Σάββατο 7 Μαΐου 2011

ΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ – ΝΕΟ ΠΕΔΙΟ ΥΒΡΕΩΝ ΛΑΜΠΡΟ


Παρακολούθησα με περιέργεια στην αρχή και με μεγάλη έκπληξη στη συνέχεια, τη συνέντευξη του εκπρόσωπου της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής κ. Γ. Λαμπράκη στην Tηλεόραση της Χαλκιδικής.
 
Καλά άκουσαν τ’ αυτιά μου; Υπάρχει πολιτικός του κόμματος του κ. Δριβελέγκα σ’ αυτή τη πολύπαθη περιοχή, που επιτέλους έχει το θάρρος της αληθινής του γνώμης, πολιτικός που, έστω και τώρα, την ύστατη στιγμή που κινδυνεύει να χαθεί επένδυση δισεκατομμυρίων εκφέρει λόγο χωρίς υστερίες;
 
Ναι! έχετε δίκιο αυτή τη φορά κ. Λαμπράκη, τα ποσοστά ανεργίας «χτυπάνε κόκκινο», ναι! έχετε δίκιο, επιτέλους το λέτε, όλοι οι όψιμα ενδιαφερόμενοι οικολόγοι δε βγάζουν άχνα για τη ρύπανση που υφίσταται η περιοχή από δεκάδες  

ρύπους χρόνια τώρα, όλοι αυτοί «ενδιαφέρονται» μόνο για τη ρύπανση, που είναι πεπεισμένοι ότι θα  έρθει από τα μεταλλεία, στο μέλλον.... ίσως.... κάποτε. Ανεμίζουν τις «μελέτες» που προφητεύουν εν είδει Νοστράδαμου την καταστροφή, αποσιωπώντας άλλες μελέτες που τάσσονται υπέρ της επένδυσης. Για πολλά πράγματα λέτε επιτέλους αλήθειες σ’ αυτή τη συνέντευξη!

Κανένας δεν προσπαθεί να μεγιστοποιήσει τα οφέλη για την περιοχή από τη δημιουργία μιας εστίας προσέλκυσης τουρισμού (όπως π.χ. μουσείο μεταλλευμάτων), μιας εστίας επιμόρφωσης (μπορεί να γίνει ερευνητικό ή μεταπτυχιακό κέντρο και να «τραβήξει» νεολαία, μεταπτυχιακούς φοιτητές, ζωντάνια για την περιοχή δώδεκα μήνες το χρόνο), κανείς δε μιλάει γι’ αυτά.

Κανένας δεν λέει ένα ευχαριστώ για τους δεκάδες ήδη εργαζόμενους στην εταιρία και τους εκατοντάδες που θα απασχοληθούν στο μέλλον. Για την τόνωση της τοπικής αγοράς από τους μισθούς, αλλά και τις συντάξεις, παχυλές συντάξεις, που χωρίς αυτά τα δύο θα κλείνανε μαγαζιά κι επιχειρήσεις με γεωμετρική πρόοδο, όπως γίνεται σε άλλες περιοχές της Β. Ελλάδας γενικότερα.

Αλλά ξέχασα! Η εταιρία προσφέρει «μαύρη εργασία»!!!!! Και εδώ κανείς τρελλαίνεται! Γιατί, αρχίζει να σκέφτεται πόσο βαριά εγκεφαλοπάθεια πρέπει να έχουν όσοι σκέφτονται να συκοφαντήσουν μ’ αυτό τον τρόπο! Και λυπάται ταυτόχρονα, γιατί καταλαβαίνει ότι όλοι αυτοί που συκοφαντούν, νομίζουν ότι απευθύνονται σε ηλίθιους! Μα είναι δυνατόν; Μα για χαζούς μας περνάνε; Μια εταιρία στο μικροσκόπιο, μια εταιρία που υφίσταται δεκάδες ελέγχους, συνέχεια, που κάποιοι περιμένουν στη γωνία για να την λιθοβολήσουν, δεν είναι αυτονόητο, ότι δε θα θέλει να δώσει δικαίωμα και μάλιστα για κάτι τόσο «χοντρό»;

Οι «οικολόγοι» της περιοχής ενδιαφέρονται μόνο για την αποτυχία της επένδυσης κι έχουν κάνει άνω-κάτω την τοπική κοινωνία, που, δυστυχώς ένα κομμάτι της, δεν καταλαβαίνει ότι την εκμεταλλεύονται για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Μιλήσατε κ. Λαμπράκη αυτή τη φορά επιτέλους με σύνεση, με σκεπτικισμό, με διάθεση διαλόγου, με διάθεση ν’ ακούσετε και ίσως και να πιστέψετε (Θου Κύριε! Πως τολμήσατε; Ανήκουστο, η άλλη πλευρά είναι εκ προοιμίου ψεύτρα μόνο και μόνο επειδή είναι η εταιρία) και την άποψη της άλλης πλευράς.

Το σκεφτήκατε καλά;

Πρέπει να είστε προετοιμασμένος για μεγάλη επίθεση με λοιδωρίες, λίβελλους και υβρεολόγια.

Κι αυτό γιατί......

Όλοι οι άνθρωποι, της περιοχής και όχι μόνο, ενδιαφέρονται για το περιβάλλον, η ειδοποιός όμως διαφορά μεταξύ «οικολόγων» και υπέρμαχων της επένδυσης είναι, ότι οι πρώτοι βρίζουν..... χυδαία..... μόνον......
 
 ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ