ΚΑΝΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΜΙΛΗΣΑΝ ΣΤΟ 9ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


To 9o διεθνές Φόρουμ για τον ορυκτό πλούτο άνοιξε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt.

Στην εισήγησή του ο κ. Pyatt χαρακτήρισε επίκαιρο το φόρουμ, δεδομένου του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας και του πολλά υποσχόμενου εξορυκτικού τομέα. Αναγνώρισε δε, πως στις ΗΠΑ υπάρχει η ευρεία συναίνεση πως η Ελλάδα αποτελεί δύναμη ειρήνης και σταθερότητας.

Όπως τόνισε, «η ευημερία και η σταθερότητα πάνε μαζί, γι’αυτό και κάνουμε προσπάθειες για την επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης μετά το πέρας των προγραμμάτων».

Ο ίδιος επικαλέστηκε την «εντυπωσιακή συμμετοχή αμερικανικών εταιρειών στη ΔΕΘ» που, όπως είπε, απέδειξε το ενδιαφέρον των Αμερικανών για επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, καθώς η ελληνική οικονομία ανακάμπτει.

Υπογράμμισε πως είναι σημαντικές για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας επενδύσεις όπως αυτή της Eldorado Gold στην Χαλκιδική της οποίας η δραστηριότητα «δίνει το μήνυμα στους ξένους επενδυτές πως το επιχειρηματικό κλίμα στην Ελλάδα αλλάζει».

Ο κ. Πάιατ κατέληξε βεβαιώνοντας πως η πρεσβεία κάνει το παν δυνατόν για να ξεκλειδώσουν οι επενδυτικές ευκαιρίες προς όφελος της ελληνικής οικονομίας.

Είχε προηγηθεί το πρόγευμα εργασίας, το οποίο άνοιξε ο κ. Mark Allen, πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα.

Ο κ. Allen, μετά τις ευχαριστίες και τις συστάσεις, αναφέρθηκε στη γενέτειρά του, το  Σάντμπερι του Οντάριο, περιοχή με τα μεγαλύτερα αποθέματα νικελίου.

Όπως σημείωσε η οικονομική ταυτότητα και υγεία της περιοχής του ήταν συνδεδεμένη με τις μεταλλευτικές δραστηριότητες, που επλήγη οικολογικά, ωστόσο, επανήλθε σε ισορροπία όταν ξεπεράστηκαν, μέσω τεχνολογίας και κινητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, τα λογής προβλήματα – όπως ρύπανση, πρόκληση όξινης βροχής κ.τ.λ. «Η πόλη που κάποτε ήταν το συνώνυμο των περιβαλλοντικών προκλήσεων, σήμερα είναι συνώνυμο περιβαλλοντικής ανάπτυξης», υπερθεμάτισε.

Προσφέροντας ενδεικτικά κάποια στοιχεία, οι εισηγμένες μεταλλευτικές εταιρείες, τόνισε ο κ.Allen, έχουν 254 δις. καναδικά δολάρια σε στοιχεία ενεργητικού ενώ το 50% των παγκόσμιων μεταλλευτικών επιχειρήσεων βρίσκεται στο χρηματιστήριο του Τορόντο.

Ως προς τα μαθήματα που μπορεί να πάρει η Ελλάδα από τον Καναδά, ο ίδιος έκανε αναφορά στη συνεργασία στις τοπικές κοινωνίες, τις εταιρείες και τους κρατικούς φορείς, ώστε να μην υπάρχει κύκλος αλληλοκατηγοριών αλλά ευκαιριών.

[ΠΗΓΗ: https://fonografos.net, 26/6/2019]

Αναδημοσίευση από metalleiachalkidikis.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΜΕ ΚΑΥΣΙΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Η ΕΝΑΕΡΙΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΔΟΛΑΡΙΟ: ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΓΕΝ - ΝΕΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ