ΑΓΟΡΕΣ: ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΡΟΦΗ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΣΕ ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΥΦΕΣΗΣ
Οι επενδυτές αναμένεται να στραφούν στον χρυσό και τις μετοχές τεχνολογικών εταιρειών, που θα τους παράσχουν κάποια "θωράκιση" απέναντι σε μία ενδεχόμενη ύφεση φέτος στις ΗΠΑ, εκτιμούν αναλυτές της JPMorgan.
Ειδικότερα, όπως έγραψαν σε σημείωμά τους, η εν λόγω στρατηγική που ορίζεται ως "μακράς διαρκείας" (long duration) εκφράζεται με θέση overweight σε χρυσό, σε μετοχές ανάπτυξης όπως της τεχνολογίας, καθώς και σε ισοτιμίες (αλλά με το δολάριο short).
Οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας σημειώνουν ότι "η τραπεζική κρίση στις ΗΠΑ έχει τονώσει τη ζήτηση για το χρυσό, ως ένα υποκατάστατο για τις χαμηλές πραγματικές αποδόσεις αλλά και ως προστασία έναντι ενός καταστροφικού σεναρίου".
Η JPMorgan βλέπει στροφή επενδυτών σε χρυσό και τεχνολογία υπό το φόβο ύφεσης
Σύμφωνα με την JPMorgan, η στρατηγική "long duration” φαίνεται να έχει γίνει "μόδα" τελευταίους μήνες, καθώς πρόκειται για ένα "σχετικά ελκυστικό" trade με περιορισμένα περιθώρια απωλειών σε ένα σενάριο ήπιας ύφεσης των ΗΠΑ αλλά με μεγάλα ανοδικά σε μία βαθύτερη.
Σε άλλα σημεία της, η έκθεση επισημαίνει ότι η αναλογία της τεχνολογίας στις μετοχές παγκοσμίως έχει αυξηθεί απότομα φέτος πλησιάζοντας τα υψηλά του 2021, κάτι που υποδηλώνει ότι συνολικά ο πλανήτης έχει γίνει πιο "overweight" στους τεχνολογικούς τίτλους.
Επιπλέον, βλέποντας τις θέσεις πώλησης, η τεχνολογία έχει το μικρότερο σορτάρισμα (short interest) στις ΗΠΑ κάτι που υποδηλώνει αύξηση της αναλογίας long/short στους επενδυτές.
Οι θεσμικοί επενδυτές συρρέουν στο χρυσό, αλλά μικροεπενδυτές φαίνεται ότι έχουν ενισχύσει την έκθεσή τους στο Bitcoin.
Αναφορικά με την πίστωση, οι επενδυτές μπαίνουν long σε εταιρικά ομόλογα επενδυτικής βαθμίδας. Κάτι που σύμφωνα με την JPMorgan συμβαίνει "επειδή τα υψηλής αξιολόγησης εταιρικά ομόλογα έχουν συνήθως μεγαλύτερη διάρκεια στα 7-8 έτη, σχεδόν διπλάσια από τα εταιρικά ομόλογα υψηλής απόδοσης".
Σε νομίσματα, οι επενδυτές είναι short στο δολάριο ΗΠΑ, "δεδομένης της έντονα αρνητικής συσχέτισης μεταξύ αμερικανικών ομολόγων και απόδοσης του δείκτης δολαρίου (DXY)".
Πηγή: capital.gr
Σχόλια