Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

ΣΤ. ΒΑΛΙΑΝΟΣ: ΕΝΑ ΝΕΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ (ΒΙΝΤΕΟ)


Κίνητρα στη νεανική επιχειρηματικότητα και στήριξη υφιστάμενων δραστηριοτήτων, με μειώσεις και απαλλαγές δημοτικών τελών, αξιοποίηση δημοτικών ακινήτων, άνοιγμα σε νέες κατευθύνσεις συμπεριλαμβανομένων των νέων τεχνολογιών, έμφαση στον τουρισμό με ένα εκτεταμένο πρόγραμμα που καταρτίζεται, αλλά και σοβαρή αντιμετώπιση της μεταλλουργίας, χωρίς εκπτώσεις, αλλά και χωρίς προκατάληψη, περιλαμβάνει το «νέο αναπτυξιακό μοντέλο για τον Δήμο Αριστοτέλη», που παρουσίασε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Στέλιος Βαλιάνος στη διάρκεια ομιλίας του, στο Δημοτικό Θέατρο Μεγάλης Παναγίας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βαλιάνος προανήγγειλε:

•Την αξιοποίηση του μέτρου μείωσης κατά 50% ή πλήρους απαλλαγής δημοτικών τελών για πέντε έτη, για νέες επιχειρηματικές προσπάθειες νέων έως 30 ετών.

•Τη σύσταση ειδικού γραφείου επιχειρηματικής ενημέρωσης, που θα έχει δύο βασικές λειτουργίες. Αφενός, θα λειτουργεί ως εργαλείο προσέλκυσης επενδυτών στην περιοχή. Αφετέρου, θα αποτελέσει κόμβο ενημέρωσης κατοίκων του Δήμου που θέλουν να επεκτείνουν μια επιχειρηματική  τους δραστηριότητα, ή να ξεκινήσουν μία νέα για το σύνολο των χρηματοδοτικών προγραμμάτων και ευκαιριών που «τρέχουν»  στην αγορά σε όλα τα επίπεδα από εθνικά προγράμματα ως ευρωπαϊκά προγράμματα και στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

•Την αξιοποίηση δημοτικών ακινήτων για την προσέλκυση επενδυτών, ή τη στήριξη επιχειρηματικών προσπαθειών των κατοίκων του Δήμου, με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης και της τοπικής οικονομίας. Για παράδειγμα, ο κ. Βαλιάνος, αναφέρθηκε εκτενώς στις δυνατότητες και στις πιθανές κατευθύνσεις αξιοποίησης της έκτασης 400 περίπου στρεμμάτων του Δήμου, στην τοποθεσία «Τσαΐρια» της Μεγάλης Παναγίας.

•Την στήριξη της αναβάθμισης της πλουτοπαραγωγικής αξιοποίησης των παραδοσιακών προϊόντων που παράγουν επιχειρήσεις και σύλλογοι της περιοχής μέσω Νομικού Προσώπου του Δήμου, που θα αναλάβει το συντονισμό και την υποστήριξη δράσεων εμπορικής κίνησης, προβολής και marketing, με συμμετοχή σε εκθέσεις, προώθηση επιχειρηματικών ανταλλαγών και συνεργασιών, για φιλοξενία Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων, κ.α.

•Τη δημιουργία ενός πολύγλωσσου portal διαδικτυακής προβολής των παραδοσιακών προϊόντων και των επιχειρήσεων που τα παράγουν και τα εμπορεύονται, με στόχο την ενίσχυση της εξαγωγικής τους προοπτικής.

Ειδικά για τον τουρισμό, ο κ. Βαλιάνος ανέφερε μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Ο Δήμος Αριστοτέλη προσφέρεται για πολλά διαφορετικά είδη τουριστικής ανάπτυξης. Θρησκευτικό, συνεδριακό, περιπατητικό-ορειβατικό, αθλητικό, καταδυτικό, κλπ.  Μήπως δεν έχουμε στο Στρατώνι τον σπάνιο βιότοπο του Ιππόκαμπου που μπορεί να προσελκύσει επισκέπτες, υψηλών βαλαντίων μάλιστα, από όλο τον κόσμο;  Μήπως δε έχουμε τοπία σπάνιας ομορφιάς, από τον Χολομώντα ως τους καταρράκτες της Βαρβάρας και ως τις παραλίες μας σε Ολυμπιάδα, Ιερισσό, Νέα Ρόδα, Αμμουλιανή;

Δεν θα αποκαλύψω σήμερα περισσότερα για το τουριστικό πρόγραμμα, καθώς ολοκληρώνεται η επεξεργασία του για να παρουσιαστεί αναλυτικά στην Ουρανούπολη. Θα αναφέρω όμως, 2-3 σημεία που αφορούν στην περιοχή της Μεγάλης Παναγίας.

1ον) Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει την εκπόνηση  ειδικής μελέτης για την ανάδειξη των τοπικών ιστορικών γεφυριών, τα οποία θα συντηρηθούν, προκειμένου να αποτελέσουν εξωτερικούς μουσειακούς χώρους.  Η δικτύωσή τους με αντίστοιχους ευρωπαϊκούς θα μετατρέψει τις πλαγιές του Όρους Κάκαβος σε έναν επιπλέον πόλο έλξης ταξιδευτών.

2ον) Θα χαρτογραφηθεί η οινική διαδρομή «από τη Θεσσαλονίκη στον Άθωνα», η οποία θα εστιάσει στην καθιέρωση της Μεγάλης Παναγίας ως τοπικού οινικού κόμβου, αναδεικνύοντας τα σύγχρονα τοπικά οινοποιεία αλλά και τα παραδοσιακά τσιπουροκάζανα. Το σχέδιο περιλαμβάνει ειδική προωθητική καμπάνια, απευθυνόμενη στα wine clubs της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Γαλλίας, του Βελγίου, της Ισπανίας, και άλλων χωρών.

3ον) Σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους & Αρδαμερίου, θα συντηρηθούν ξωκλήσια και υπαίθριοι εκκλησιαστικοί χώροι, προκειμένου να επαναπροσδιοριοσθεί η υφιστάμενη προσκυνηματική περιήγηση από την Αρναία μέχρι τον Άθωνα.  Προσκυνηματικός πόλος αυτής της πρωτοβουλίας θα είναι και η Μεγάλη Παναγία, η οποία θα φιλοξενεί κύριες και παράλληλες δραστηριότητες.»

Όσον αφορά στο θέμα της μεταλλευτικής δραστηριότητας, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Βαλιάνος έκανε εκ νέου αναφορά στην πρόθεση υπογραφής προγραμματικής σύμβασης με το Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ, για τον έλεγχο πτυχών αυτής της δραστηριότητας, ενώ επέκρινε όσους επιδιώκουν την «πόλωση» γύρω από το διχαστικό δίλλημα, «υπέρ ή κατά της επένδυσης»:

«Αφενός αποδεικνύουν ότι η ενότητα για αυτούς είναι μόνο ένα σύνθημα, που το βγάζουν ως λαγό από το καπέλο, ή το εξαφανίζουν, ανάλογα με το κοινό στο οποίο απευθύνονται», τόνισε. 

«Αφετέρου μας ωθούν στο συμπέρασμα πως οι ίδιοι είναι πραγματικά, που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς την Επένδυση. Γιατί αν πάψει να υπάρχει η μεταλλουργία Χρυσού, δεν θα ξέρουν με τι να ασχοληθούν! 

Αυτό το δίπολο ώθησε και τις ταχυδακτυλουργίες των προηγούμενων εκλογών, όταν στην κάλπη μπήκε Μίχος κι απ` το καπέλο βγήκε Ζουμπάς. Και όσοι νομίζουν ότι μπορούν να παίξουν το ίδιο έργο, με άλλα πρόσωπα σ` αυτές τις εκλογές, υποτιμούν και τον τόπο και τους ανθρώπους του! Υποτιμούν και την αξία και τη νοημοσύνη όλων μας. 

Προσέξτε: Δεν τους γυρνάμε την πλάτη. Τους απλώνουμε το χέρι.  Τους καλούμε να συνεισφέρουν στην οικοδόμηση μιας ουσιαστικής ενότητας. Προσφέρουμε την προοπτική μιας αρμονικής συνύπαρξης και συνεργασίας. Όμως μπορούμε μόνο να δίνουμε ευκαιρίες. Δεν μπορούμε σε κανέναν να επιβάλλουμε να τις αξιοποιήσει.»




Ο κ. Βαλιάνος πρόσθεσε ότι το πραγματικό δίλλημα αυτών των εκλογών για τον Δήμο Αριστοτέλη είναι ένα: ποιος είναι υπέρ ή κατά της κοινωνίας.

Υπέρ της κοινωνίας, είναι όσοι νοιάζονται και θέλουν να μπορεί ο τόπος αυτός να σταθεί στα πόδια του ενωμένος, να δημιουργήσει πλούτο, να κοιτάξει μπροστά και να προκόψει, σε πολλούς τομείς παράλληλα. Και με την επένδυση στο κάδρο και χωρίς την επένδυση στο κάδρο. Γιατί όπως έχει αποδειχτεί οι εταιρείες μπορεί να έρχονται και να παρέρχονται. Ο τόπος  όμως, και οι άνθρωποι, εμείς, όλοι, ήμασταν εδώ χθες, είμαστε εδώ σήμερα, θα είμαστε εδώ και αύριο.  

Γείτονες! Συγγενείς! Συντοπίτες! Συνεργάτες! Εργαζόμενοι και άνεργοι! Εύποροι ή οικονομικά ασθενέστεροι. Να συμφωνούμε, ή να διαφωνούμε. Αλλά να συζητάμε και να προχωράμε μαζί. Να βοηθάμε ο ένας τον άλλον! Όχι να πολεμάμε μεταξύ μας και να βουλιάζουμε στη στασιμότητα.

Κι αυτή είναι η δουλειά ενός Δημάρχου. Όχι να πολεμάει ή να υποστηρίζει μια Εταιρεία. Αλλά χωρίς εκπτώσεις και χωρίς προκατάληψη, να αναζητά εξίσου τις απαντήσεις για τους συμπολίτες μας που φοβούνται για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, αλλά και για τους συμπολίτες που βρέθηκαν ξαφνικά στην ανεργία.

Ακόμα περισσότερο, ευθύνη του Δημάρχου είναι να φροντίζει για την κοινωνική ειρήνη και την αρμονική συνύπαρξη των κατοίκων. Ο ρόλος του δημάρχου δεν είναι να «θέλει ή να μη θέλει» μια εταιρεία και να μετατρέπει την προσωπική του επιμονή σε δημοτική πολιτική, διαχωρίζοντας τους δημότες του σε φίλους και εχθρούς.  Δουλειά του δημάρχου είναι να υπερβαίνει, όταν χρειάζεται, τις προσωπικές του εκτιμήσεις, για να ενώσει τους συμπολίτες του.»

Ακολουθεί το βίντεο της ομιλίας του κ. Βαλιάνου


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι μόνο η περίπτωση Πασχαλίδη στην Ιερισσό που δέχεται απειλές και εκβιασμούς από antigold. Είναι σχεδόν όλοι όσοι είναι να κατεβούν μαζί με τον Βαλιάνο σε Ρόδα Ουρανούπολη και Αμμουλιανή.

Αθανάσιος Γ. Καρίνας είπε...

Παρακολουθώντας με ζωηρό ενδιαφέρον την παρουσίαση του προτεινόμενου αναπτυξιακού μοντέλου για τον Δήμο Αριστοτέλη του συνδυασμού "Ομοφωνία", από τον επί κεφαλής του, τον κύριο Βαλιάνο, στις 25 Μαρτίου, στο Δημοτικό Θέατρο της Μεγάλης Παναγίας, και ειδικότερα την εξειδίκευση της εφαρμογής του σχεδίου του για την Μεγάλη Παναγία και τους Μεγαλοπαναγιώτες, η οποία επικεντρώνεται στην αξιοποίηση της δημοτικής έκτασης 400 περίπου στρεμμάτων, στα Τσαΐρια της Μεγάλης Παναγίας, προς παραγωγή ώψιμης ντομάτας, διερωτήθηκα αυθόρμητα και μοιράστηκα αυτή μου τη σκέψη άμεσα με τον διπλανό μου . . . είναι άραγε η εν λόγω καλλιέργεια η βέλτιστη και η πιο αποδοτική επιλογή ή, ενδεχομένως, η καλλιέργεια κίτρινων φασολακίων, η οποία προτείνονταν από άλλη παράταξη, είναι συμφερότερη ;

Αξιολογώντας, βασανιστικά, την συγκεκριμένη πρόταση ανάπτυξης του Δήμου Αριστοτέλη από τον επί κεφαλής του συνδυασμού "Ομοφωνία", μέχρι και σήμερα, προκειμένου να αποφασίσω για τη διάθεση της μίας και μοναδικής ψήφου μου, βρίσκομαι σε δίλημμα, μεταξύ της ώψιμης ντομάτας και των κίτρινων φασολακίων ! ! !

Παρότι ζήτησα επιπλέον πληροφορίες από υποψήφια δημοτική σύμβουλο, μέλος του συνδυασμού, δεν έλαβα απάντηση. Μου διευκρίνησε όμως έτερος υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, μέλος του ίδιου συνδυασμού, ότι η πρόταση αφορά στην επιτραπέζια μεγαλοπαναγιώτικη ντομάτα.

Λαμβάνοντας υπόψη τις εν λόγω διευκρινήσεις και αξιοποιώντας τες στην αξιολόγησή μου, εξειδικεύτηκε το δίλημμά μου, το οποίο κάθε άλλο παρά αστείο είναι . . .

Να ψηφίσω . . . επιτραπέζια μεγαλοπαναγιώτικη ντομάτα ή νεοχωρίτικο καθιστό κίτρινο φασολάκι ;

Ποιά μείζονα αναπτυξιακή πρόταση να ψηφίσω στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Δήμου Αριστοτέλη, εξειδικευμένα εφαρμοσμένη για τους Μεγαλοπαναγιώτες, η οποία μάλιστα είναι και αντιπροσωπευτική του αναπτυξιακού μοντέλου του Δήμου Αριστοτέλη που θα προωθήσει ο επί κεφαλής του συνδυασμού "Ομοφωνία", σύμφωνα με τις εξαγγελίες του ;

Και . . . εμβαθύνοντας τον προβληματισμό μου . . .

Εάν αυτού του τύπου μείζονα ανάπτυξη οραματίζονται στην "Ομοφωνία", τόσο για την Μεγάλη Παναγία ειδικά, όσο και για τον Δήμο Αριστοτέλη συνολικά, διερωτώμαι . . . μήπως και στην "Ομοφωνία" είναι κεκαλυμμένοι διαφωνούντες με την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου αξιοποίησης της κληρονομιάς που κρύβεται θαμμένη στη γη του Αριστοτέλη ή μήπως "θολώνουν τα νερά" και αυτοί για να αλιεύσουν ψήφους και από την άλλη πλευρά, προς κατάκτηση και νομή της εξουσίας ;

Κατ' επέκταση, μήπως ρισκάρω ψηφίζοντας "Ομοφωνία" ; Μήπως ψηφίσω στην κάλπη, φαινομενικά, υπέρ της αξιοποίησης της κληρονομιάς της γης του Αριστοτέλη, και μου βγει από το καπέλο κανάς νέος "Ζουμπάς" ; ! ! ! Δανειζόμενος το σχετικό ευφυολόγημα του κυρίου Βαλιάνου στην παρουσίαση . . .

Θα προτιμούσα καθαρή τοποθέτηση ως προς τον κεντρικό άξονα του αναπτυξιακού μοντέλου που θα προωθήσουν από την "Ομοφωνία" και όχι "θολωμένα νερά".

(Η συνέχεια στο επόμενο σχόλιό μου.)

Αθανάσιος Γ. Καρίνας είπε...

(Συνέχεια από το προηγούμενο σχόλιό μου.)

Σχετικά, και επειδή μου ζητήθηκε η κατάθεση πρότασης, και προς επίτευξη του θεμιτού στόχου που έχουν θέσει στην "Ομοφωνία" να ενώσουν τους δημότες του Δήμου Αριστοτέλη, κάτι το οποίο έχουν θέσει ως στόχο και από τον "Ισχυρό Αριστοτέλη", αναφέρω ότι θα μπορούσαν, επί τη βάση και της τοποθέτησης του επί κεφαλής του συνδυασμού της "Ομοφωνίας", ότι δεν θα προωθήσει προσωπικές απόψεις, αλλά συλλογικές, να αξιοποιήσουν και να επιδιώξουν να υλοποιήσουν τη δημόσια κατατεθειμένη πρόταση, να διενεργηθεί στον Δήμο Αριστοτέλη τοπικό δημοψήφισμα, με σαφές ερώτημα προς τους Δημότες :

"Συμφωνείτε με την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. ;"

Το αποτέλεσμα του εν λόγω τοπικού δημοψηφίσματος, με το οποίο θα προσδιορισθεί μονοσήμαντα, ξεκάθαρα, ανόθευτα, αδιαμφισβήτητα, και προπάντων δημοκρατικά και ειρηνικά, η βούληση της πλειοψηφίας των δημοτών του Δήμου Αριστοτέλη ως προς τον επιθυμητό κεντρικό πυλώνα της ανάπτυξης του Δήμου Αριστοτέλη, θα είναι δεσμευτικό για τη δημοτική αρχή για μία πενταετία, ανεξάρτητα των προσωπικών θέσεων του εκάστοτε δημάρχου ή της πλειοψηφούσας παράταξης, διότι ενδεχομένως να διαφέρουν ελέω εκλογικού νόμου ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα επαναλαμβάνεται κάθε πενταετία, προκειμένου να αξιολογείται η πορεία του σχεδιασμού, αφού τα δεδομένα δεν είναι στατικά, αλλά δυναμικά, αφενός και αφετέρου, οι προβλέψεις των εξελίξεων συχνά διαφέρουν από τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στη ζωή.

Ως προς την υλοποίηση της ανωτέρω πρότασης τοπικού δημοψηφίσματος, υπάρχει επεξεργασμένο, σε σχετική λεπτομέρεια, πλάνο, το οποίο είναι στη διάθεση των υποψηφίων δημάρχων.

Με την υλοποίηση της ανωτέρω πρότασης για τοπικό δημοψήφισμα, θα ξεκαθαρίσει απολύτως το τοπίο. Χωρίς νοθεία, χωρίς κόλπα και καπέλα ! ! !

Το ερώτημα για τους επί κεφαλής, τόσο στην "Ομοφωνία", όσο και στον "Ισχυρό Αριστοτέλη", είναι εάν εμπιστεύονται την κρίση των πολιτών ; εάν αντέχουν να ρωτήσουν ευθέως και ξεκάθαρα τους πολίτες ως προς το μείζον θέμα, ως προς την ταμπακέρια, που είναι η μεταλλευτική δραστηριότητα και να δεσμευτούν ότι θα υλοποιήσουν τη βούληση τους, όπως θα αποτυπωθεί στο τοπικό δημοψήφισμα ;

Η υιοθέτηση της εν λόγω πρότασης, για τη διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος, για το μείζον θέμα στον Δήμο Αριστοτέλη, την μεταλλευτική δραστηριότητα, το οποίο δίχασε βαθιά τον Δήμο, απομάκρυνε οικογένειες και ψύχρανε αδέλφια, θα με έπειθε σφόδρα ότι στην "Ομοφωνία", ως συνδυασμός εν τω συνόλω, αλλά και ο επί κεφαλής του ως πρόσωπο, έχουν αληθινό μέλημα, ενδιαφέρον και πρωταρχικό στόχο, την σφυρηλάτηση και ενδυνάμωση της συμφιλίωσης των δημοτών στον Δήμο Αριστοτέλη, πάνω και πέρα από προσωπικές, κομματικές ή πολιτικές πεποιθήσεις, απόψεις ή και στοχεύσεις.

Η υιοθέτηση της εν λόγω πρότασης θα έδινε τη δυνατότητα στον Δήμο Αριστοτέλη να γίνει πρωτοπόρος πανελλαδικά και να δημιουργήσει πρότυπο λειτουργίας δημοκρατικών θεσμών, μιμούμενοι συνήθη και διαδεδομένη πρακτική στην Ελβετία, την οποία συχνά επικαλούμαστε ως πρότυπο χώρας, εκδηλώνοντας τον θαυμασμό μας για τα επιτεύγματά της.

Ε λοιπόν . . .

Ας τολμήσουμε. Ας υπερβούμε τους εαυτούς μας και ας το κάνουμε όπως στην Ελβετία ! ! !

(Η συνέχεια στο επόμενο, το 3ο, σχόλιό μου.)

Αθανάσιος Γ. Καρίνας είπε...

(Συνέχεια από το προηγούμενο, 2ο, σψόλιό μου.)

Υ.Γ. 1 Ως προς την αξιοποίηση των 400 στρεμμάτων στην Μεγάλη Παναγία . . . μήπως να σκεφτόμασταν την οργάνωση ενός βιομηχανικού πάρκου, στο οποίο να φιλοξενηθούν επιχειρήσεις περαιτέρω καθετοποίησης της αξιοποίησης της κληρονομιάς της γης του Αριστοτέλη, και ειδικότερα των προϊόντων της μεταλλουργίας, όπως για παράδειγμα μίας βιομηχανικής μονάδας αξιοποίησης του παραγώμενου χαλκού, προς παραγωγή ηλεκτρολογικού - ηλεκτρομηχανολογικού υλικού, ή σωληνουργία, ή και ειδών κιγκαλερίας, καθώς επίσης και μονάδων αξιοποίησης του παραγώμενου χρυσού και αργύρου, για παραγωγή εξαρτημάτων σύγχρονης τεχνολογίας ή και παραδοσιακές χρήσεις, όπως η αργυροχρυσοχοΐα κ.α. ;

Η εκτίμηση μου, η οποία βασίζεται και σε ορισμένες διερευνητικές συζητήσεις πιθανών επενδυτών, είναι ότι, χάρη στα συγκριτικά και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που πηγάζουν από το γεγονός ότι θα είναι διαθέσιμη η πρώτη ύλη αυτών των βιομηχανικών μονάδων δίπλα τους, από τη μεταλλουργία, καθιστούν την ανωτέρω προοπτική άκρως ελκυστική για επενδυτές του χώρου.

Άραγε, έχει το απαιτούμενο σθένος και την αναγκαία διορατικότητα ο επί κεφαλής της "Ομοφωνίας", να υπερβεί ο σχεδιασμός του για την ανάπτυξη του Δήμου Αριστοτέλη την εποχική ή έστω μονοετή καλλιέργεια της επιτραπέζιας μεγαλοπαναγιώτικης ντομάτας και να θεμελιώσει τον Χρυσό Αιώνα του Αριστοτέλη ;

Ο Δήμος Αριστοτέλη είναι πεδίο δόξης λαμπρόν. Οι ηγέτες μας λείπουν, οι οποίοι να μην "τρέμουν" στις προκλήσεις και να "βλέπουν" με χρονικό ορίζοντα τουλάχιστον την επόμενη γενιά των συνδημοτών μας.

Υ.Γ. 2 Αγαπητό Πρωτοβουλία πολιτών Δήμου Αριστοτέλη σε ευχαριστώ εκ των προτέρων για την φιλοξενία.

Ανώνυμος είπε...

Ημουν κι εγώ εκεί, σε ολόκληρη την ομιλία, σε αντίθεση με τον κ. Καρίνα που μάλλον άκουσε μόνο τη μισή. Διότι για τα 400 στρέμματα, ο Βαλιάνος έβαλε ως μια εναλλακτική την αγροτική εκμετάλλευση και ως δεύτερη εναλλακτική την παραχώρηση σε ενδιαφέρομενο επενδυτή για διάφορα σενάρια δραστηριοτήτων, που προφανέστατα δεν αποκλείουν και τα σενάρια Καρίνα.

Αθανάσιος Γ. Καρίνας είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμος 28 Μαρτίου 2019 - 4:42 μ.μ. σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου.

Ασφαλώς έχεις κάθε δικαίωμα να αμφισβητείς το οτιδήποτε, δεδομένου ότι στις μέρες μας τα επιδερμικά και τα δήθεν, τα επίπλαστα και τα επιτηδευμένα, οι μισές αλήθειες και οι διφορούμενες διατυπώσεις, τα ήξεις - αφήξεις, ήτοι με μία λέξη . . . τα ψέμματα, κυριαρχούν και κατά την ταπεινή άποψη, ήρθε η ώρα να πάψουν.

Ας μιλήσουμε επιτέλους την ΑΛΗΘΕΙΑ. Για να είμαστε ουσιαστικοί και αποτελεσματικοί, επ' ωφελεία όλων. Όσοι μπορούν και αντέχουν να μιλήσουν και κυρίως, να ακούσουν, την ΑΛΗΘΕΙΑ.

Ως προς την εκτίμησή σου ότι μάλλον άκουσα την μισή ομιλία του Στέλιου, θα ήθελα να σε πληροφορήσω ότι βρισκόμουνα στην αίθουσα από τις 18:45, ενώ η παρουσίαση ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 19:00, και ξεκίνησε στις 19:45 (ενδεικτικό της συνέπειας άραγε λόγων και έργων ;), παρέμεινα στην αίθουσα μέχρι το τέλος της παρουσίασης, και παρακολούθησα με απερίσπαστη προσοχή ολόκληρη την παρουσίαση του Στέλιου, κρατώντας μάλιστα και σημειώσεις, όπως μπορούν να βεβαιώσουν, δύο τουλάχιστον μάρτυρες, οι εξ αριστερών και εκ δεξιών, συνακροατές μου.

Ως προς την τοποθέτησή σου ότι η αγροτική εκμετάλλευση της δημοτικής έκτασης των 400 στρεμμάτων παρουσιάστηκε μόνον ως μία εκ των δυνατών εναλλακτικών, θα ήθελα να σου υπενθυμίσω ότι η εν λόγω πρόταση παρουσιάστηκε πρώτη από τον Στέλιο, διαφοροποιούμενος από την πρόταση της άλλης παράταξης, η οποία είναι να την "κόψει φέτες", όπως είπε χαρακτηριστικά, και να την μοιράσει στους πολίτες. (Γιατί είναι κακή εναλλακτική αυτή δεν μας είπε ο Στέλιος, πέραν της αμφιβολίας που έσπειρε ως προς τα κριτήρια, βάσει των οποίων θα γίνει.) Την πρόταση για αγροτική εκμετάλλευση, ο Στέλιος την παρουσίασε πρώτη και την ανέπτυξε δεόντως, ως βασική πρόταση, ενώ ως εναλλακτική, παρουσίασε την παραχώρηση της έκτασης σε επενδυτή, αναφέροντας μάλιστα ότι η απόφαση θα ληφθεί κατόπιν διαβούλευσης με τους πολίτες.

Γκάμα επιλογών δηλαδή για τους πολίτες, ώστε να "καλυφθούν" όσο το δυνατόν περισσότεροι ! ! !

(Συνέχεια στο επόμενο σχόλιό μου.)

Αθανάσιος Γ. Καρίνας είπε...

Αγαπητέ Ανώνυμος 28 Μαρτίου 2019 - 4:42 μ.μ., σε συνέχεια του προηγούμενου σχολίου μου, λάβε υπόψη επιπλέον και τα εξής :

Χωρίς περιστροφές, σε κάθε περίπτωση, το προεκλογικό πρόγραμμα ενός υποψηφίου δημάρχου, και ιδιαίτερα η πρότασή του ως προς το αναπτυξιακό μοντέλο, θα πρέπει να έχει προσδιοριστεί μετά από επεξεργασία, μελέτη και αξιολόγηση των εναλλακτικών λύσεων, από το επιτελείο του και τους συνεργάτες του, και αφού αποφασίσει ο ίδιος, ποιά κατά την πολιτική κρίση του είναι η βέλτιστη για τον τόπο και τους πολίτες λύση, να την παρουσιάσει στους πολίτες και να την θέσει και στην κρίση τους. Η διατύπωση των εναλλακτικών λύσεων, δεν συνάδει με τον τίτλο της παρουσίασης του νέου αναπτυξιακού μοντέλου, την οποία παρακολούθησα. Υποδηλώνει ότι δεν υπάρχει αποκρυσταλλωμένο σχέδιο και η επιδίωξη είναι να χαϊδευτούν τα αυτιά όσων περισσότερων πολιτών γίνεται, με μοναδικό σκοπό την υφαρπαγή της ψήφου, προς κατάκτηση της καρέκλας και μετά . . . που σε είδα, που σε ξέρω ! ! !

Το έχουμε δει και το έχουμε ζήσει κατ' επανάληψη το έργο. Ας αλλάξουμε επιτέλους ! ! !

Το προεκλογικό πρόγραμμα, αποτελεί εν δυνάμει συμβόλαιο, μεταξύ αυτού που το προτείνει, του Στέλιου εν προκειμένω, και των πολιτών, το οποίο εάν κυρωθεί από την πλειοψηφία των πολιτών στις εκλογές, θα πρέπει να υλοποιηθεί εις το ακέραιον.

Εάν για παράδειγμα, εγώ θέλω να αξιοποιηθεί η έκταση από επενδυτή, και ψηφίσω τον Στέλιο, επειδή προβλέπει αυτή τη λύση, ως εναλλακτική όμως, και εκλεγεί ο Στέλιος, αλλά επιλέξει, για τους δικούς του λόγους, να εφαρμόσει την άλλη εναλλακτική, την γεωργική εκμετάλλευση, την οποία επίσης προβλέπει, αλλά εγώ δεν συμφωνώ, τι θα μπορώ να του πω ; ! ! !

Ότι μου είπε ψέμματα ; Όχι.
Ότι με κορόϊδεψε ; Όχι.
Ότι είμαι αφελής ή βλάξ ; Ναί.

Ας σταματήσουμε να είμαστε αφελής ή βλάκες ! ! !

Επιπροσθέτως, ο Στέλιος είπε ότι θα θέσει το θέμα σε διαβούλευση με τους πολίτες, για να αποφασίσει τι θα κάνει. Διερωτώμαι . . . εάν αυτό το θέμα, της αξιοποίησης μίας δημοτικής έκτασης 400 στρεμμάτων χρήζει διαβούλευσης με τους πολίτες, το άλλο θέμα, της αξιοποίησης δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων και του υποκείμενου εδάφους, δεν χρήζει διαβούλευσης με τους πολίτες ;

Και περαιτέρω, μετά την διαβούλευση, πως θα προκύψει η βούληση της πλειοψηφίας των πολιτών ; Δια βοής ; Δια κλήρωσης ; ή δια της κάλπης ;

Δεν μας είπε ο Στέλιος. Γιατί άραγε ;

Κατά την ταπεινή μου άποψη, μόνον δια της κάλπης. Ειρηνικά και δημοκρατικά. Χωρίς νόθευση της βούλησης των πολιτών. Χωρίς ξεπερασμένες, παλαιοκομματικές πρακτικές, που υιοθετούν σύγχρονοι, νέοι στην ηλικία, αλλά υπερήλικες στις ιδέες, επίδοξοι πολιτευτές, οι οποίοι διεκδικούν να χαράξουν το μέλλον ενός τόπου, σε μία κρίσιμη και καθοριστική στιγμή της ιστορίας του.

Αγαπητέ, μπορούν να γραφούν πολλά ακόμη. Όσα αναφέρονται ανωτέρω πιστεύω ότι είναι αρκετά προς το παρόν. Ίσως μας δωθεί η ευκαιρία να ξαναεπικοινωνήσουμε. Και πάλι σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου.