Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΞΕΧΕΙΛΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ...ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

Σε ποτάμι οργής και αγανάκτησης μετατρέπεται το κίνημα μέσω facebook...H μαζικοποίηση του εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς...


Στην Αθήνα περισσότεροι από 50.000 πολίτες έχουν συγκεντρωθεί ειρηνικά έξω από το κοινοβούλιο στην πλατεία Συντάγματος, ενώ στην όμορφη νύφη του Βορρά, περισσότερα από 7.000 άτομα βρίσκονται αυτή την ώρα συγκεντρωμένα στο Λευκό Πύργο και διαδηλώνουν ενάντια στο μνημόνιο και την κυβερνητική πολιτική... Η συγκέντρωση του κόσμου ξεπέρασε κάθεπροσδοκία δεδομένου ότι η διαδήλωση διαφημίστηκε κυρίως μέσω του διαδικτύου. Κεντρικά συνθήματα: «Αλήτες, προδότες, πολιτικοί», «Ελλάς Ξύπνα», «Αφήστε μας να ζήσουμε, γιατί θα σας…» και άλλα πολλά.
Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που κρατούν ελληνικές σημαίες. Πλέον οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές έχουν καθίσει στο οδόστρωμα. Να θυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη διαμαρτυρία δεν έχει διοργανωτή κάποιον πολιτικό φορέα ή κάποια οργάνωση αλλά οργανώθηκε από στόμα σε στόμα από απλούς πολίτες.
Η κυκλοφορία των οχημάτων στους γύρω δρόμους έχει αποκλειστεί. Όπως μεταδίδει το ενημερωτικό site seleo.gr ,κάποιοι κομματάρχες του ΠΑΜΕ και του ΣΥΝ, που πήγαν ανέμελοι...στο σημείο, για να μοιράσουν φυλλάδια, έφαγαν τέτοιο κράξιμο, που τους ώθησε σε άτακτη φυγή...  Ο κόσμος δείχνει να αφυπνίζεται, περιμένουμε με αγωνία να δούμε την εξέλιξη  αυτού του φαινομένου...

Αναδημοσίευση στοιχείων απο τα Θεσσαλονικιώτικα blog: TAXALIA και GREECE-SALONIKA και απο τα εξίσου Θεσσαλονικιώτικα site SELEO και THESTIVAL.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους!