Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ: ΝΑ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ!

Η είδηση για την παραχώρηση της παραλίας Στρατωνίου από την ΕΤΑΔ στον Δήμο Αριστοτέλη για 4 + 1 χρόνια, είναι η καλύτερη είδηση σε μια περίοδο γεμάτη αρνητικές ειδήσεις και δυσάρεστα γεγονότα.

Αναμφίβολα, δεν γίνεται να μην απονεμηθούν τα εύσημα στον δήμαρχο Αριστοτέλη Στέλιο Βαλιάνο και τους συνεργάτες του, που αθόρυβα κίνησαν όλες τις αναγκαίες ενέργειες και διαδικασίες έτσι ώστε να ξεκολλήσει το θέμα της παραλίας και να εισέλθει (επιτέλους) σε ράγες διαχειριστικής διευθέτησης από την μεριά της δημόσιας διοίκησης.

Είναι γνωστό πως η ελληνική γραφειοκρατεία σε συνδυασμό και με άλλους παράγοντες που τρέφονται από την κωλυσιεργία σε κάνουν να γερνάς στην κυριολεξία αναμένοντας την επίλυση ενός  ζητήματος, ασχέτως αν έχεις δίκιο, ή θέλεις να είσαι τυπικός και νόμιμος απέναντι στο ίδιο κράτος.

Το ελληνικό κράτος θέλει τον χρόνο του με ότι αυτό συνεπάγεται ή περικλείει ως έννοια ή συνθήκη. Αυτό μας έχει αποδείξει η ζωή και η εμπειρία σ’ αυτή την χώρα.

Η νέα δημοτική αρχή, η εταιρεία και σύσσωμη η τοπική κοινωνία είναι βέβαιο πως επιθυμούν από κοινού την υλοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού έργου που αναμένεται να συμβάλει στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής  χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις, όπως τόνισε σε σχετικό δελτίο τύπου και ο Στέλιος Βαλιάνος.

Για να έχει όμως ευτυχή ολοκλήρωση αυτή η πολύ μεγάλη ευκαιρία που δίνεται στο Στρατώνι να ανεβεί σε ανώτερο τουριστικό επίπεδο πρέπει, κατά την γνώμη μας, να συντονιστούν και να συνεργαστούν και να συμπράξουν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές, χωρίς προκαταλήψεις και ξεχωριστές αντιλήψεις.

Απαιτείται κοινή γραμμή πλεύσης με συντονισμό, συνέργεια και σύμπραξη. Χωρίς τα παραπάνω, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χαθεί κι αυτή η τεράστια ευκαιρία και το Στρατώνι να παραμείνει στο στόχαστρο της εμπάθειας κάποιων, λίγων ευτυχώς, που παραδόξως λησμονούν την καθοριστική συμβολή 4 γενεών κατοίκων του ειδικότερα και της μεταλλευτικής δραστηριότητας  γενικότερα στην διαρκή ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της ΒΑ Χαλκιδικής τα τελευταία 60 χρόνια.

Λάθη γίνονται και θα γίνονται όταν πασχίζεις ειλικρινά να παραχθεί έργο. Τα επιπόλαια ή εσκεμμένα λάθη με βάση και την τρέχουσα εμπειρία είναι αυτά που δεν επιτρέπεται να συμβούν.

Η κατάσταση δεν σηκώνει άλλες καθυστερήσεις. Η μεγάλη αυτή ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για να μην χαθεί αυτή η ευκαιρία "πολίτη" εκτός του συντονισμού πρέπει όλοι οι φορείς να παίξουν με ανοιχτά χαρτιά.Διαφάνεια παντού.Εκεί είναι που θα χαθεί η θα κερδιθεί το παιχνίδι.

Ανώνυμος είπε...

Στο έργο της παραλίας πρέπει να δουλέψουν στρατωνίσιοι.
Από εκεί αρχίζει το έργο.