε εκδηλώσεις όπου θα έπρεπε να περισσεύει ο σεβασμός προς τον φιλόσοφο και τον αρχαιολογικό χώρο και όχι οι γνωστές ιδεολογικές εμμονές που τόσο πόνεσαν και δίχασαν την κοινωνία αυτού του τόπου.