Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

ΤΕΛΙΚΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΓΕΛΑΔΕΣ???


Αντιγράφω από παλιό άρθρο του Πέτρου Τατσόπουλου:

"Ηνωμένες Πολιτείες, 1964. Παραμονές προεδρικών εκλογών. Ο Λίντον Τζόνσον, εν ενεργεία πρόεδρος (μετά τη δολοφονία του Τζον Κένεντι) και υποψήφιος των Δημοκρατικών, συσκέπτεται με τους συμβούλους του για να σκαρφιστούν τη συκοφαντία με την οποία θα «ξεπαστρέψουν» άπαξ και διά παντός την υπόληψη του Μπάρι Γκολντγουότερ, υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών. Ρίχνουν διάφορες ιδέες στο τραπέζι. 

Καμία δεν αρέσει στον πρόεδρο. «Λέω να διαδώσουμε», προτείνει τελικά ο ίδιος, «πως πηδάει αγελάδες». Πέφτει παγωμάρα. «Κύριε πρόεδρε, με όλο το σεβασμό», τολμάει να σχολιάσει ένας σύμβουλος, «κανένας δεν θα πιστέψει ότι ο Γκολντγουότερ πηδάει αγελάδες». «Το ξέρω», αντιτείνει ο Τζόνσον, «αλλά θέλω να τον δω να το διαψεύδει δημόσια».

Με τη σημερινή τεχνολογία, ωστόσο, δεν χρειάζεσαι το μηχανισμό ενός Αμερικανού προέδρου για να διασπείρεις σε πανεθνική κλίμακα μια τόσο γελοία και ανυπόστατη σπερμολογία. Σου αρκεί ένα PC κι ένας βαριεστημένος αργόσχολος. Θα φυτέψει την πρώτη φήμη το πρωί και, με τη βοήθεια του τυφλού streaming, μεσημεριάτικα θα έχει κάνει το γύρο του πλανήτη. 

Από αντίγραφο σε αντίγραφο η φήμη κατά τι θα «ξεπλένεται» και συν τω χρόνω θα μοσχοβολάει «εγκυρότητα». Στο τέλος της ημέρας ο Γκολντγουότερ θα έχει ξεράσει τα πάντα. Μέχρι και από τις αγελάδες θα έχεις αποσπάσει ομολογία…"

Γιατί τα γράφω όλα αυτά;

Αφορμή μου έδωσε η εικονιζόμενη ανάρτηση στο προσωπικό facebook της μαχητικότατης κας Κυπραίου, η οποία –για να το θέσω ήπια–, δεν τρέφει καμία ιδιαίτερη συμπάθεια για την εξορυκτική δραστηριότητα και την Ελληνικός Χρυσός…

Το κείμενο που συνοδεύει την φωτογραφία λέει κατά λέξη: «Και ποιος θα μας δει; Ξεφορτώνουν τέλμα όπου βρουν. Ακόμη και μέσα στο δάσος» (!!!). Μάλιστα…


Εάν σας αποδείκνυα στις επόμενες λίγες αράδες πως η κα Κυπραίου, ως άλλος Λίντον Τζόνσον, ψεύδεται ασυστόλως, και ο μόνος σκοπός όλης αυτής της «αγανάκτησης» είναι η κατασυκοφάντηση της εταιρείας, κατά την πάγια τακτική των antigold «αγωνιστών», τι θα λέγατε;

Πάμε λοιπόν:

Μπαίνοντας στο –αδύνατον να παραχαραχθεί– Google-Earth, το οποίο ουσιαστικά παρέχει δορυφορικές εικόνες υψηλής ανάλυσης σε κοινή χρήση, μπορούμε να βρούμε εικόνες από την ίδια περιοχή που έχει αναρτήσει η κα Κυπραίου. Μάλιστα μπορούμε να βρούμε εικόνες από διαφορετικές χρονιές. Βρήκαμε λοιπόν για χάρη της κας Κυπραίου την εικόνα του 2005, του 2012, του 2014 και του 2016. Και τι αντιπαραθέτουμε στη συνέχεια:


2/5/2005



26/10/2012



18/3/2014



3/11/2016



Η φωτογραφία που έχει αναρτηθεί στο facebook της κας Κυπραίου φυσικά και δεν παρουσιάζει «τέλματα που έχει ξεφορτώσει η εταιρεία», αλλά στείρα υλικά (τεμάχια μαρμαρικών υλικών) που είχαν αποτεθεί για να γεμίσουν καθιζήσεις στην επιφάνεια του εδάφους από προηγούμενες χρήσεις γης, και συγκεκριμένα από την εταιρεία ΑΕΕΧΠ&Λ το 1987, ώστε να μειωθεί η εισροή επιφανειακών υδάτων στο μεταλλείο και να αποφευχθούν ατυχήματα.

Οι φωτογραφίες από το Google Earth –σε αντίθεση με την κα Κυπραίου–, δεν λένε ψέματα, αφού είναι χρονοσημασμένες (κάτω, σε κόκκινο κύκλο) με πολύ συγκεκριμένες ημερομηνίες που δείχνουν την εικόνα αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου από το 2005 μέχρι και το 2016, και συνεπώς αποδεικνύουν ότι ΣΑΦΩΣ δεν πρόκειται για τέλματα που έχει “ξεφορτώσει” η Ελληνικός Χρυσός…

Το ίδιο σαφές είναι πως οι ισχυρισμοί της κας Κυπραίου, του οποίους μάλιστα επιδοκιμάζουν και οι συναγωνιστές της στην ιστοσελίδα της, δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα, όπως εξάλλου και η συντριπτική πλειοψηφία των antigold επιχειρημάτων.

Κρίμα που υπάρχει τόσο μεγάλη χρονική απόσταση, πολλοί από τους «αγωνιστές» της ΒΑ Χαλκιδικής θα γινόντουσαν πολύ καλοί φίλοι με τον Λίντον Τζόνσον…

Σοβαρά όμως, τώρα, κάπου πρέπει να τραβήξουμε μια γραμμή μεταξύ της πραγματικότητας και του ξεδιάντροπου ψεύδους που τόσο εύκολα και χωρίς ενδοιασμούς προωθεί η antigold παρέα. Είναι και κουραστικό να πρέπει να αποδείξεις κάθε τόσο πως δεν έχεις καμία σχέση με… αγελάδες.

Πηγή ανάρτησης: metalleiablog.gr